Lahtelaiset koululaiset kutsutaan mukaan iltapäiväkerhoihin - tarjolla muun muassa robotiikkaa, parkouria ja teatteri-ilmaisua

Lapsille on tarjolla monenlaista tekemistä iltapäivisin. Mirja Hussain

Heidi Nikunen

Kaikilla lahtelaisilla kouluilla järjestetään tänä lukuvuonna maksutonta kerho-, harraste- ja kulttuurilukkaritoimintaa. Tarjonta on monipuolista ja tarkoituksena on, että jokainen lapsi voisi valita itseään kiinnostavan harrastemuodon tai kerhon kotinsa läheltä.

Kerhojen toiminnassa on vaihtelua. Kokoontumisia saattaa olla muutamasta kerrasta koko lukuvuoden kestävään toimintaan. Tietoa kerhojen toiminnasta on saatavilla HarrasteLahden sivustolta. Sivuilla pääsee myös ilmoittautumaan kerhoihin.

– Mikäli koulun kerhoon ilmoittautuminen ei jostain syystä sivustolla onnistu, niin kannattaa vaan mennä reippaasti mukaan itseä kiinnostavan kerhon ensimmäiselle tunnille tiedustelemaan, olisiko ryhmässä vielä tilaa. Jos tilaa on, niin ilmoittautuminen onnistuu paikan päällä tai myös sähköpostitse ohjaajan ohjeiden mukaisesti. Jokaisessa koulussa on myös oma kerhoyhdysopettaja, jolta saa neuvoa, ohjausta ja lisätietoa, Lahden kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Kouluilla on tarjolla tekemistä kädentaidoista tieteeseen, taiteeseen, robotiikkaan ja parkouriin.

– Kulttuurilukkarikerhoina järjestetään esimerkiksi luovaa maalausta, teatteri-ilmaisua sekä jazz- ja showtanssia, tiedotteessa sanotaan.

Lasten ja nuorten kiinnostuksen mukaan

Koulujen kerhoja vetävät henkilöstö yhteistyössä urheiluseurojen, yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Toimintaa on suunniteltu koulujen toiveiden pohjalta, mutta myös palveluntuottajien mahdollisuudet, alueellinen tasa-arvo ja rahoittajan reunaehdot on otettu huomioon.

Koulujen kerhot toteutetaan Opetushallituksen rahoituksella. Kulttuurilukkariin rahoitus tulee syyslukukaudella Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.