Hetemäki: Esityksestä seuraavaksi Sitran yliasiamieheksi ei ole päätetty

Katainen on toiminut EU-komissaarina vuodesta 2014. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

STT

Sitran hallituksen puheenjohtaja Martti Hetemäki kiistää julkisuudessa esitetyt tiedot uuden yliasiamiehen valinnasta. Hetemäki toteaa tiedotteessa, ettei hallitus ole vielä tehnyt päätöstä esityksestään uudeksi yliasiamieheksi.

Ilta-Sanomat uutisoi torstaina lähteidensä perusteella, että hallitus on päättänyt esittää tehtävään entistä pääministeriä, EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataista.

Helsingin Sanomien mukaan Kataisen ohella ennakkosuosikki tehtävään on Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius. Wilenius istuu Sitran hallituksessa.

Päätöksen yliasiamiehestä tekee lopulta poliitikoista koostuva Sitran hallintoneuvosto. Sitran hallitus tapasi hallintoneuvoston työvaliokunnan kanssa perjantaiaamuna. Valintaprosessi pyritään saamaan valmiiksi syyskuussa.

Yliasiamiehen tehtävää haki yhteensä 51 henkilöä. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran johtotehtävää on aiemmin hoitanut muun muassa entinen pääministeri Esko Aho.

Sitra hallinnoi noin 800 miljoonan euron suuruista merkittävää pääomaa. Rahaston tarkoituksena on edistää Suomen vakaata ja tasapainoista kehitystä, talouskasvua ja kansainvälistä kilpailukykyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 2. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 3. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina
 4. Politiikka, päihteet ja seksi johtivat soittokieltoihin – rajoitusten aika päättyi Yleisradiossa 1970-luvun alussa
 5. Orimattilalainen Outi Kyöstilä on kertonut avoimesti lihavuusleikkauksestaan – "Ilo ja energia ovat palanneet elämääni", sanoo 48 kiloa kevyempi Kyöstilä
 6. Ostarilla: Asuntoja myydään Lahden Tonttilassa pitkään, sillä pyyntihinnat ovat korkeita – mistään muotialueesta kun ei ole kyse
 7. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 8. Ostarilla: Kauppa meni, parturit ja baarit jäivät – Tonttilan asukkaille ostari on kulttuurin kehto ja olohuone
 9. Näppis: Mitä yhteistä Gigantilla, XXL:llä, Powerilla ja Bauhausilla? Taitaa vain työntekijä maksaa veroa Suomeen. Ei paljoo taida yhteisöveroa maksella tähän maahan. Suosikaa kotimaista!
 10. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka
 11. Lukijalta: Lahti Energiaa myydään vaikka väkisin
 12. Kirkonkylän koulun purkua harkitaan Heinolassa, uusi koulu voi olla uudisrakennus tai moduuli
 13. Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"
 14. "Vaihtoehdot olivat aseelliset ryöstöt tai luontoala" – Varuskunnan lakkautus vei yliluutnantti Mikko Kettuselta, 40, kutsumustyön, mutta nyt metsä elättää sissin jälleen
 15. Hanna Myyrän Esalainen: Työntekijältä ei saa kysyä syntymäpäivälahjatoivetta, ja muita järjettömiä sääntöjä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.