Puhelinyhtiön sementtijalka halutaan purkaa - Lahden Seudun Puhelin on selvitystilassa

Pirjo Kamppila

Lahden Seudun Puhelin -yhtiön tarina alkaa olla loppusuoralla. Yhtiö on nyt selvitystilassa. Päätös yhtiön purkamisesta tehtiin kevään yhtiökokouksessa, ja lopullinen purkupäätös tehdään ylimääräisessä yhtiökokouksessa ensi syksynä.

Yhtiö perustettiin vuonna 2000 suojaamaan maakunnallista omistusta prosessissa, jossa silloinen puhelinosuuskunta muutettiin PHP Holding -osakeyhtiöksi.

Lahden Seudun Puhelin -yhtiössä (LSP) on 11 omistajaa, joiden joukossa on paikallisia suuria yrityksiä ja Heinolan kaupunki. Jos yhtiö puretaan, kukin omistaja saa todennäköisesti takaisin osuutensa osakkeista.

LSP omistaa runsaat 4 700 PHP Holding -yhtiön osaketta. PHP Holding puolestaan on suuri omistaja puhelinoperaattori DNA:ssa.

LSP:n mahdollinen purku ei vaikuta millään tavoin pienosakkaisiin, vakuuttaa PHP Holdingin toimitusjohtaja Ari Turunen.

LSP:n omistamat osakkeet ovat niin sanottuja K-osakkeita, joilla on 20- kertainen äänivalta A-osakkeisiin verrattuna. LSP:n äänivalta PHP:ssa on tämän ansiosta lähes seitsemän prosenttia.

LSP:n omistajat ovat Esan Kirjapaino, Heinolan Kaupunki, Isku Invest, Kemppi Capital, Lahti Energia, L-Fashion Group, Osuuskauppa Hämeenmaa, Oilon International, Puhelinpartnerit, Raute ja Versowood Group.

Suurimmat omistajat ovat Lahti Energia ja Versowood, pienin omistaja on Heinola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.