Näkkäläjärvi ei näyttänyt pettymystään: "Yli 10 000 ihmistä on antanut äänensä minulle, tosi onnellinen täytyy olla"

Näkkäläjärvi saapui vaalivalvojaisiin iltakymmeneltä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Tuomiokohun ryvettämä SDP:n ehdokas Mikkel Näkkäläjärvi ei ainakaan ulospäin näyttänyt pettymystään siihen, ettei paikkaa europarlamentista tullut.

Hän kommentoi ääntenlaskennan ollessa vielä hieman kesken olevansa onnellinen.

– Yli 10 000 ihmistä on tässä vaiheessa ääntenlaskua luottanut minuun ja antanut ainoan äänensä minulle. Kyllä siitä täytyy tosi onnellinen olla, Näkkäläjärvi sanoi sunnuntai-iltana.

Hän kertoi lähteneensä politiikkaan sen takia, että kaikista nuorista ihmisistä pidetään huolta, että nuoret eivät syrjäydy ja että torjutaan ilmastonmuutosta ja rakennetaan päästöttömästi toimivia hyvinvointivaltioita.

– Se on tämän kevään aikana ainoastaan vahvistunut. Tulevaisuudessa sitten nähdään, miten politiikassa jatketaan. Jatketaanko vaalien muodossa ehdokkaana vai jollain muulla tavalla. Se pitää arvioida joka kerran vaalien jälkeen uudestaan.

Seuraavaksi Näkkäläjärvi aikoo lähteä pohjoiseen kalastelemaan. Hän sanoi, ettei ole analysoinut kohun vaikutusta vaaleihin lainkaan.

– Enkä lähde sitä myöskään spekuloimaan. Totta kai kadun ja häpeän niitä vanhoja asioita. Olen katunut kaikki nämä vuodet.

Näkkäläjärvi on nuoruusvuosinaan tuomittu eläinsuojelurikoksesta. Lisäksi hän on saanut tuomion törkeästä rattijuopumuksesta.

Ehdolle asettuessaan Näkkäläjärvi allekirjoitti suostumuslomakkeen, jossa hän vakuutti kertoneensa SDP:lle mahdollisesta rikostuomiosta. Näin Näkkäläjärvi ei kuitenkaan ollut tehnyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hollolan valtuusto päätti koulujen ja päiväkotien jatkosta - Paimelan koulu ja päiväkoti säilytetään
 2. Hyvinvointiyhtymä haluaa ostaa Sairaalaparkin – "Tämä tuli meille pikkuisen puun takaa", sanoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja
 3. Tehinselän historiallisella talvella on vakava viesti: "Tällaista ei ole ollut koskaan aiemmin" – Katso upeat kuvat jäättömästä Päijänteestä
 4. Lähteet arvioivat: Pelicans teki helmikuun pelaajakaupoilla ainakin 300 000 euron säästöt
 5. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina - pelastuslaitos raivannut puita vielä maanantaina
 6. Salppuri läpäisi lumikontrollin, mutta yhdistetyn reittiin tulee muutos – koulujen väliset hiihtokisat peruttiin
 7. Teatteriarvio: Karnevaali 2020 on lumoava ylistyslaulu ihmiselle, vapaudelle ja elämän ikuiselle kiertokululle
 8. Hovioikeus piti käräjätuomarin kielenkäyttöä "osittain värikkäänä ja jopa epäasiallisena", hän ei silti ollut esteellinen
 9. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 10. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 11. Antti Hänninen kaasutteli toiseksi enduron SM-sarjan avauksessa Hollolassa
 12. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 13. Palveluseteli toi varhaiskasvatukseen noin 200 lasta lisää Lahdessa – kaupunki vältti kahden uuden päiväkodin rakentamisen
 14. Poliisi: raskaan liikenteen lepoaikojen noudattamisessa paljon toivomisen varaa
 15. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.