Lahti Splash Games tuo julkkikset suppaamaan kilpaa Pikku-Veskulle

Vuonna 2016 Lahden maauimalassa suppauskisaan ottivat osaa Toni Nieminen ja Jani Sievinen. Aku Isotalo

Marjaana Lahola

Elokuun ensimmäisenä lauantaina Lahden Pikku-Vesijärven ja sitä ympäröivän Pikku-Veskun puiston valtaa vesikarnevaali Splash Games Water Festival. Kyseessä on vesilajien yhteinen tapahtuma, jonka pääjärjestäjänä toimii Lahden Uimaseura.

Ohjelmassa on esimerkiksi maksuttomia lajikokeiluja ja -esittelyjä, avovesiuinnin viestikilpailu sekä dragboard-kisa. Lisäksi ohjelmassa on julkkisten suppauskisa, johon on Lahden Uimaseuran toiminnanjohtajan ja tapahtumakoordinaatorin Tommy Rundgrenin mukaan lupautunut mukaan ainakin ex-maahtohiihtäjä, moninkertainen maailmanmestari Aino-Kaisa Saarinensekä uinnin maailmanmestari Hanna-MariaSeppälä.

– Tarkoitus on saada kolme valovoimaista urheiljanaista kilpailemaan, Rundgren kertoo.

Rundgren järjesti Splash Gamesin ensimmäistä kertaa oman yrityksensä kautta Lahden Maauimalassa vuonna 2016. Tuolloin suppauskisassa toisiaan vastaan kamppailivat Toni Nieminen, Jani Sievinen ja räppäri Ideaali.

Vesilajit esittelyssä

Tapahtumassa esitellään melontaa, purjehdusta, sukellusta, suppausta ja uintia. Lisäksi urheiluseurat ottavat toisistaan mittaa suppauksen ja melonnan yhdistelmässä, splash-parisprintissä.

Rundgrenin mukaan tarkoitus on esitellä vesilajeja ja saada lapset ja lapsiperheet liikkumaan. Hän muistuttaa, että Lahdessa on monipuolista vesiliikuntatarjontaa.

– Tapahtumasta on tarkoitus tehdä viihteellinen pläjäys, ja pyritään saamaan vesikarnevaalitunnelmaa aikaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.