Kuusi heittäjää takaa sopivan rytmin – Etelätalon ja Kuuselan kilpailu kiristyy

Sekä Lassi Etelätalo (kuvassa) että Toni Kuusela ovat ylittäneet tulosrajan 83 metriä. LEHTIKUVA / Mikko Stig

STT

Lassi Etelätalo vai Toni Kuusela? Toinen heistä pääsee mukaan syys-lokakuun vaihteessa järjestettäviin yleisurheilun MM-kilpailuihin Dohaan.

Kumpikin on ylittänyt tulosrajan 83 metriä, ja Ruotsi–Suomi-maaottelun sunnuntain keihäskilpa on ratkaiseva keskinäisessä otatuksessa. Viimeiset urheilijavalinnat Dohaan tehdään 2. syyskuuta.

Kuusela väläytti kesäkuun alussa ennätyksellään 83,40, mutta Etelätalo paiskasi elokuun alussa Suomen mestariksi tuloksella 84,11.

– Viime viikonloppuna Espoon gp-kilpailussa kroppa tuntui hyvälle, mutta vastatuuli vaikeutti. Myös tänä viikonloppuna voi heittää pitkälle, Etelätalo ennakoi maaottelua.

Espoossa tulostaso jäi alhaiseksi, ja Etelätalo oli toinen tuloksella 78,66. Kuusela oli viides 77,37 kantaneella heitollaan.

Maaottelun keihäskilvassa on vain kuusi osallistujaa, joten suoritusten välit jäävät lyhyiksi.

– Kuusi on ihan hyvä, koska pysyy tuntuma heittämiseen. Espoossa oli 11 heittäjää ja välissä aitajuoksuja ja muita. Siellä tuli liian pitkät välit heitoille, Etelätalo mietiskeli.

"Heittäjällä on aina pientä kremppaa "

Etelätalon ja Kuuselan tietä kohti MM-kilpailuja helpotti se, että seitsenkertainen aikuisten arvokilpailumitalisti Tero Pitkämäki ilmoitti luopuvansa MM-paikan tavoittelusta. Pitkämäki ei ole kilpaillut tällä kaudella ja kuntouttaa vielä itseään viime vuoden polvileikkauksen jäljiltä.

Myös Etelätalo ja Kuusela ovat urallaan kokeneet keihäänheiton raakuuden. Etelätalo osaa arvostaa tämän hetken tilannettaan, kun takavuosien loukkaantumiset eivät enää kiusaa.

– Heittäjällä on aina pientä kremppaa, mutta vuodenvaihteesta asti ei ole jäänyt heittoharjoituksia eikä kilpailuja väliin, leppoisa Etelätalo jutteli.

Jo alkukesästä Etelätalo väläytti tuloksella 81,95 ja vahvisti paluunsa keihäshuipulle Kalevan kisojen tuloksella 84,11.

Suomen kolmas keihäsmies Tukholman maaottelussa on Oliver Helander, joka on valittu Antti Ruuskasen tavoin MM-kilpailuihin. Sunnuntaina Suomella riittää kirittävää, kun Ruotsi on edellä miehissä 105–99 ja naisissa 104,5–100,5.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 2. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 3. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina
 4. Politiikka, päihteet ja seksi johtivat soittokieltoihin – rajoitusten aika päättyi Yleisradiossa 1970-luvun alussa
 5. Orimattilalainen Outi Kyöstilä on kertonut avoimesti lihavuusleikkauksestaan – "Ilo ja energia ovat palanneet elämääni", sanoo 48 kiloa kevyempi Kyöstilä
 6. Ostarilla: Asuntoja myydään Lahden Tonttilassa pitkään, sillä pyyntihinnat ovat korkeita – mistään muotialueesta kun ei ole kyse
 7. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 8. Ostarilla: Kauppa meni, parturit ja baarit jäivät – Tonttilan asukkaille ostari on kulttuurin kehto ja olohuone
 9. Näppis: Mitä yhteistä Gigantilla, XXL:llä, Powerilla ja Bauhausilla? Taitaa vain työntekijä maksaa veroa Suomeen. Ei paljoo taida yhteisöveroa maksella tähän maahan. Suosikaa kotimaista!
 10. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka
 11. Lukijalta: Lahti Energiaa myydään vaikka väkisin
 12. Kirkonkylän koulun purkua harkitaan Heinolassa, uusi koulu voi olla uudisrakennus tai moduuli
 13. Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"
 14. "Vaihtoehdot olivat aseelliset ryöstöt tai luontoala" – Varuskunnan lakkautus vei yliluutnantti Mikko Kettuselta, 40, kutsumustyön, mutta nyt metsä elättää sissin jälleen
 15. Hanna Myyrän Esalainen: Työntekijältä ei saa kysyä syntymäpäivälahjatoivetta, ja muita järjettömiä sääntöjä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.