Näppis: Usein unohdetaan tupakan rentouttavat terveysvaikutukset.

Ihmettelen, miksi tupakanpoltto on niin halveksuttavaa nyky-yhteiskunnassa. Usein unohdetaan tupakan rentouttavat terveysvaikutukset. Ennenvanhaan villissä lännessä intiaanipäälliköt polttivat rauhanpiippua yhteistyön ja neuvotteluiden päättymisen jälkeen toveruuden ja rauhan merkiksi.

Jos ihmiset on niin tietämättömiä juhlapyhien merkityksistä niin voisivatko ottaa ihan itse selvää asiasta? Kait he osaavat lukea kun osaavat paljon muutakin ja ovat monessa asiassa olevinaan niin tietäviä.

Liikennemerkeistä uutisointi. Aleksanterinkadun ja Vuorikadun risteys??? Ei sellaista olekaan. Merkkien tarkoitus pitää selvitä niitä katsomalla heti suunnittelijan ajatuksia miettimättä. Ja liikennevalot nopeampaan kiertorytmiin (esimerkkiä Helsingistä), niin vähenee punaista päin ajaminen.

Missähän päin Lahtea Aleksanterinkatu ja Vuorikatu risteävät?? ess 9.1

Hieno paljastus emännältä: tarjottimet pois niin lapset eivät saa otettua tarpeeksi ruokaa eikä ryysiksessä viitsi hakea lisää eli nyt jo näännytetään lapsiakin nälkään, vanhuksethan on jo pitkään kärsineet nälkää hoitolaitoksissa.

Kiitos Vesa Ruotoselle hauskasta, humoristisesta kirjoituksesta!? Uinti on parasta liikuntaa jokaiselle! Salaattia pitää jokaisen syödä! Eikö niin, Vesa? :-)

Marjo Liukkonenkin vois hiukan hellittää pipoa ja harjoittaa sitä paljon puhuttua suvaitsevaisuutta!

Kiitos Antti. Kansaneläke nousi 40 %.

Rakokiven metsiä ei ole hakkautettu. Villinä kasvaneet pusikot on raivattu ja puustoa harvennettu. Sitä kutsutaan metsänhoidoksi. Minkäänlaista aukkoa en ole ko. alueella nähnyt. Nyt metsä näyttää siistiltä.

"Pitäisköhän DNA:n ja Telian tehdä jotain..." Miksi valitat täällä? Ota yhteyttä ko. operaattoreihin.

Voisiko tämä lehti tehdä artikkelin hykyn liikkeenluovutuksesta HUB-logisticsille varastoinnin ym. osalta,kun mistään ei tunnu löytyvän tietoa asiasta?

Launeen älypyörätiellä ei ole pyöräilijöitä koska se on tehty väärään paikkaan. En käytä vilkkaan tien reunaan tehtyä pyörätietä, vaan vähän matkan päässä olevaa rauhallisempaa reittiä.

Suomessa murteet ovat kielen rikkaus sanoi entinen äidinkielen opettajani. Joidenkin mielestä ne tuntuvat olevan rikos, jatka vaan Sami J sinua on ilo kuunnella.

Petri Koiviston artikkeli 9.1.2020 lehdessä "Elon ehtoo tulee monelle yllätyksenä" oli todella tärkeää asiaa. Omaiset puhukaa vanhuksille asiasta silloin kun vielä ymmärtävät. Minä olen kahden vanhuksen "loukussa" ( eivät ole omia vanhempia) kun eivät enää pysty hoitamaan asioita, mutta eivät halua apua. Lähisukulaisia kuitenkin.

Pekka Haavisto soitti Iranin ulkoministerille ja tuomitsi Iranin vastaiskun. Soittiko Haavisto aiemmin myös Trumpille ja tuomitsi Yhdysvallan tekemät iskut ja sodan lietsonta politiikan? Muutoin olisi Pekka hiukan tekopyhää rauhanmiestä.

Minulla pyörässä etu- ja takavalo, silti jalankulkijat ei huomaa. Taasen jos soitan kelloa ohittaakseni, niin saan vihaisia katseita.

Turhaan vastakkaisajattelua Ilkka Viljasella, sekä alkoholismi ja ilotulitteet eivät kumpikaan ole hyvä asia. Äänetön valoshow hiljentäisi levottomia ihmisiä.

Taitaa Ilkka olla rakettikauppias.

Tv- ja radio sivut muuttuneet. Aiemmin itse sivu oli virkistävä väreineen ja Ahosen, toimittajan kritiikkeineen. Alaosan toimittajien kolumnit mielenkiintoisia ja hyvin informatiivisiakin. Nyt takasivu synkkä musta pläjäys. Päätoimittajan kuherruskuukausi taitaa olla ohi. Lehti on muuttunut, liikaa painostusta muualta Suomesta.

Olen ateisti. Se ei tarkoita sitä että olisin itsekäs tai moraaliton. Välitän sekä kanssaihmisistä että luonnosta. Moraalittomaksi ja itsekkääksi kutsuminen ei tee uskovaisista kovin mukavia ateistin silmissä.

Lahti, tuleva ympäristöpääkaupunki, ei vielä ajattele tulevaa siksi painattaa kaupungin julkiset tiedotteet joensuulaisessa kirjapainossa.

Saska Saarikoskella on loistava kolumni Hesarissa 9.1. Olemme todellakin kultahattukansaa.

Kiitos Kerberos! Hän oli Vassin Mikko. Tuli lapsuus mieleen!

Voi hyvää päivää! Että oikein suksenpohjat naarmuttuu kun jalan ylitetään latu?! Höllää pipoa, polut olleet ennen kalliita latujanne!

Rosti ja Savolainen, tiedättekö että 140-vuotias metsä ei juuri niele hiiltä ja istutettu metsä sitoo hiilidioksiidiä paljon paljon enemmän kuin jatkuvan kasvatuksen puusto.

Sinä joka moitit Jauhojärven selostusta hiihtokilpailusta et taida ymmärtää, että hän on paras ja asiantunteva selostaja kautta aikojen. Puhetavastaan riippumatta.

Eipä ole kukaan kysellyt passia Ruotsin-Norjan reissuilla. Virossa ja Latviassa käydessä henkkarit on kysytty joskus auton kuskilta, ei aina.

Mukavaa, että digikinkerit taas alkavat. Pääsee vanhakin kouluun.

Sibeliustalo ympäristöineen on siivottomassa kunnossa syynä on koiranpaskavandaalit! Eivät siivoa lemmikkiensä paskoja! Toinen sakki on seinien töhrijät. Äly riittää vain kirkkoveneen töhertämiseen! Valvontakameroilla olisi käyttöä.

Pölhökustaa ei ilmeisesti hiffaa sitä, kuinka typerää on hiprakassa räjäyttää savuna ilmaan kaukaisen maan ruutiroskaa ja saada ympäristösaasteen lisäksi kaupan päälle mahdollinen silmä- ja kuulovaurio. Vastaus: molemmat pahempi yhdessä. Ja toinen myös erikseen. Yksikin kiinapaukku voi pilata elämän, vaan ei ainokainen viinapaukku.

Helppo homma valita pormestari Lahteen. ESS teki kyselyn kaupunginvaltuuston jäsenille. Vastanneiden mukaan he tulevat parhaiten toimeen Falkcin Sonjan kanssa. Kaikki äänet siis hänelle!

Ilotulitteet vai alkoholi pahempi? Kiitos Ilkka Viljaselle hyvästä kirjoituksesta 9.1.2020.

Oli kyllä pöljä kirjoitus. Jos alkoholia käytetään, niin sitten ei ilotulitteitakaan saa lopettaa. Hyvä ettet ole enää kaupunginvaltuustossa, on taso edes vähän kohentunut.

Mikä hiton oikeus Kelalla on pienentää eläkettä jos menee avoliittoon?!? Asumistukikin loppui kokonaan. Suututtaa!!! Eikö ihmiset saa rakastaa toisiaan ilman että rankaistaan?!?

Kyllä Hollolan superälykkäällä hoitajalla tyhmiä potilaita riittää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Alasenjärven rannalla on nyt uusi avantosaunapaikka – taustalla yli 200 nimeä kerännyt kuntalaisaloite
 2. Syyttelyä ja kärjekkäitä puheita Hollolan koulukeskustelussa – valtuuston puheenjohtaja kielsi maalittamasta ketään
 3. Hyvinvointiyhtymä haluaa ostaa Sairaalaparkin – "Tämä tuli meille pikkuisen puun takaa", sanoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja
 4. Hollolan valtuusto päätti koulujen ja päiväkotien jatkosta - Paimelan koulu ja päiväkoti säilytetään
 5. Päijät-Hämeessä noin 50 influenssatapausta viikossa – Akuutti24:ssä ei ole ollut ruuhkia
 6. Olohuoneesta tuli kuntosali, jossa liukastellaan villasukilla ja punnerretaan – kotijumpan suosion takana ovat helppous ja hinta, sanoo lajin kärkinimi Anna Saivosalmi
 7. Salppuri läpäisi lumikontrollin, mutta yhdistetyn reittiin tulee muutos – koulujen väliset hiihtokisat peruttiin
 8. Pääkirjoitus: Asuntojen arvo laskee nyt Lahdessakin
 9. Päätös yhteisyrityksestä siirtyy elokuulle: Hankinta on niin iso, ettei tätä voi tehdä kiireellä, sanoo hankejohtaja Rautiainen
 10. Lähteet arvioivat: Pelicans teki helmikuun pelaajakaupoilla ainakin 300 000 euron säästöt
 11. Yön uutiskooste: Amazon-miljardööri Jezz Bezos lahjoittaa ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun 10 miljardia dollaria - lue yön uutiskooste
 12. Hurja 210 miljoonan euron säästötavoite maakuntatason sote-toimijoilla – väkeä on vähennetty yt-neuvotteluissa jo ainakin 1 100 henkilötyövuoden verran
 13. Poliisi: raskaan liikenteen lepoaikojen noudattamisessa paljon toivomisen varaa
 14. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 15. Mikael Hoikkalan Esalainen: Tavis, sinäkin voisit sijoittaa pörssiin – ja puhua siitä avoimesti

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 2. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 3. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina - pelastuslaitos raivannut puita vielä maanantaina
 4. Salppuri läpäisi lumikontrollin, mutta yhdistetyn reittiin tulee muutos – koulujen väliset hiihtokisat peruttiin
 5. Hanna Myyrän Esalainen: Työntekijältä ei saa kysyä syntymäpäivälahjatoivetta, ja muita järjettömiä sääntöjä
 6. Lukijalta: Lahti Energiaa myydään vaikka väkisin
 7. Tehinselän historiallisella talvella on vakava viesti: "Tällaista ei ole ollut koskaan aiemmin" – Katso upeat kuvat jäättömästä Päijänteestä
 8. Näppis: Mitä yhteistä Gigantilla, XXL:llä, Powerilla ja Bauhausilla? Taitaa vain työntekijä maksaa veroa Suomeen. Ei paljoo taida yhteisöveroa maksella tähän maahan. Suosikaa kotimaista!
 9. Fingerpori 17.2.2020
 10. Viivi ja Wagner 17.2.2020
 11. Hollolan valtuusto päätti koulujen ja päiväkotien jatkosta - Paimelan koulu ja päiväkoti säilytetään
 12. Hyvinvointiyhtymä haluaa ostaa Sairaalaparkin – "Tämä tuli meille pikkuisen puun takaa", sanoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja
 13. Poliisi: Raskaan liikenteen lepoaikojen noudattamisessa paljon toivomisen varaa
 14. Hartolassa kadonnut mies löytyi kuolleena Joutsasta
 15. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.