Näppis: Voisko Greta Thunbergin lähettää Kiinaan opastamaan päästöistä ja ylikansoittumisesta?

Voisko Greta Thunbergin lähettää Kiinaan opastamaan päästöistä ja ylikansoittumisesta?

Ei aina voi moittia postia! Olin iloisesti yllättynyt kun sain joulukortin postin omassa kuoressa virheellisen osoitteen vuoksi! Kiitos !

Oikein, talvisota on ohi ! Isoisäni kaatui 17.2.40, eli 80 v sitten ja menin armeijaa 17.2.75 eli 45 v sitten ! On aika lopettaa toisesta maailmansodasta jauhaminen ! Uusiakin on tarjolla !

Pittää saara kaikkia suomen murtehia ruthkasti lissää urheilu selostuksiin, murteet suuri rikkaus nääs. Tiukkapipokielipolliisit vahtikoon vain uutisankkureita

Myös muualla kuin kotiremonteissa härskiä huijausta. Autoremonteissa naisia laskutetaan yli 30 pros. enemmän kuin miesasiakkaita yms.

Kuluttaja ei todellakaan tarvitse niin suurta tavaravalikoima. Esim maitohyllyn edessä aprikoin, mikä on oikeasti maitoa kaikkien "juomien" valikoimassa? Ennen oli punainen ja sininen maito ja se riitti.

Jauhojärvi on rikkaus murrepuheineen, se on kansallista rikkautta. Paljon parempi kun mukaenglantia vartioivat pönöttäjät. Lisäksi Jauhojärvi on olympiavoittaja, toisin kun monet muut kommentaattorit.

Osaako joku laskea, paljonko Australian metsä paloista on aiheutunut hiilidioksidipäästöjä? Ja kuinka paljon Suomen päästöt ovat vuosittain?

Jauhojärven selostus omalla murteellaan on niin mukavaa kuunneltavaa ja tulee hyvälle mielelle aina! Jatka samaan malliin!

Sami Jauhojärvi on paras kommentaattori. Puhuu kokemuksesta hiihdossa. Ihana murre!

Vähän jo myöhästyneet kiitokset joululehden tietokilpailusta, tosin kysymykset oli vähän liian vaikeita,vaikka meillä oli tietävä joukko mukana. Sitten harmittaa, kun lopetitte lehdessä Antenni-osan, oli ilo seurata heidän hauskoja kommentteja. Ei liikaa muutoksia!!

Aivan upea kirjoitus Harri Koskela, kiitos siitä.

Jatka vain samaan malliin, Jauhojärvi! Kiva kuunnella sujuvaa selostustasi omalla murteellasi.

Ay-pomot toimivat jäsenistönsä edustajina. Niin pitkään kun nykyihminen on ahnas omaan napaan tuijottaja, muutos vähempään ei onnistu.

Kerrankin hiihdon kommentoijana on ammattimies Jauhojärvi, ja se murteen käyttäminen on hieno asia, on ilo kuunnella Samin kommentit, kun tulee välillä Kallen ja Samin mukavia juttuja. Hurraa hienoa Sami jatka samaan tapaan!!

Uusi vuosi on alkanut. Minulle kahdeksas vuosi Lahdessa. Nämä vuodet olen ihmetellyt kaupungin julkisuuskuvan konseptia. En vielä tähän päivään mennessä ole nähnyt mitään järkeä sanoissa Green City. Jos ne heijastavat kaupungin tulevaisuusstrategiaa, niin kiire on ryhtyä strategiatyöhön.

Luomiskertomukseen uskovat: Kertokaapa kuka sen luojan on luonut? Ei kait sekään ole tyhjästä syntynyt.

Anna Samin puhua Lapin murretta. Kivahan sitä on kuulla! Murteet on kielen rikkautta! Nauti sinäkin! :-)

S. Koskinen ymmärtää taustat ja faktat. Ei sopisi persuksi. Eivät myönnä olevan minkäänlaista ilmastonmuutosta! Niinhän se herra Hakkarainen puhui TVssä. Pitäisi olla heillä laajempi näkemys asioista!

Eikö Kalle Jokinen tiedä, että nykyhallituksessa on kolme porvaripuoluetta.

Nyt on sitten pilattu täydellisesti siis kahvio Launeen Cityssä. Ei käydä enää. Kiitos ja hyvästi.

Hienoa että löytyi uudenvuoden kortteja Trion kaupasta.

Markus Koskelalle kiitos hyvästä tekstistä 6.1.! Muista kuitenkin, että kaikki mikä Uudessa testamentissa kulkee Paavalin nimissä, ei ole hänen kirjoittamaansa. Mm. kirjeet Timoteukselle ja puhe naisen pelastumisesta synyttämisen kautta ovat Paavalin jälkeistä tekstiä.

Voisiko ESS yst. jättää pois Näppiksistä vainoharhaiset naapurien kyttäystä moittivat tekstit, vrt.6.1.höpinät otsalampuilla kurkkimisesta. Rauhallista ja sopuisa uutta vuotta!

Ahdistuin iskelmämessusta niin, että läksin kesken pois. Messu ei rauhoittanut levotonta sieluani. Tänä viikonloppuna kävin Ristinkirkossa jonkun herätysliikkeen seuroissa ja ihmeekseni näin väkeä vauvasta vaariin. Niin ihanaa Sanaa. Varoitus, muistutus, lohdutus!

Ei helsinkiläiset ole tyhmiä vaan Yle kun esitti mölykonsertin.

Huomio. Jauhojärvi ei ole selostaja, vaan asiantuntija kommentaattori. On hienoa että pittää kiinni omasta pohjoisen murteesta. Ei kaiken tarvitse olla niin "virallista"

EU ei laita pakotteita Amekikalle vaikka vastaavassa tilanteessa Venäjälle laitettiin.

Minä tykkään kuunnella Jauhojärven suomen kielen murretta. Se on oikeaa suomea siinä missä kirjakielikin ja ihan ymmärrettävää. Tulen hyvälle tuulelle sitä kuunnellessa.

Vahingossa vegaanirullan ostanut: kannattaa antaa palaute suoraan ruokakauppaan. Vai oliko tarkoitus vain kertoa kaikille kuinka pahaa vegeruoka on??

Mitä ihmettä? Lehti täynnä jotain telkkariohjelmia. En minä halua sellaisesta maksaa.

Eikö Kuhilaankadun auraaja ole vieläkään oppinut että auraaminen aloitetaan jalkakäytävältä ja siirretään vähitellen lumimassaa pellonreunaan.

Joku kuivakiskoinen tyyppi moittii Mustin murrekieltä. Mielestäni murteensa antaa pienen, värikkään piristeensä selostuksiin. Kyllä hän kirjakielenkin taitaa.

Lahden Gospelkuoro möykkääminen ei sovi kirkkoon. Loppiaisen TV-lähetys oli karmeeta katseltavaa ja kuunneltavaa. Varsinkin Isä Meidän rukouksen ja Herran Siunauksen jälkeen älytön hyppiminen ja huutaminen vain yltyi, - olisi jo pitänyt osata rauhoittua.

Vieläköhän eduskunta kuin omaa tuotantoamme pilkaten tuottaa vessapaperitkin Ranskasta? Tony Halme näin kertoi tultuaan valituksi eduskuntaan.

Jauhojärvi ei ole selostaja.Hän on kilpailuissa asiantuntijana! Osaa ja tietää asiansa! Tulee ymmärretyksi murteellakin!

( En asu Suomessa ku pakosta) Muuta mahdollisimman kauas, vaikka Australiaan, niin helpottaa.

Oli typerä poistaa lehdestä tiistain tv-viikko ohjelmat nyt pieni paperipala ja kun sen leikkaa niin aivan olematon turhia suuria kokosivun mainoksia kyllä präntätään lehti on muuttunut huonommaksi no voihan tilauksen lopettaa...

Kiitos Musti asiallisista kommenteistasi hiihtourheilulähetyksissä! Mistä lähtien murresanat ovat olleet kiellettyjä? Jatka samaan malliin!

No nyt sekin on nähty. Asfalttitie yritetään muuttaa hiekkatieksi. Orimattilankatu, Pennalantie. Jeesus kuulemma muutti veden viiniksi. Lauantaina sula tie. Mut silti piti kylvää reilu hiekkapatja tielle. Liukkaudesta ei tietoakaan. Äly hoi älä jätä.

Riemulaulut gospelkirkosta herännyt ajatus: Muodonmuutos tapahtumassa - gospelkuorosta iskelmäkuoroksi.

Mitähän kuuluu vihreille elämäntapaintiaaneille , jotka "susi" Pulliainen Suomeen hommasi? Heidän piti tulla toimeen luonnon antimilla jousipyssyillä ja puukeihäillä lapissa. Mitenkähön meni tuo kokeilu?Tämä on yhteydessä nykyvihreisiin!

Mitä nämä autot ovat jossa on 4 ympyrää merkkinä? Myydäänkö näistä saksalaista rinkeliä?

Pitäisköhän DNA:n ja Telian tehdä jotain, että netti pelais täällä Villähteelläkin kunnolla. Kiitos.

Usa hyökkäsi Irakiin 2003. Niissä oloissa sairaalat, koulutkin, sähkönjakelu, vesi ja viemärijärjestelmä tuhottiin. Sama Libyassä. Ihmetellään pakolaisongelmaa. Hö?

Turhauttavaa,jos on erikoistapaus mihin mikään lakipykälä ei päde.

Hei! Olen huomannut että olen tien tukko. Ajan volvolla 100 rajoituksen alueella 107 oikea nopeus on 103

Kyllä hiihtostadionin kenttä riittää täysin potkupallon pelaamiseen. Siinä on hyvä katsomokin valmiina, ei tarvita uutta kenttää. Talvella voi potkutella Lahti-hallin sisällä.....

Rakkaus on kuin sota, helppo aloittaa,mutta vaikea lopettaa.

Jokohan ulkoministeri Haavisto saisi kotiutettua suomalaiset kouluttajat Irakista ! Kotiutuvat sieltä kohta sinkkiarkuissa !

Markus Koskinen, toit esille Raamatusta kohdan; Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksi. Lankeemukseen jälkeen ei voi sanoa enään että olisimme Hänen kuvansa. Korkeintaan armahdettuja.

Nyt varusmiehet katsovat tuvissaan virtuaalisesti mitä tehdä. Olisiko tupatableitteihin käytetyt eurot kannattanut laittaa homeisten tupien korjaukseen?

Haloo toimitus, Jauhojärveä loukataan jatkuvasti teidän näppis-palstalla hänen murteensa takia, miten ne teidän ohjeet olikaan?

Tarkistahan karttasi, kyllä Montevideo on etelämpänä.

Green City Lahti-ehdotus:Uudenvuoden ilotulituksen tilalle valoshow!

Ei se niin mene, että me suomalaiset maksamme itsemme hengiltä ilmaston muutosta vastaan ja loput 7,5 miljardia ihmistä eivät tee mitään. Ongelma on globaali ja se vaatii kaikkien osallistumista maapallolla. Ilmastolla ei ole valtiollisia rajoja.

Tasan ei käy onnen lahjat! Työeläkkeeni nousee vajaa 3 euroa, kun ensi kuun veronkorotus astuu voimaan. Voi hyvin verrata sotaveteraaneille maksettua 1 markkaan! Hallitusten pilkanteko jatkuu! Mistä tulee ostovoima?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.