Sandra Dahlin kaappasi kouluratsastusvoiton Ruotsiin – virheet jättivät Suomen Anna von Wendtin ja Denzelin neljänneksi

- Hevonen oli tänään hyvin mukana ja kuunteli, Sandra Dahlin kiitteli Ichi-ratsuaan voiton jälkeen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Ruotsin Sandra Dahlin ratsasti Ichi-tammallaan Horse show'n GP-kouluratsastuksen voittoon perjantaina Helsingin jäähallissa. Viron Dina Ellermann otti Donna Annalla kakkossijan ennen Ruotsin Charlotte Haid Bondergaardia ja Roberto Des Frettesiä.

Anna von Wendt oli parhaana suomalaisena neljäs, Maria Pyykkönen seitsemäs ja Susanna Hyypiä kahdeksas.

Dahlin ilahtui lopputuloksesta, kun hän onnistui ottamaan GP-tasolla voiton kolmannella yrityksellään ja kelpoprosentilla 71,522.

– Olen harjoitellut vuoden ajan todella hyvin, ja hevonen oli tänään hyvin mukana ja kuunteli, Dahlin kiitteli tuloksesta myös ratsuaan.

– Onnistuin mielestäni parhaiten piaffessa (koottu ravi paikalla) ja passagessa (liitoravi), mutten tietenkään tiedä, miten tuomarit antoivat pisteitä. Niissä oli mielestäni parempi kuin ennen.

Pieniä ja isoja virheitä

Von Wendt oli perjantain kilpailussa neljäs. Lokakuun alussa von Wendt ja Denzel taiteilivat ennätyspisteillään 68,783% Tallinnan GP:ssä kolmanneksi. Helsingin kilpailun pisteet putosivat virheiden takia 63,674 prosenttiin.

– Meille tuli aika paljon virheitä, pieniä ja isoja. Niiden takia jäi paljon pisteitä saamatta, von Wendt harmitteli.

– Tuli pieniä asioita, joita hevonen ei tavallisesti tee. En koe, että hevonen oli jännittynyt, sillä virheet tulivat aika odottamatta.

Kilpailu oli tavallista hankalampi, koska jäähallissa yleisö ja mainosaidat ovat hyvin lähellä rataa. Lisäksi kilpa-areena oli huomattavasti lämpimämpi kuin lämmittelykenttä.

Pisteitä jäi uupumaan

Lisäksi Von Wendt koki, että tuomarit arvostelivat hänen ratsastustaan tavallista tiukemmin.

– Sain mielestäni liian vähän pisteitä, von Wendt kertoi.

– Mutta virheet maksavat. Sen takia niitä ei pitäisi tehdä. Odotin parempaa suoritusta ja myös parempaa tulosta.

Lauantain vapaaohjelmaan von Wendt ja Denzel lähtevät viime vuoden ohjelman vaikeutetulla versiolla.

– Se on paljolti sama, mutta olen vähän vaikeuttanut sitä. Sumplin sitä tosin aina sen mukaan, miltä hevonen tuntuu lämmittelyssä.

Lauantain vapaaohjelman lisäksi ratsukko kilpailee Helsingissä vielä sunnuntain pudotuskilpailun.

Sveitsin Pius Schwizer voitti aikaratsastuksen

Sveitsin Pius Schwizer ja Balou Rubin R oli 145 sentin esteillä Helsingin Horse show'n aikaratsastuksen ketterin perjantai-iltana. Ratsukko selvisi 385 metrin radasta ja 11 esteestä pudotuksitta 48,74 sekunnissa.

Ranskan Olivier Robert oli hevosellaan Eros toinen 0,2 sekuntia voittajaa hitaampana. Hollannin Henk van de Pol oli ratsulla Looyman Z kolmanneksi nopein 0,26 sekuntia voittajasta jääneenä.

Sveitsiläinen olympiavoittaja Steve Guerdat onnistui Horse show'n suurista tähdistä parhaiten. Maailmanrankingin ykkösratsastaja sai hevosella Ulysse Des Forets ajan 49,34, joka riitti neljänteen sijaan.

Sveitsin Martin Fuchs ja Tam Tam du Valon sijoittuivat 13:nneksi. Ruotsin esteratsastustähti Peder Fredricson ratsasti H&M Christian K:n sijalle 22.

Noora Forsten oli suomalaisista parhaana 31:s hevosellaan Con Caya. Ratsukolle kertyi radalta seitsemän virhepistettä, ja loppuaika oli 74,37.

Sanna Backlund oli 33:s, Jasmin Ranta-Aho 38:s, Emma Tallberg 40:s ja John Antell 44:s.

Yhteensä 25 ratsukkoa selviytyi radasta pudotuksitta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.