Lahtelaisen Porrasmaratonin ohjaajalla on omat suosikkirappuset - "Käyn siellä iltaisin treenaamassa, kun lapset ovat menneet nukkumaan"

Veera Guttorm-Immonen, Elina Vildén ja Mathilde Laurell kannustavat käyttämään portaita hissin sijasta. Minni Salminen

Minni Salminen

Lahtelaiset portaat tulevat lauantaina 17. elokuuta tutuiksi Lahden Porrasmaratoni -tapahtumassa. Elina Vildén, Veera Guttorm-Immonen ja Mathilde Laurell vievät osallistujat treenaamaan yhdeksään portaikkoon.

Reitti kulkee ainakin hyppyrimäen, Radiomäen, Pikku-Veskun, Kirkkopuiston ja Tiirismaan lukion lähellä sijaitsevien portaiden kautta.

- Minun suosikkiportaani ovat hyppyrimäellä, betoniportaat maauimalan altaan läheisyydessä. Käyn siellä iltaisin treenaamassa kun lapset ovat menneet nukkumaan, kertoi Guttorm-Immonen Radio Voiman haastattelussa.Kolmikon mielestä myös rappukäytävässä voi treenata.

- Olen käynyt vetämässä yhdelle työporukalle treenejä heidän työpaikkansa rappukäytävässä. Ylös ja alas ykkösestä kolmoseen. Voi talvellakin vetää treenejä, Elina Vildén kertoo.Portaissa voi treenata myös monella muulla tavalla kuin kipuamalla niitä ylös ja alas.

- Monet varmasti säikähtävät sitä, että (porrastreeneissä) vain juostaan tunti edestakaisin. Eihän kukaan semmoista jaksa. Voidaan tehdä myös lihaskuntoliikkeitä rauhallisessa tahdissa, Guttorm-Immonen kuvaili.Porrastreeniohjaajat kannustavat käyttämään portaita hissin sijasta.

- Jos olet vaikka kauppakeskuksessa ja pitää päästä seuraavaan kerrokseen, niin nopeimmin pääsee portaita pitkin, Laurell huomautti.

Lahden Porrasmaratoni lauantaina 17.8. kello 13. Lähtö Urheilukeskuksesta.

Tapahtuman Facebook-sivut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.