Jehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui tulipalossa Pöytyällä

Pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisi tutkii asiaa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

Jehovan todistajien valtakunnansali on tuhoutunut tulipalossa Pöytyällä Varsinais-Suomessa. Poliisista kerrotaan, että puurakennuksen aamuyöllä syttynyt palo on saatu sammutettua.

Jehovan todistajat ilmoitti STT:lle, että viranomaiset epäilevät palon olleen tuhopoltto.

Pelastuslaitoksen mukaan vain rakennuksen ulkoseinät ovat enää pystyssä. Rakennus on poliisin mukaan mitä ilmeisimmin korjauskelvoton.

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut valtakunnansalin palossa. Poliisi ja pelastuslaitos ovat aloittaneet aamupäivällä teknisen tutkinnan palopaikalla.

Samaa rakennusta yritettiin poliisin mukaan sytyttää ulkopuolelta jo viime viikon lauantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Poliisi tutkii tekoja törkeänä tuhotyön yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä. Rikoskomisario Kristiina Kontion mukaan poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro tarkemmin, millä perusteilla paloja epäillään tahallisesti sytytetyiksi.

Poliisin mukaan tässä vaiheessa tutkintaa tekijästä ei ole vielä havaintoa. Myöskään teon motiivista ei ole vielä selvyyttä.

Valtakunnansali sijaitsee Pyhäjärven eteläpäässä Hinnerjoentiellä. Hälytys palosta tuli hieman kello kahden jälkeen aamuyöllä. Palokunnan saapuessa paikalle noin 150-neliöinen rakennus oli täydessä tulessa ja katto romahtanut.

Paloa oli sammuttamassa kymmenkunta pelastusyksikköä.

"Onneksi salien verkko on tiheä"

Hinnerjoentien valtakunnansali on ollut seurakuntalaisille tärkeä kokoontumispaikka, jossa on käyty viikoittain, kertoi Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen. Rakennuksessa on niin ikään pidetty kahdesti viikossa raamatullisia opetus- ja luentotilaisuuksia, jotka ovat olleet kaikille avoimia.

– Onneksi meillä on Lounais-Suomessa tiheä valtakunnansalien verkko. Pöytyälläkin on kaksi salia. Seurakuntalaiset siirtyvät käyttämään lähiseudun valtakunnansaleja, joten hengelliseen toimintaan ei tule minkäänlaista katkoa, Palonen täydensi.

Hänen mukaansa poliisi aloitti rikostutkimukset jo pari päivää sitten, kun valtakunnansalia oli yritetty ensi kertaa sytyttää palamaan.

– Muualla Suomessa meillä ei ole viime aikoina ollut suurempia ongelmia ilkivallan kanssa, Jehovan todistajien tiedottaja lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 2. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 3. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina
 4. Politiikka, päihteet ja seksi johtivat soittokieltoihin – rajoitusten aika päättyi Yleisradiossa 1970-luvun alussa
 5. Orimattilalainen Outi Kyöstilä on kertonut avoimesti lihavuusleikkauksestaan – "Ilo ja energia ovat palanneet elämääni", sanoo 48 kiloa kevyempi Kyöstilä
 6. Ostarilla: Asuntoja myydään Lahden Tonttilassa pitkään, sillä pyyntihinnat ovat korkeita – mistään muotialueesta kun ei ole kyse
 7. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 8. Ostarilla: Kauppa meni, parturit ja baarit jäivät – Tonttilan asukkaille ostari on kulttuurin kehto ja olohuone
 9. Näppis: Mitä yhteistä Gigantilla, XXL:llä, Powerilla ja Bauhausilla? Taitaa vain työntekijä maksaa veroa Suomeen. Ei paljoo taida yhteisöveroa maksella tähän maahan. Suosikaa kotimaista!
 10. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka
 11. Lukijalta: Lahti Energiaa myydään vaikka väkisin
 12. Kirkonkylän koulun purkua harkitaan Heinolassa, uusi koulu voi olla uudisrakennus tai moduuli
 13. Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"
 14. "Vaihtoehdot olivat aseelliset ryöstöt tai luontoala" – Varuskunnan lakkautus vei yliluutnantti Mikko Kettuselta, 40, kutsumustyön, mutta nyt metsä elättää sissin jälleen
 15. Hanna Myyrän Esalainen: Työntekijältä ei saa kysyä syntymäpäivälahjatoivetta, ja muita järjettömiä sääntöjä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.