Yllätyskäänne: Taarastin omistus siirtyy kaupungilta Taideyhdistykselle

Osakeluovutuksen ehtona on, että Nastolan Taideyhdistys tekee Taarastin toiminnan ja kiinteistön kehittämisestä suunnitelman. Katja Luoma

Nastolassa sijaitsevan Taidekeskus Taarastin omistus siirtyy kokonaan Nastolan Taideyhdistykselle. Lahden kaupunki luovuttaa yhdistykselle osuutensa taidekeskuksen omistavasta Nastolan Kulttuurikiinteistöistä.

Kaupunginhallitus päättänee asiasta maanantaina.

Taarastin toiminnan jatkumisesta ja taidekeskuksen omistuksesta neuvoteltiin aiemmin syksyllä ja tuolloin vahvoilla oli vaihtoehto, jonka mukaan Taarastin kiinteistö siirtyisi kokonaan kaupungille. Kaupungin osuus kiinteistöyhtiön osakkeista on nyt 81 ja Taideyhdistyksen 19 prosenttia.

- Kaupungin strategian mukaista on vähentää kiinteistöomaisuuttaan ja hyödyntää kolmannen sektorin toimijoita palveluiden järjestämisessä, sanoo sivistysjohtaja Tiina Granqvist.

Taideyhdistys on vastannut Taarastin toiminnasta ja kiinteistöstä vapaaehtoistyönä. Osakeluovutuksen ehtona on, että yhdistys tekee Taarastin toiminnan ja kiinteistön kehittämisestä suunnitelman. Osakekauppa toteutuu, jos kaupunginhallitus hyväksyy suunnitelman ensi tammikuun loppuun mennessä.

Kaupunki puolestaan sitoutuu Taarastin toiminnan tukemiseen sekä järjestämään vähintään kolme erilaista tilaisuutta Taarastin tiloissa vuosina 2019 ja 2020.

Osakkeiden luovutuksen yhteydessä kaupunki korvaa Taideyhdistykselle noin 115 000 euroa. Korvaus johtuu osakkeiden negatiivisesta tuottoarvosta.

Taarastin kiinteistöt sijaitsevat yksityisellä vuokratontilla. Vuokra-aikaa on jäljellä noin 13 vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.