Kulttuurituottaja Sari Tuominen Lahden 37. Lasten Talvikarnevaaleista: "Olemme tehneet paljon työtä sen eteen, että tuotamme tapahtumat mahdollisimman ympäristöystävällisesti"

Lahden kaupungin kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos ja Lahden kaupungin kulttuurituottaja Sari Tuominen kävivät juttelemassa Radio Voimalla Lahden Lasten Talvikarnevaalista. Minni Salminen

Minni Salminen

Lahden Lasten Talvikarnevaalit käynnistyivät viikonloppuna. Lahtelaiskarnevaaleilla on ehtinyt 37 vuoden aikana esiintyä jo tuhansia esiintyjiä.

- Moni muistaa, että on ollut käymässä lasten tai lastenlasten kanssa karnevaaleilla, tai sitten on ollut itse esiintymässä siellä ryhmän kanssa, kertoi Lahden kaupungin kulttuuriasiainpäällikkö MattiKarhosRadio Voiman haastattelussa ja kannusti kaikkia lähtemään liikkeelle esityksiä katsomaan.

- Jos ei satu nyt olemaan juuri sen ikäistä lasta, joka toimisi alibina, että voi tulla esitykseen, niin olen sanonut aina, että kyllä sinne voi tulla aikuiset ihan itsekin. Tai sitten voi pyytää naapurin lapset mukaan.

Vaikka esityksien kohderyhmänä ovat toimineet taaperot ja esikouluikäiset, ovat ne kuitenkin taide-elämyksiä, joita voi tulla katsomaan kuka vain, ikään katsomatta, muistuttaa Karhos.

Lahden Lasten Talvikarnevaaleille myönnettiin viime vuoden 2019 avajaisten yhteydessä Ekokompassi-sertifikaatti.

- Olemme tehneet paljon työtä sen eteen, että tuotamme tapahtumat mahdollisimman ympäristöystävällisesti, jatkoi kaupungin kulttuurituottaja SariTuominen.

Muun muassa kaikki painotuotteet ovat Tuomisen mukaan ympäristöystävällisiä, ja tapahtumassa on käytetty kierrätyspaperia. Tapahtumassa pidetään myös huolta, että jokaisen tapahtumapaikan kierrätysasiat ovat kunnossa ja että niitä noudatetaan mahdollisuuksien mukaan.

- Aloitimme myös yhteistyön Lahden Seudun Liikenteen kanssa, että ihmiset liikkuisivat julkisilla kulkuvälineillä. Kaikki tapahtumapaikat on helposti saavutettavissa julkisten kanssa ja LSL tarjoaa kanssamme kampanjan, jossa mobiililipulla karnevaaliaikana lapsen kanssa matkustava aikuinen pääsee lastenlipun hinnalla tapahtumiin, Tuominen muistutti.

Kuuntele koko Radio Voiman haastattelu täältä.

Lahden 37. Talvikarnevaalit 25.1.–9.2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.