Lahti haluaa hykyn huolehtivan Nastolan terveysaseman peruskorjauksesta tai uuden rakentamisesta

Nastolan nykyinen terveysasema on rakennettu vuonna 1977. Juha Peurala

Marjaana Lahola

Lahden kaupunginhallitus haluaa, että hyvinvointiyhtymä päättää ja aikatauluttaa Nastolan terveysaseman peruskorjauksen tai uuden terveysaseman rakentamisen Rakokiveen.

Asia selviää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle annettavasta lausunnosta, josta kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana. Sote-palveluverkon muutoksia koskeva lausunto hyväksyttiin pitkälti ehdotuksen mukaisesti, joitakin lisäyksiä ja muutoksia lukuun ottamatta.

"Vaikutusta henkilökunnan työhyvinvointiin"

Oleellisin muutoskoskee juuri Nastolan Rakokiveen kaavailtua terveysasemaa.

Lausunnon mukaan Lahden kaupunki on linjaamassa budjetissaan, ettei se rakenna uutta sote-asemaa, koska siihen ei ole tulossa kaupungin omassa käytössä olevia tiloja. Siksi siis halutaankin, että hyky huolehtii nykyisen terveysaseman peruskorjauksen tai uuden rakentamisen.

– Edellä mainitulla Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän päätöksellä on vaikutusta nykyisen terveysaseman henkilökunnan työhyvinvointiin nykyisen rakennuksen huonokuntoisuuden vuoksi sekä Lahden kaupungin kouluverkon muotoutumiseen Nastolan Kirkonkylän alueella, lausunnon lisäyksessä luki.

Kaupunginhallituksen toiveissa on myös kaupungin ja hykyn yhteinen asukastilaisuus Nastolan sote-keskuksen tiimoilta.

Moni kunta kriittinen palveluista

Palveluverkkouudistuksessasuunnitellaan sote-palveluiden uudistamista ja keventämistä eri puolilla Päijät-Hämettä. Lahdessa se tarkoittaisi Launeen ja Ahtialan lähiklinikoiden sulkemista ja niiden siirtymistä kaupunginsairaalan tiloihin. Usea kunta on jo ehtinyt omissa lausunnoissaan vastustaa alueellaan olevien terveysasemien palveluiden supistamista.

Hyvinvointiyhtymän hallitus käsittelee asiaa sen jälkeen, kun kunnat ovat antaneet lausuntonsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.