Hämeen poliisin apulaispoliisipäälliköksi valittiin talossa aiemminkin työskennellyt Heidi Nuoritalo

Uusi apulaispoliisipäällikkö Heidi Nuoritalo. eOppiva

Mikko Kivelä

Hämeen poliisilaitos saa päijäthämäläisittäin tutun apulaispoliisipäällikön. Tehtävässä aloittaa helmikuun alussa oikeustieteen kandidaatti, EMBA, varatuomari Heidi Nuoritalo.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisilakimiehenä työskentelevä Nuoritalo on toiminut muun muassa silloisen Päijät-Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä.

Virkaan oli 16 hakijaa. Valinnan tehneen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan hakijat olivat erittäin hyviä. Kaikilla ei kuitenkaan ollut tehtävän edellyttämää kokemusta.

Hakijoista haastateltiin Nuoritalon lisäksi kaksi muuta naista ja kaksi miestä.

Hakijoista seitsemän on työssä jossakin poliisilaitoksessa; Hämeen poliisista hakijoita oli kaksi. Lisäksi hakijoita oli muun muassa Poliisihallituksesta, Poliisiammattikorkeakoulusta ja Keskusrikospoliisista.

Apulaispoliisipäällikkönä Heidi Nuoritalo vastaa poliisilaitoksen esikuntapalveluista, kuten henkilöstöhallinnosta, taloudesta ja hankinnoista. Hän toimii poliisipäällikön toisena sijaisena.

Virka täytetään neljän kuukauden määräajaksi. Tämä johtuu siitä, että viran edellinen haltija Mikko Masalin on valittu Itä-Suomen poliisin poliisipäälliköksi niin, että viransijaisuus päättyy toukokuun lopussa.

Juttua korjattu 14.1. klo 7.07. Mikko Masalin valittiin Itä-Suomen poliisin poliisipäälliköksi, ei Itä-Savon, kuten jutussa aiemmin luki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tehinselän historiallisella talvella on vakava viesti: "Tällaista ei ole ollut koskaan aiemmin" – Katso upeat kuvat jäättömästä Päijänteestä
 2. Poliisi: raskaan liikenteen lepoaikojen noudattamisessa paljon toivomisen varaa
 3. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 4. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 5. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 6. Orimattilalainen Outi Kyöstilä on kertonut avoimesti lihavuusleikkauksestaan – "Ilo ja energia ovat palanneet elämääni", sanoo 48 kiloa kevyempi Kyöstilä
 7. Helsingin keskustakirjasto Oodin puukotusta tutkitaan pariskunnan tekemänä törkeänä ryöstönä
 8. Soittokieltoon saattoi aikoinaan riittää jopa epävireinen laulu –  ensimmäinen soittokieltoon asetettu levy ei ollut Ylen pääjohtajan Hella Wuolijoen mieleen
 9. Ostarilla: Asuntoja myydään Lahden Tonttilassa pitkään, sillä pyyntihinnat ovat korkeita – mistään muotialueesta kun ei ole kyse
 10. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka
 11. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina
 12. Ostarilla: Kauppa meni, parturit ja baarit jäivät – Tonttilan asukkaille ostari on kulttuurin kehto ja olohuone
 13. Marjo Liukkonen luennoi tiistaina Lahden kirjastossa Hennalasta
 14. Kirkonkylän koulun purkua harkitaan Heinolassa, uusi koulu voi olla uudisrakennus tai moduuli
 15. Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.