Kärköläläinen Koskisen-konserni myi taloteollisuuden toiminnot kansainväliselle sijoitusyhtiölle – kaupassa siirtyi myös yli 60 työntekijää

Koskisen-konserni on Päijät-Hämeen suurin teollisuustyönantaja. Sen palkkalistoilla on Päijät-Hämeessä lähes 900 työntekijää. Arkistokuva Koskisen vaneritehtaalta Kärkölän keskustaajamasta Järvelästä. Mirja Hussain / arkisto

Sohvi Auvinen

Kärköläläinen Koskisen-konserni on myynyt taloteollisuuden toiminnot kansainväliselle sijoitusyhtiö Mimir Invest AB:lle. Kauppa sisältää taloteollisuuden tuotantoyksikön Vierumäellä, ristikkotuotannon Järvelässä sekä väli- ja yläpohjaelementtituotannon Mäntsälässä.

Kauppa toteutettiin liiketoimintakauppana, ja Mimir-konserniin perustettiin sen myötä uusi yhtiö, Oiva Wood Solutions. Liiketoiminta siirtyi Mimirin omistukseen maanantaina 1. heinäkuuta. Mimir omistaa myös rakentamisen puumateriaalien ammattilaiskauppaan keskittyvät Puumerkin.

Koskisen taloteollisuudessa työskentelee 66 vakituista työntekijää. He kaikki siirtyivät uuden perustettavan yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Jatkossa Koskisen-konserni keskittyy entistä vahvemmin saha- ja levytuotannon kehittämiseen. Yrityksessä uskotaan, että Mimirillä on paremmat edellytykset kehittää taloteollisuuden toimintaa tulevina vuosina.

– Olemme jo pidempään hakeneet kehittämishaluista jatkajaa taloteollisuuden toiminnoille ja sen takia olemmekin erittäin tyytyväisiä nyt tehtyyn kauppaan. Uskomme että uusi omistaja on valmis panostamaan toiminnan kehittämiseen kasvavalla puurakentamisen markkinalla, toteaa Koskisen konsernin toimitusjohtaja Jukka Pahta tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.