Haku varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen alkoi Lahdessa, ota nämä päivämäärät talteen

Elokuussa vapautuvia varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen paikkoja haetaan tammikuussa. Sirpa Ylönen

Millamari Uotila

Haut Lahden esiopetukseen ja varhaiskasvatukseen ovat alkaneet. Elokuussa vapautuvia paikkoja voi hakea sähköisesti 23. tammikuuta mennessä. Ensi elokuussa esikoulussa aloittavat vuonna 2014 syntyneet lapset.

Myös tulevien ekaluokkalaisten tulee ilmoittautua 23. tammikuuta mennessä. Ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta.

Yli 1 200 tulevan ekaluokkalaisen kotiin on lähetetty koulutulokaspostia ja hakuohjeet.

Hakuaika alle kouluikäisten maksuttomaan kerhotoimintaan ja koululaisten iltapäivätoimintaan on myöhemmin maalis-huhtikuussa.

Kolmannen luokan kielivalinta hakuun

Myös koululaisten kielivalintahaut ajoittuvat tammikuulle. Hakuaika on 10.–20. tammikuuta.

Nykyiset kakkosluokkalaiset aloittavat ensimmäisen vieraan A1-kielen opiskelun kolmannella luokalla. He voivat valita englannin, ranskan, ruotsin, saksan tai venäjän. Muun kuin englannin kielen valinneet voivat aloittaa vapaaehtoisen englannin kielen opiskelun A2-kielenä 4. luokalla.

Nykyisten ja tulevien ekaluokkalaisten A1-kieli on Lahdessa englanti, ja vieraan kielen opiskelu alkaa jo ensimmäiseltä luokalta.

Valinnat painotettuun opetukseen

Myös haut painotettuun opetukseen tehdään tammikuussa. Lahden kaupungin kouluissa on mahdollista hakea kolmannelle luokalle käsityön, liikunnan, luonnontieteen ja matematiikan tai musiikin painotettuun opetukseen.

Lisäksi 6.-luokkalaiset hakevat yläkouluun ja halutessaan painotettuun opetukseen. Vaihtoehdot ovat kuvataiteen, käsityön, liikunnan painotettu opetus ja urheiluluokkakokeilu, luonnontieteen ja matematiikan, luovan työskentelyn, musiikin tai viestintätaidon painotettu opetus. Hakuaika on 10.–20. tammikuuta. Oppiaineisiin järjestetään soveltuvuuskokeet viikoilla 5–6. Kokeeseen kutsutaan sähköpostiviestillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.