Näppis: Tulevaisuudessa vuosittaiset juhlamme Valentines Day, Halloween, Black Friday, Commercial Christmas!

Viisikon punavihreät suomalaisen kristillisen kulttuuriperinnön kimpussa, tulevaisuudessa vuosittaiset juhlamme Valentines Day, Halloween, Black Friday, Commercial Christmas!

Hollolan hyvä terveyskeskus täysin alasajettu. Ennen lääkäriin pääsi muutamassa päivässä, nyt pitää odottaa vähintään viisi viikkoa. Kalliiksi tulee yhteiskunnalle.

Onko ay-liikkeen ihan pakko mainostaa itseään lakoilla, kun jäsenistö vähenee?

Eikö nuorille enää opeteta mitään? 100% varma ja ennenkaikkea ilmainen ehkäisy. Ns. villan kastelu.

14.1.Esalainen on kyllä pohjanoteeraus! Ihminen sanoo, ettei ole käynyt kirkossa 10 vuoteen ja sitten myös puhuu läpiä päähänsä. Ei vihkikaavassa Vuorisaarnaa siteerata! Ja missä muka jouluaaton hartaus kestää 1,5t? Eikä kirkko ole tiedevihamielinen. Jotkut vanhoilliset ovat, mutta se on eri juttu. Kirkon mollaus on muotia, mutta jotain rajaa!

Hki-Heinola moottoritie rekkakuskien uusi ajotapa; rekka mutkittelee pitkin kaistoja, maataan ratin päällä YouTube kännykässä. Ei ihme, jos rysähtää tai läheltä piti.

Enpä tiedä jäykempää virastoa kuin Kela, kun pitäisi voida hoitaa toisen henkilön puolesta asioita siellä.

Saara Larkio, saarnatuolin voi kyllä poistaa, mutta muuten kirjoituksesi oli räävitön! Minä kunnioitan Sinun mielipiteitäsi. Kunnioita Sinä minun! Kirjoita rakentavasti ja kunnioittaen, vaikka kritisoit.

Saara Larkion kirjoitus 14.1. jos mikä, on kiihotusta kansanryhmää vastaan.

Täällä joku kirjoitti, että pitää lukea evankeliumeista Jeesuksen ohjeet niin pysytään onnellisina. Siis: "Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa lähimmäisiään, hän ei voi olla minun opetuslapseni." Tai "En ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan." Jne., näitä on paljon.

Joku esitti, että paha henki häärää uskonnon nimissä. Niinpä! Sitäpaitsi Kaikkivaltiaan sallimana tuo toimii, eli on  hänen apulaisensa ja ehkä hänen luomansakin.

Saara Larkiolle. Kirkolla ei ole MITÄÄN sanomaa ilman veristä ja kärsivää Kristusta.

Miten kummassa stadionin, uusien kerrostalojen ym. liikenne mahtuisi nyt jo liian kapeiksi ränneiksi holvatuille kaduille?

Mietin, että kyllä sen Australian täyty olla aika jumalaton paikka, kun sitä niin kärvistellään tulella?

Hyvät ja asiantuntevat mielipidekirjoitukset Etlarissa14.1. maksuttomasta ehkäisystä neljältä valtuutetulta. Jouko Rauhalan kirjoitus nuorista oli tietämätön, suorastaan ala-arvoinen mutu-juttu.

Jouluaattona ryyppymestasta kuva Etlarin etusivulla, päivittäin uutisointia ja kuvia päihteiden käyttäjistä, leipäjonoista jne. Eipä kovin positiivista kuvaa anna Hämeestä lukijalle.

Ei kierrätyspuisto kaatopaikka ole. Vaan ympäristöteko, materiaalien lajittelua ja uudeelleen hyödyntämistä. Työtä ja lukuisia yrityksiä, jotka pitää Päijät-Hämeen tulevaisuudessakin siistinä paikkana elää.

Kiitos Riina, Elisa, Henni ja Maria. Nuoremme ovat aikaansaavia ja upeita. Kunnioitetaan heidän sanomaansa. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Iitin Kymijoen riippusillan, luontopolun vastustajat. Ottakaa selvää tosiasioista hankkeen osalta. Hanketta suunnittelee Iitin Matkailu ry. Ei ole vain yhden miehen juttu. Kyseinen taho rahoittaa hankkeen kokonaan, vastaa toteutuksesta, turvallisuudesta, huollosta. Iitin kunta ei rahoita hanketta. Hanketta tukee Iitin seurakunta ja Iitin kunta antamalla maankäyttöoikeudet alueillaan. Mankalan voimalaitos Oy antaa omistavansa vesi-, maa-alueen käyttöoikeudet sekä rahoittaa hanketta merkittävästi. Säyhteen kyläyhdistys ry. myös tukee hankkeen toteutusta. Ps. Silta ja luontopolku on veloituksetta sinun ja ystäväsien käytössä.

Kirkkoa saa ja pitää kritisoida, mutta asiallisesti. Saara Larkio pilaa kolumninsa sillä, ettei vaivaudu tarkistamaan mielikuviaan esim. vihkikaavan teksteistä tai jouluaaton hartauksista. Suvaitsevaisuus ja mielipiteen vapaus kelpaavat minulle kristitylle oikein hyvin kuten SL:llekin. En kuitenkaan haluaisi käyttää niitä huolimattomiin heittelyihin.

Mikä ihmeen Tinderi? Hieroo Naisen niskaa ja juttelee mukavia ei siinä Tindereitä tarvita. T.Pukki.

Jos nuorille ilmainen ehkäisy, niin eläkeläisille ilmaiset potenssilääkkeet! Tasa-arvon nimissä!

Esalaisen kirjoitus tänään taas törkeää uskon pilkkaa. Olen pettynyt Etelä-Suomen toimitukseen. Lehden tilaaja jo yli 50 v. En taida jatkaa enää.

Vai ei asuntomessuja Lahteen? Täällä voisi mainiosti pitää 'Jo valmiiden omakotitalojen asuntonäyttelyn'. Ei tarvi rakentaa, voi vain järjestää kuljetuksen kohteesta toiseen. Ja niitähän kyllä on, ja halvalla. Otetaan mukaan myös Orimattila, Nastola onkin jo Lahtea!

Tuttu mies sanoi ettei lähde saarnaa kuulemaan ennenkuin pappi valuttaa 'tulta ja tulikiveä' syntisten seurakuntalaisten päälle. Samoilla linjoilla olen minäkin. Kirkkomme oppi maistuu liehuvaliinaiselta tanssilta alttarin edessä ja vesivelliltä.

Saara Larkiolle ja muille pettyneille. Olimme varmaankin eri kirkossa jouluaattona, koska meidän teinit sanoivat, että kirkossa oli kivaa! Sellaistakin voi olla!

Anna Kontula on idiootti käydessään Gazan rajalla osoittamassa mieltään suomalaisena kansanedustajana. Tuollainen käytös kertoo vain täydellisestä tietämättömyydestä Israelin ja palestiinalaisten välisistä tapahtumista ja suhteista.

Jos ei romantiikkaa hääyönä, ei ole koko avioliitossa!

Niin näytti "älähtäneen". Mutta tärkeintä on, että viesti meni perille, lopultakin.

Surkeita tv.-ohjelmia! Ja me kun vaan maksellaan, hävetkää niin kutsutut "päättäjät"!

Hienoa Lahti, saitte tehtyä Kerin kioskista päätöksen, nyt samoilla lämpimillä Jalkarannantien palaneen rötiskön "kimppuun".

Haaviston piinaaminen on kiusantekoa ja presidenttipeliä varsinkin oppositiopuolueilta.

Voi teitä vanhoja, jotka ette ymmärrä että maailma on nyt erilainen kuin 30– 40 vuotta sitten. Maailma muuttuu Eskoseni.

Miksi kääpiöitynyt ESS typisti vielä tv- ohjelmasivutkin? Lopetusko häämöttää? Tylsä ja vajaa takasivu. Entiset hyvät takaisin!

Saara Larkio käypä kuuntelemassa Hollolan srk pappi Ville Särkkää, on taitavaa puhetta Raamatusta, tuotu tämän päivän ihmisille ymmärrettäväksi ja pohdittavaksi, unohtamatta Raamatun syvintä sanomaa.

Lahti on rikastuttanut monia terveydenhoidon miljonäärejä jo parikymmentä vuotta. Keikkalääkärit kaukana potilaiden arjesta. Rahastus jatkuu Thl:n vt. toimitusjohtajan toimesta.

Taas tehdään yhdelle A4 arkille mahtuvasta totuudesta satoja sivuja sisältävä "selvitys", johon totuus hukutetaan. Omaa kokemusta on näistä "oikeuden" käynneistä. Pekka voittaa ja Pasi häviää. Ikävä kyllä. Eikä kukaan voi yhtään mitään.

Ihmetellään liikenteessä valottomia polkupyöriä. Polkupyörä on auton kanssa samanarvoinen liikenneväline. Eihän autojakaan myydä ilman ajovaloja. Polkupyörissä pitäisi olla etuvalot kiinteästi kuten autoissa jo ostovaiheessa. Yksinkertaista.

Taidan palata takaisin Imatralle Saimaan rannalle asumaan. Harkinnassa on, pitääkö minua Lahdessa mikään.

Vai yksityistetään perusterveyden huolto. Kuinkahan paljon on oma lehmä ojassa? Palataan siis vanhaan?

Onkohan takana jotain henk.koht.ongelmia, kun noin kovin kirpasee ehdotus ilmaisesta ehkäisystä nuorille.

Uskomatonta mutta totta, Hämeen poliisin moraalikäsitys harhateillä, ollaan tutkimassa rikoksia vaan omassa pesässä, huume-epäily, rattijuopumus-epäily, alistaminen tai aliarviointi työkaverille, kosto asiakkaalle kantelun jälkeen (poliitikon suojelu Heinola riita-asia), jne! Miten syyttäjää vedetään hp:n suunnasta? Käräjäoikeuden ratkaisut, mihin pohjaa kun ratkaisijana uusi kokematon tuomari? Itse koin ainakin oikeusmurhan Heinolan poliisin toimesta! T. Juha Heinonen, yrittäjä.

Ihana lapsuuden talvi kerrankin täällä!

Hammashygienistin hoito kaupunginsairaalassa: 56.10 euroa, ennen 29.80, valtava hinnannousu. Pidän useiden vuosien käyntitauon!

Miten Erhola kehtaa tv-uutisissa väittää, ettei uudessa jättiyhtiössä ole kyse säästöstä jos 24 Me miinusta Lahden osuus! Oy:n on tuotettava voittoa! Vai onko kyse siitä että Lahti potkiaan ulos Hykystä?

Miksi vanhoista ihmisistä ei pidetä huolta? Hehän ovat tämän maan pelastaneet itsenäiseksi joten hoitajille herrojen palkka. Hoitohenkilökunta tekee vaativaa arvokasta ja erittäin raskasta henkisesti ja fyysisesti työtä turhat menot kuriin.

Riina Huusari, vaikka elämme vuotta 2020, ei se tarkoita, että kaikki pitää olla ilmaista. Nuorilla on tänä päivänä taskurahaa huomattavasti enemmän kuin mitä oli nuorilla "Joukon nuoruudessa" ja silti mikään ei saisi maksaa mitään. Kysehän on vain siitä, mihin ne rahat laittaa. Ei ne kondomit niin paljon maksa, ettei jostain muusta voi sen verran vähentää. Asiaan tarvitaan kaksi, joten kulutkin voi jakaa.

Mitä ihmettä naapurihuoneessa oli? Yli puolenyön joku säännöllisesti hurahtava kone. Sitten lähtivät, ovi kävi ja enää ei kuulu 'tärinää' seinästä.

Miten saataisi punahuulihallitukselle leveämmät hartiat? Siihen eivät yksin riitä kukko joka ei ymmärrä kanojen päälle ja varislintu joka on kiiltävien perään.

Vai että sunnuntait pois kalenterista. Miksi seitsenpäiväinen viikko on osoittautunut hyväksi? Vanhan testamentin myytissä Jumalakin lepää 7. päivänä. Älkää nyt kaikkea uskonnollista juurta elämästä kadottako! Ei mammona yksin autuaaksi tee.

Voi tavatonta tota Eskolan huutamista ja lässytystä tässä näin hokemista, mikki kauemmaks ja Jauhojärvelle vastaavasti lähemmäks. Ääni häviää kiljujan takia.

Sinä joka kirjoitit että lisää hoitajia hoitoalalle, ei lisää palkkaa. Olet varmaan postilainen, joka sai lisää palkkaa vaikka kirjeet, kortit ja paketit häviää matkalla. Kumman työ ei tule toimeen ilman ihmistä? Eihän hoitajat mitään lisää tarvitse, tehkööt arvokasta hoitotyötä palkatta, sehän on kutsumusammatti. Sairasta sanon minä.

Tiina Mikkonen, nyt on sadan vuoden jälkeen juuri oikea hetki kehittää Päijät-Hämeen terveyspalveluja ilman lääkäreiden johtovastuuta!

On mennyt matikkatunnit ihan hukkaan, kun hourit 40% korotuksesta kansaneläkkeeseen. Jospa saat sen 40% kansaneläkkeestä? On ne äidinkielentunnit myös lintsattu, näemmä.

Terveempi itsetunto ei syvästi narsistiselle sovi. Yhteisöissä ei siis rakennuta ja eheydytä; mitä elävä elämä päämääräisesti on.

Jättäkää jo Pikku-Veskun ja Vesijärven ranta-alueet rauhaan, ovat sellaisenaan hyviä, ei mitään lisärakentamista!

Sateenkaari on kaunis luonnonilmiö. Miten ihmeessä se alennetaan luonnottomuuksien tunnukseksi? Tällaiseen pitäisi hallituksessa olevien, erityisesti Vihreiden, jotka muuten paasaavat luonnon puolesta, puuttua.

Kiitokset Juhani Melaselle kirjoituksestasi Omalähiö-lehdessä joka koski kansalaisten oikeustajua. Olet suoraselkäinen mies.

Kysyisin miksi ESS-lehteä ei nidota, tarkoitan lehden sivut irti!! Ärsyttää kun hyvä aamuinen lukuhetki sanoman parissa, on sivut levällään! Saanko tähän vastauksen ja toivon että lehden sivut nidotaan!!! Odotan vastausta tähän, kiitos!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Syyttelyä ja kärjekkäitä puheita Hollolan koulukeskustelussa – valtuuston puheenjohtaja kielsi maalittamasta ketään
 2. Hyvinvointiyhtymä haluaa ostaa Sairaalaparkin – "Tämä tuli meille pikkuisen puun takaa", sanoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja
 3. Akuutti24:ssä ruuhkaa – soita tähän numeroon ennen päivystykseen hakeutumista
 4. Lahden Alasenjärven rannalla on nyt uusi avantosaunapaikka – taustalla yli 200 nimeä kerännyt kuntalaisaloite
 5. Hollolan valtuusto päätti koulujen ja päiväkotien jatkosta - Paimelan koulu ja päiväkoti säilytetään
 6. Salppuri läpäisi lumikontrollin, mutta yhdistetyn reittiin tulee muutos – koulujen väliset hiihtokisat peruttiin
 7. Pääkirjoitus: Asuntojen arvo laskee nyt Lahdessakin
 8. Päijät-Hämeessä noin 50 influenssatapausta viikossa – Akuutti24:ssä ei ole ollut ruuhkia
 9. Päätös yhteisyrityksestä siirtyy elokuulle: Hankinta on niin iso, ettei tätä voi tehdä kiireellä, sanoo hankejohtaja Rautiainen
 10. Omaisuusrikosten selvitysaste ja -ripeys vaihtelevat kunnittain ja vuosittain Päijät-Hämeessä
 11. Olohuoneesta tuli kuntosali, jossa liukastellaan villasukilla ja punnerretaan – kotijumpan suosion takana ovat helppous ja hinta, sanoo lajin kärkinimi Anna Saivosalmi
 12. Lähteet arvioivat: Pelicans teki helmikuun pelaajakaupoilla ainakin 300 000 euron säästöt
 13. HS: Lääkäri sai varoituksen syöpäpotilaiden hoitamisesta dieetillä
 14. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.