Talousraami puoluejohtajien perattavana hallitusneuvotteluissa

Antti Rinne on toivonut, että uusi hallitus pääsisi aloittelemaan työtään kesäkuun alussa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT

Hallitusneuvotteluissa vauhdittuu nyt talouslinjausten sorvaus. Talousraami oli tänään puolueiden puheenjohtajien pöydällä.

Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne (sd.) sanoi puheenjohtajien kokouksen jälkeen, että kokouksessa käytiin läpi tämänhetkistä kehystilannetta talouden raameista. Yksityiskohtia talouslinjasta Rinne ei kommentoinut, eikä myöskään sitä, voisiko uudistuksiin käytettävä raha olla noin kaksi miljardia euroa.

– Minä en käy nyt näitä yksityiskohtia ollenkaan läpi. Meillä on nyt valmisteluprosessi käynnissä, ja sitten kun ollaan valmiita niin kerrotaan, Rinne sanoi.

Hänen mukaansa pohjaa kehyksille rakennetaan nyt puheenjohtajapöydässä.

– Sen jälkeen, kun meillä on periaatteet sovittu, niin sitten taloustyöryhmä käy ne läpi ja siitä sitten lähtee ilmiöpöytiin myös, Rinne sanoi.

Neuvottelujen tahti kiihtynee päivä päivältä, ja nyt tarkoitus on neuvotella myös sunnuntaina.

Rinne: SDP:llä verotuksessa "oma tahtotila"

Rinteen tavoitteena on hallitusohjelma, jossa on riittävästi mukana sekä taloutta että yhteiskuntapolitiikkaa. SAK esitteli eilen neuvottelijoille oman, laajoja veronkiristyksiä sisältäneen vero-ohjelmansa. Rinteen mukaan SDP:llä on verotukseen liittyvissä asioissa "oma tahtotila".

– Veropohjan laajentamisen kautta haetaan pelivaraa. Nyt katsotaan, miten neuvotteluissa löydetään yhteinen sävel. Täytyy löytää kokonaisuus, jolla vahvistetaan yrittäjyyttä ja synnytetään talouskasvua ja työllisyyttä kestävällä tavalla, Rinne muotoili aiemmin tänään.

SAK:n vero-ohjelman ja SDP:n aiemmin esittämien linjausten yhtäläisyyksiä Rinne kommentoi sanomalla, ettei SAK:lla hänen tietääkseen ole "yhtään neuvottelijaa tässä talossa".

SAK:n mallissa esillä olivat esimerkiksi listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristäminen ja yrittäjävähennyksestä luopuminen. Perintö- ja lahjaveroasteikot palautettaisiin entiselle tasolleen. Työn verotuksen kiristämistä tulisi järjestön mukaan välttää.

Rinne sanoi, ettei ole vielä ehtinyt tutustua SAK:n esityksiin. Hän kieltäytyi tiukasti ottamasta kantaa yksittäisiin veroihin tai muihin asioihin liittyviin kysymyksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hollolan valtuusto päätti koulujen ja päiväkotien jatkosta - Paimelan koulu ja päiväkoti säilytetään
 2. Hyvinvointiyhtymä haluaa ostaa Sairaalaparkin – "Tämä tuli meille pikkuisen puun takaa", sanoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja
 3. Tehinselän historiallisella talvella on vakava viesti: "Tällaista ei ole ollut koskaan aiemmin" – Katso upeat kuvat jäättömästä Päijänteestä
 4. Lähteet arvioivat: Pelicans teki helmikuun pelaajakaupoilla ainakin 300 000 euron säästöt
 5. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina - pelastuslaitos raivannut puita vielä maanantaina
 6. Salppuri läpäisi lumikontrollin, mutta yhdistetyn reittiin tulee muutos – koulujen väliset hiihtokisat peruttiin
 7. Teatteriarvio: Karnevaali 2020 on lumoava ylistyslaulu ihmiselle, vapaudelle ja elämän ikuiselle kiertokululle
 8. Hovioikeus piti käräjätuomarin kielenkäyttöä "osittain värikkäänä ja jopa epäasiallisena", hän ei silti ollut esteellinen
 9. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 10. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 11. Antti Hänninen kaasutteli toiseksi enduron SM-sarjan avauksessa Hollolassa
 12. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 13. Palveluseteli toi varhaiskasvatukseen noin 200 lasta lisää Lahdessa – kaupunki vältti kahden uuden päiväkodin rakentamisen
 14. Poliisi: raskaan liikenteen lepoaikojen noudattamisessa paljon toivomisen varaa
 15. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.