Hillary Clinton hyökkää Bernie Sandersia vastaan uudessa dokumentissa – "Kukaan ei pidä hänestä"

Bernie Sanders osallistui presidenttiehdokkaaksi pyrkivien vaaliväittelyyn Iowassa tammikuun puolivälissä. LEHTIKUVA / AFP

STT

Yhdysvaltain demokraattipuolueen entinen presidenttiehdokas Hillary Clinton on hyökännyt ehdokkuutta parhaillaan tavoittelevaa senaattori Bernie Sandersia vastaan. Clinton sanoo pian julkaistavassa dokumentissa, ettei kukaan pidä Sandersista.

– Kukaan ei pidä hänestä. Kukaan ei halua tehdä hänen kanssaan töitä, hän ei ole saanut mitään aikaan, Clinton toteaa Hillary-nimisessä dokumentissa, joka saa ensi-iltansa Sundance-elokuvafestivaalilla tässä kuussa.

Myöhemmin neliosainen dokumentti esitetään Hulu-suoratoistopalvelussa.

Clinton toteaa lisäksi, että kongressissa ollessaan Sandersia olisi tukenut vain yksi senaattori.

Hän puhuu dokumentista ja suhtautumisestaan Sandersiin myös tuoreessa Hollywood Reporterin haastattelussa. Clinton ei suostunut sanomaan, tukisiko hän Sandersin kampanjaa, jos tämä valittaisiin demokraattien ehdokkaaksi.

– En pohdi sitä vielä. Hyvin tarmokas esivaalikausi on toistaiseksi kesken.

Sanders vähätteli hyökkäystä tuoreissa kommenteissaan ja sanoi keskittyvänsä nyt istuvan presidentin Donald Trumpin virkarikosoikeudenkäyntiin.

– Hyvänä päivänä vaimoni pitää minusta, joten puhdistetaanpa ilmaa, Sanders vitsaili.

Otti kantaa myös Warren-kiistaan

Vuoden 2016 presidentinvaalien alla Sanders ja Clinton kävivät pitkän taiston demokraattipuolueen presidenttiehdokkuudesta. Clinton voitti ehdokkuuden, mutta hävisi varsinaiset presidentinvaalit Trumpille.

Clinton on aiemmin kritisoinut Sandersia siitä, ettei tämä kannattajineen osoittanut riittävää tukea kilpailussa Trumpia vastaan.

Nyt demokraattien vasemmistosiipeä edustava Sanders puolestaan näyttää olevan yksi puolueensa kärkiehdokkaista. Hän on mielipidemittausten mukaan toiseksi suosituin ehdokas maltillisen Joe Bidenin vetäessä joukkiota. Kolmantena mittauksissa on Elizabeth Warren. Demokraattien ensimmäiset esivaalit järjestetään pari viikon kulutta Iowassa.

Clinton otti kantaa myös Warrenin ja Sandersin välejä hiertäneeseen kiistaan, jonka mukaan Sanders olisi sanonut Warrenille yksityisessä keskustelussa, ettei hän usko naisen voivan voittaa presidentinvaaleja.

Sanders on kiistänyt väitteen, mutta Clinton sanoo kommentin olevan "osa kaavaa".

– Jos kyse olisi yksittäisestä (kommentista), voisi todeta, että ok. Mutta hän sanoi minun olevan epäpätevä, Clinton muistelee.

Hänen mukaansa Sandersin näkyvät tukijat ovat hyökänneet tämän kilpakumppaneita, erityisesti naisia, vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tehinselän historiallisella talvella on vakava viesti: "Tällaista ei ole ollut koskaan aiemmin" – Katso upeat kuvat jäättömästä Päijänteestä
 2. Poliisi: raskaan liikenteen lepoaikojen noudattamisessa paljon toivomisen varaa
 3. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 4. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 5. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 6. Orimattilalainen Outi Kyöstilä on kertonut avoimesti lihavuusleikkauksestaan – "Ilo ja energia ovat palanneet elämääni", sanoo 48 kiloa kevyempi Kyöstilä
 7. Helsingin keskustakirjasto Oodin puukotusta tutkitaan pariskunnan tekemänä törkeänä ryöstönä
 8. Soittokieltoon saattoi aikoinaan riittää jopa epävireinen laulu –  ensimmäinen soittokieltoon asetettu levy ei ollut Ylen pääjohtajan Hella Wuolijoen mieleen
 9. Ostarilla: Asuntoja myydään Lahden Tonttilassa pitkään, sillä pyyntihinnat ovat korkeita – mistään muotialueesta kun ei ole kyse
 10. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka
 11. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina
 12. Ostarilla: Kauppa meni, parturit ja baarit jäivät – Tonttilan asukkaille ostari on kulttuurin kehto ja olohuone
 13. Marjo Liukkonen luennoi tiistaina Lahden kirjastossa Hennalasta
 14. Kirkonkylän koulun purkua harkitaan Heinolassa, uusi koulu voi olla uudisrakennus tai moduuli
 15. Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.