Prinssi Harry astui ensi kertaa julkisuuteen vetäytymisilmoituksen jälkeen – arpoi rugbylohkot, naureskeli eikä vastannut kysymykseen tulevaisuudestaan

Prinssi Harry kätteli hymyillen peliasuisia lapsia Buckinghamin palatsin puutarhassa. LEHTIKUVA / AFP

STT

Valokuvaajien ristituli odotti kuin odottikin prinssi Harryä, kun hän asteli julkisuuteen torstaina iltapäivällä Buckinghamin palatsin pihalla Lontoossa.

Sussexin herttuan nähtiin naureskelevan paikalle tuotujen lasten kanssa ennen kuin hän siirtyi sisätiloihin Rugby Leaguen maailmanmestaruuskilpailujen lohkoarvontaan.

Jo etukäteen oli selvää, että prinssi ei vastaisi kysymyksiin tulevaisuudestaan. Yksi paikalla ollut median edustaja yritti kuitenkin udella, miten tulevaisuusneuvottelut muun kuninkaallisen perheen kanssa etenevät ja sai vastaukseksi makeat naurut.

Harryn tulevista liikkeistä ei ole tietoa, mutta yleisesti on arveltu hänen lentävän perheensä luokse Kanadaan. Kuninkaallisista kalentereista ei löydy merkintöjä Harryn eikä herttuatar Meghanin osalta.

Prinssi Harry ja hänen puolisonsa ilmoittivat viime viikolla jättävänsä kuninkaallisen perheen ytimen ja keskittyvänsä omaan elämäänsä ja tavoittelevansa taloudellista riippumattomuutta.

Yksityiskohdat pariskunnan työskentelystä, rahanansaitsemisesta, asumisjärjestelyistä ja turvallisuudesta ovat edelleen neuvotteluiden alla – tai ainakaan niistä ei ole kerrottu.

Maanantai-iltaisesta kuningattaren lausunnosta ilmeni, että epäselvä tilanne halutaan ratkaista nopeasti.

Euroopan hoveissa voi käydä töissä

Osassa eurooppalaisia hoveja kuninkaallisten perheiden jäsenten tavallinen työssäkäynti on sujunut hyvin, mutta päinvastaisia esimerkkejäkin on.

Prinssi Andrew'n entisen vaimon Sarah Fergusonin monipolviset bisneshankkeet ja pyrkimykset hyötyä kuninkaallisista yhteyksistä ovat herättäneet Britanniassa voimakasta arvostelua. Siksi hovissa joudutaan nyt pohtimaan tarkoin, miten Harry ja Meghan itsenäisen elämänsä ja palkkionsa järjestävät.

Hollannissa kuningas Willem-Alexander näyttää itse esimerkkiä, sillä hän on sivutoiminen lentäjä lentoyhtiö KLM:n riveissä. Kuninkaan veli prinssi Constantijn on työskennellyt muun muassa monissa vaativissa EU-tehtävissä, konsulttina sekä tutkijana. Myös hänen vaimonsa on työelämässä.

Ruotsissa prinsessa Madeleine avioitui Christopher O'Neillin kanssa kesällä 2013. Tuore aviomies ei halunnut arvonimiä eikä titteleitä, jotta pystyisi jatkamaan liike-elämän palveluksessa. Niinpä julkisuuteen penseästi suhtautuva O'Neill tunnetaan kuninkaallisessa protokollassa tittelillä "herra", eikä hänellä ole virallisia velvoitteita.

Norjassa prinsessa Märtha Louisen työnteko ja irrottautuminen kuninkaallisista tehtävistä eivät ole sujuneet ongelmitta. Prinsessa uskoo olevansa muun muassa selvänäkijä ja pystyvänsä kommunikoimaan enkelien kanssa. Prinsessa on myös perustanut enkelikoulun, joka jouduttiin muutaman vuoden toiminnan jälkeen sulkemaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Syyttelyä ja kärjekkäitä puheita Hollolan koulukeskustelussa – valtuuston puheenjohtaja kielsi maalittamasta ketään
 2. Hyvinvointiyhtymä haluaa ostaa Sairaalaparkin – "Tämä tuli meille pikkuisen puun takaa", sanoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja
 3. Tehinselän historiallisella talvella on vakava viesti: "Tällaista ei ole ollut koskaan aiemmin" – Katso upeat kuvat jäättömästä Päijänteestä
 4. Lähteet arvioivat: Pelicans teki helmikuun pelaajakaupoilla ainakin 300 000 euron säästöt
 5. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina - pelastuslaitos raivannut puita vielä maanantaina
 6. Hollolan valtuusto päätti koulujen ja päiväkotien jatkosta - Paimelan koulu ja päiväkoti säilytetään
 7. Salppuri läpäisi lumikontrollin, mutta yhdistetyn reittiin tulee muutos – koulujen väliset hiihtokisat peruttiin
 8. Teatteriarvio: Karnevaali 2020 on lumoava ylistyslaulu ihmiselle, vapaudelle ja elämän ikuiselle kiertokululle
 9. Hovioikeus piti käräjätuomarin kielenkäyttöä "osittain värikkäänä ja jopa epäasiallisena", hän ei silti ollut esteellinen
 10. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 11. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 12. Antti Hänninen kaasutteli toiseksi enduron SM-sarjan avauksessa Hollolassa
 13. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 14. Palveluseteli toi varhaiskasvatukseen noin 200 lasta lisää Lahdessa – kaupunki vältti kahden uuden päiväkodin rakentamisen
 15. Poliisi: raskaan liikenteen lepoaikojen noudattamisessa paljon toivomisen varaa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.