Minna Kauppi emännöi illan Hennalan Mörköyllätys -suunnistustapahtumaa: "Möröt ovat yleensä ihan kivoja"

Minna Kauppi on illan suunnistustapahtuman mörkövahti.

Minni Salminen

Hennalan vanhalla kasarmialueella järjestetään torstaina koko perheelle suunnattu, jännittävä Mörköyllätys -suunnistustapahtuma. - Näin syksyn pimetessä luonnossa alkaa valo vähentymään, ja saamme järjestettyä tämmöisen yöseikkailun. Hennalan vanha miljöö on kuitenkin kaupunkitaajamamiljöötä, niin se ei ole kenellekään liian pelottava ympäristö, vaikkei olisikaan aikaisemmin suunnistanut. Pointti on se, että lapset ja perheet pääsevät ilmaiseksi ja yhdessä, erikseen, tai vaikka kaverin kanssa liikkumaan, ja kokeilemaan suunnistusta, Lahden Suunnistajat -37:n toiminnanjohtaja Minna Kauppi kertoi Radio Voiman haastattelussa.Kauppi kehottaa ottamaan tapahtumaan mukaan oman otsa- tai taskulamppu, mutta paikan päältä saa myös lainalamppuja.- Radat eivät ole mitään älyttömän pitkiä, vaan lyhimmästä radasta tulee reilu kilometri matkaa. Itse ainakin rakastin lapsena hirveästi lampun kanssa metsässä seikkailua ja valovinkkiä, mitä pelasimme. Tämä on vähän sama juttu, ja tämä on lapsille tosi jännittävä ja hauska kokemus, Kauppi sanoo.

Kauppi antoi lapsille myös vihjeitä, miten kannattaa toimia, jos aikuisia, isää, äitiä tai isovanhempia jännittää rasteilla kovasti.- Vanhempia kannattaa aina vähän rauhoitella. Se voi ollakin niin, että lapset ovat tottuneempia juoksemaan tasku- tai otsalampun kanssa. Pidätte vain vanhempaa kädestä kiinni, ja menette rastilta toiselle sujuvasti, niin eiköhän se Mölli Mörön yllätys sieltä selviä, ja vanhemmatkin pääsevät turvallisesti kotiin, vinkkasi Kauppi ja kertoi samalla mörköjen olevan yleensä ihan kivoja.- Jos se joskus tuntuu siltä, että siellä sängyn alla tai kaapissa joku asuu, niin luultavasti se on vain peloissaan se mörkö. Välillä vähän tuntuu, etteivät ne millään meinaa tulla ihmisten ilmoille, että jos vain löytyy semmoinen rohkea mörkö, joka haluaa järjestää meidän kanssa suunnistusjuttuja, niin tulkaa kertomaan vain, Kauppi sanoo.

Suunnistustapahtuma

Hennalan Mörkö Möllin Mörköyllätys

Torstaina 24.10.2019 klo 18Hennalan vanhalla kasarmialueella, lähtö Apulandiasta osoitteesta Helsingintie 199.Tarkoitettu lapsille ja perheille. Tapahtuma on maksuton.Sprintti-iltarasteilta hinta 6 euroa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.