Lentopallonaiset jäivät vellomaan omaan peliinsä

Suomi on saalistanut kolmesta ottelustaan yhden pisteen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Toisen erän suvereeni hallinta ei kantanut naisten lentopallomaajoukkuetta otteluvoittoon EM-turnauksen kolmannessa ottelussa. Kreikka otti Turkin Ankarassa viikonlopun toisen voittonsa ja jumitti suomalaiset kolmella tappiolla A-lohkon jumboksi.

Kreikka vei avauserän jatkopalloilla, otti toisessa erässä rumasti takkiin Piia Korhosen ja Salla Karhun tuloksekkaan syöttöpelin ansiosta, mutta käänsi ottelun vahvalla hyökkäyspelillään.

Valkopaitaisia suomalaisia ei auttanut edes katsomon suomalaisryhmittymän raivoisa kannustus.

– Oli aika erikoinen peli. Tämä oli syöttö-vastaanottopainotteista ja hidastempoista. Jäimme vähän peliin vellomaan, emmekä saaneet viimeistä terävyyttä palloihin, jotka olisi pitänyt tappaa, kuvasi yleispelaaja Karhu.

Hän hämmästyi noustuaan Suomen tilastojen mukaan joukkueen parhaaksi pistenaiseksi. Karhu teki 21 pistettä ja hakkuri Korhonen keräsi 20 pistettä.

– En ole oikein tottunut tekemään kauheasti pisteitä, koska roolini on yleensä aika erilainen, Karhu sanoi.

Kreikka käänsi tilastot edukseen

Kreikka on Euroopan rankingissa 28:s ja Suomi 19:s, mutta arvolistoilla ei ole kentällä kuin tilastojen ihailun merkitys. Kreikka käänsi asetelman edukseen ja voitti ottelun erin 3–1 (26–24, 15–25, 25–21, 27–25). Lauantaina Kreikka kukisti Ranskan puhtaasti kolmessa erässä ja on vahvasti menossa lohkon neljän parhaan joukkoon ja jatkopeleihin.

Suomen oljenkorsi on tiistain Ranska-ottelussa ja torstain Bulgaria-kamppailussa. Ne Suomen olisi hyvä voittaa, jotta joukkueen tie ei katkea Ankaraan.

Kreikka hyökkäsi tehokkaasti

Sunnuntaina Ankaran Spor Salonu -hallissa Suomen asema näytti vahvalta toisessa erässä, kun suomalaiset hallitsivat peliä tuloksekkailla aloitussyötöillään. Ensin syöttöviivan takana viihtyi pitkään Korhonen, joka nosti Suomen 11–2-johtoon. Heti hänen peräänsä onnistui Karhu, jonka syöttövuorolla johto kasvoi 18–6:een.

Ottelu kääntyi, kun Kreikka pystyi parantamaan vastaanottoaan.

– Hyökkäyspelissä heidän kaksi syömähammastaan tekivät sen, mitä heidän pitää tehdä eli laittoivat palloa alas, päävalmentaja Tapio Kangasniemi tiivisti.

Kreikan ykkösnimi oli 196-senttinen Anthi Vasilantonaki 26 pisteellä. Olga Strantzali säesti häntä 22 pisteellä.

– Pärjäsimme Kreikkaa vastaan tasollisesti, mutta pallo ei pysynyt tärkeillä hetkillä hyppysissä sillä tavalla kuin olisi pitänyt, Kangasniemi sanoi.

Kunto kestää kovan pelitahdin

Kangasniemi ja Karhu eivät kumpikaan vetäytyneet sen taakse, että Suomi pelasi Ankarassa kolme ottelua putkeen. Pelaajien fyysinen kunto kestää, ja otteluohjelmaan Suomi sai valmistautua kuukausien ajan.

Karhun mukaan pelaajat kestivät urakan fyysisesti. Siitä ovat pitäneet huolen joukkueen valmentajat ja huolto.

– Pystymme palautumaan hyvin. Kaikki treenit on suunniteltu niin, että olemme tikissä seuraavassa ottelussa, Karhu sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 2. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 3. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 4. Politiikka, päihteet ja seksi johtivat soittokieltoihin – rajoitusten aika päättyi Yleisradiossa 1970-luvun alussa
 5. Ostarilla: Asuntoja myydään Lahden Tonttilassa pitkään, sillä pyyntihinnat ovat korkeita – mistään muotialueesta kun ei ole kyse
 6. Orimattilalainen Outi Kyöstilä on kertonut avoimesti lihavuusleikkauksestaan – "Ilo ja energia ovat palanneet elämääni", sanoo 48 kiloa kevyempi Kyöstilä
 7. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina
 8. Ostarilla: Kauppa meni, parturit ja baarit jäivät – Tonttilan asukkaille ostari on kulttuurin kehto ja olohuone
 9. Näppis: Mitä yhteistä Gigantilla, XXL:llä, Powerilla ja Bauhausilla? Taitaa vain työntekijä maksaa veroa Suomeen. Ei paljoo taida yhteisöveroa maksella tähän maahan. Suosikaa kotimaista!
 10. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka
 11. Lukijalta: Lahti Energiaa myydään vaikka väkisin
 12. Kirkonkylän koulun purkua harkitaan Heinolassa, uusi koulu voi olla uudisrakennus tai moduuli
 13. Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"
 14. "Vaihtoehdot olivat aseelliset ryöstöt tai luontoala" – Varuskunnan lakkautus vei yliluutnantti Mikko Kettuselta, 40, kutsumustyön, mutta nyt metsä elättää sissin jälleen
 15. Hanna Myyrän Esalainen: Työntekijältä ei saa kysyä syntymäpäivälahjatoivetta, ja muita järjettömiä sääntöjä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.