Valkoisen talon entisistä lehdistöpäälliköistä tulee tv-tähtiä

Sean Spicerin lausunnot joutuivat toisinaan pilkan kohteeksi. Lehtikuva/AFP

STT

Yhdysvalloissa kaksi Valkoisen talon entistä lehdistöpäällikköä siirtyy tv-kasvoiksi.

Sarah Sandersista tulee oikeistoon kallellaan olevan Fox News -televisiokanavan poliittinen kommentaattori, ja Sandersin edeltäjä Sean Spicer nähdään ABC-televisioyhtiön Tanssii tähtien kanssa -ohjelman uudella tuotantokaudella.

Sanders jätti tehtävänsä presidentti Donald Trumpin hallinnossa kesä-heinäkuun vaihteessa ja aloittaa Foxilla syyskuussa. Hän ei kertonut lähdön syytä.

Aiemmin useita Foxin työntekijöitä on päätynyt Trumpin alaisiksi. Esimerkiksi Foxissa johtotehtävissä työskennellyt Bill Shine siirtyi ensin Valkoisen talon viestintäjohtajaksi, minkä jälkeen hän liittyi Trumpin toisen kauden presidentinvaalikampanjaan. Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert on puolestaan Foxin entinen uutisankkuri.

Ristiriitainen suhde lehdistöön

Spicer jätti Valkoisen talon lehdistöpäällikön tehtävät kuuden kuukauden työskentelyn jälkeen. Sekä Spicerilla että Sandersilla oli ristiriitainen suhde lehdistöön. Spicer joutui lehdistön pilkan kohteeksi heti Trumpin virkaanastumisen jälkeen väitettyään, että virkaanastujaisia seurasi laajin yleisö koskaan. Useat valokuvat kuitenkin todistivat, että ainakin Washingtonin keskustassa virkaanastujaisia seurannut yleisö oli pienempi kuin Barack Obaman virkaanastujaisissa vuonna 2009.

Sarah Sanders sai pestinsä aikana kritiikkiä lehdistön kysymysten välttelystä ja suoranaisen valheellisista lausunnoista. Erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnan raportti paljasti, että Sanders oli myöntänyt tutkijoille antaneensa medialle valheellista tietoa FBI:n johtajan James Comeyn erottamiseen liittyen. Sanders on myös syyttänyt viestimiä "valeuutisten" levittämisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 2. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 3. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina
 4. Politiikka, päihteet ja seksi johtivat soittokieltoihin – rajoitusten aika päättyi Yleisradiossa 1970-luvun alussa
 5. Orimattilalainen Outi Kyöstilä on kertonut avoimesti lihavuusleikkauksestaan – "Ilo ja energia ovat palanneet elämääni", sanoo 48 kiloa kevyempi Kyöstilä
 6. Ostarilla: Asuntoja myydään Lahden Tonttilassa pitkään, sillä pyyntihinnat ovat korkeita – mistään muotialueesta kun ei ole kyse
 7. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 8. Ostarilla: Kauppa meni, parturit ja baarit jäivät – Tonttilan asukkaille ostari on kulttuurin kehto ja olohuone
 9. Näppis: Mitä yhteistä Gigantilla, XXL:llä, Powerilla ja Bauhausilla? Taitaa vain työntekijä maksaa veroa Suomeen. Ei paljoo taida yhteisöveroa maksella tähän maahan. Suosikaa kotimaista!
 10. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka
 11. Lukijalta: Lahti Energiaa myydään vaikka väkisin
 12. Kirkonkylän koulun purkua harkitaan Heinolassa, uusi koulu voi olla uudisrakennus tai moduuli
 13. Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"
 14. "Vaihtoehdot olivat aseelliset ryöstöt tai luontoala" – Varuskunnan lakkautus vei yliluutnantti Mikko Kettuselta, 40, kutsumustyön, mutta nyt metsä elättää sissin jälleen
 15. Hanna Myyrän Esalainen: Työntekijältä ei saa kysyä syntymäpäivälahjatoivetta, ja muita järjettömiä sääntöjä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.