Alkoholijuomien matkustajatuonti väheni jälleen – erityisesti oluita ja mietoja viinejä tuotiin vähemmän

Matkustajat toivat vähemmän erityisesti oluita, siidereitä ja mietoja viinejä. LEHTIKUVA/Jussi Nukari

STT

Alkoholijuomien matkustajatuonti on vähentynyt reilulla viidesosalla viimeisen 12 kuukauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). THL:n tilastoraportin tarkasteluaikana suomalaismatkustajat toivat ulkomailta yhteensä 58 miljoonaa litraa alkoholijuomia.

Viime vuoden syyskuun ja tämän vuoden elokuun välillä matkustajat toivat vähemmän erityisesti oluita, siidereitä ja mietoja viinejä. Väkevien alkoholijuomien tuonti sen sijaan kasvoi hieman.

Matkustajat tuovat kuitenkin edelleen paljon panimotuotteita ulkomaan matkoiltaan. THL:n mukaan panimotuotteiden matkustajatuonti oli 39,6 miljoonaa litraa. Mietoja viinejä tuotiin 9,4 miljoonaa litraa ja väkeviä alkoholijuomia 7 miljoonaa litraa.

THL julkaisee alkoholin matkustajatuonnin tilastoja kolme kertaa vuodessa.

Edellinen raportointijakso ulottui viime vuoden toukokuusta tämän vuoden huhtikuuhun. Siihen verrattuna nykyisellä raportointijaksolla alkoholin matkustajatuonti kasvoi hieman, kun tarkastellaan määriä sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuina.

Sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuna matkustajatuonnin määrä oli nyt 6,7 miljoonaa litraa, kun viime vuoden toukokuun ja tämän vuoden huhtikuun välillä se oli 6,4 miljoonaa litraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ostarilla: Lottovoitto tuli Tonttilaan ja Punahilkka veti väkeä keskustasta asti – näin lukijat muistelevat ostarin tapahtumia
 2. Moni leski suree rahapulan keskellä – Marice, 48, joutui säästökuurille puolison kuoleman jälkeen: "Äitini lainasi rahaa hautajaisiin"
 3. Peltiä ruttuun, Päijät-Hämeen teillä kolaroitiin
 4. Politiikka, päihteet ja seksi johtivat soittokieltoihin – rajoitusten aika päättyi Yleisradiossa 1970-luvun alussa
 5. Ostarilla: Asuntoja myydään Lahden Tonttilassa pitkään, sillä pyyntihinnat ovat korkeita – mistään muotialueesta kun ei ole kyse
 6. Orimattilalainen Outi Kyöstilä on kertonut avoimesti lihavuusleikkauksestaan – "Ilo ja energia ovat palanneet elämääni", sanoo 48 kiloa kevyempi Kyöstilä
 7. Myrsky katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä sunnuntaina
 8. Ostarilla: Kauppa meni, parturit ja baarit jäivät – Tonttilan asukkaille ostari on kulttuurin kehto ja olohuone
 9. Näppis: Mitä yhteistä Gigantilla, XXL:llä, Powerilla ja Bauhausilla? Taitaa vain työntekijä maksaa veroa Suomeen. Ei paljoo taida yhteisöveroa maksella tähän maahan. Suosikaa kotimaista!
 10. Hollolan valtuusto päättää Paimelan, Hälvälän ja Tiilikankaan koulujen kohtalosta tänään – päätöksestä tulossa äärimmäisen tiukka
 11. Lukijalta: Lahti Energiaa myydään vaikka väkisin
 12. Kirkonkylän koulun purkua harkitaan Heinolassa, uusi koulu voi olla uudisrakennus tai moduuli
 13. Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"
 14. "Vaihtoehdot olivat aseelliset ryöstöt tai luontoala" – Varuskunnan lakkautus vei yliluutnantti Mikko Kettuselta, 40, kutsumustyön, mutta nyt metsä elättää sissin jälleen
 15. Hanna Myyrän Esalainen: Työntekijältä ei saa kysyä syntymäpäivälahjatoivetta, ja muita järjettömiä sääntöjä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.