Etlarin eväät: Tomaattikeitto

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi ja lisää keiton pinnalle tuoretta basilikaa.

Tomaattikeitto

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1–2 rkl öljyä

1 rkl paprikajauhetta

½ tl rouhittua mustapippuria

2 tlk tomaattimurskaa

7 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

4 viipaletta paahtoleipää tai pehmeää leipää

1 ½ rkl sokeria

200 g tuorejuustoa

basilikaa

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuullota ne rasvassa pehmeäksi.

3. Lisää paprikajauhe, mustapippuri, tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Murenna leivät keiton joukkoon.

5. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

6. Lisää sokeri ja tuorejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes keitto on tasaista.

7. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja maista, sekä mausta mieleiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.