Tänään viimeinen päivä jättää kuntavaalien vaalirahailmoitus - Lahdessa odotellaan vielä 18:aa ilmoitusta

Sohvi Auvinen

Tänään on viimeinen päivä jättää ilmoitus vaalirahoituksesta tämän kevään kuntavaaleissa. Kirjoitushetkellä 18 Lahden kunnanvaltuutettua ja varavaltuutettua ei ollut vielä jättänyt ilmoitustaan, käy ilmi Vaali- ja puoluerahoitusvalvonnan verkkosivuilta.

Eniten ilmoituksia Lahdessa on jättämättä SDP:n edustajilla, yhteensä kuusi kappaletta. Valtuutetuista Mika Kari ja Jarkko Nissinen eivät olleet jättäneet ilmoitustaan kello 12 mennessä. Varavaltuutetuista ilmoitusta odotetaan yhä Juha Halmeelta, Roosa Rinteeltä, Jari Hartmanilta sekä Tarja Kirvesmieheltä.

Kokoomuksen valtuutetuista ilmoitukset puuttuvat kello 12 mennessä neljältä valtuutetulta: Lasse Järviseltä, Francis McCarronilta, Harri Metsäseltä sekä Markus Vierumäeltä.

Perussuomalaisten riveistä ilmoitusta puolestaan odotetaan vielä Ville Louhelaiselta sekä Martti Mäkelältä.

Pro Lahden neljästä valtuutetusta ja varavaltuutetusta vain Minni Salminen on tehnyt ilmoituksen vaalirahoituksestaan. Kalle Aaltonen, Honi Hasib ja Nea Varkka eivät ole vielä jättäneet ilmoitustaan.

Kristillisdemokraateista, vasemmistoliitosta ja vihreistä ilmoitus on tekemättä vain yhdellä valtuutetulla. Ilmoituksia odotetaan Matti Saloselta (KD), Antti Holopaiselta (vas.) ja Panu Heinoselta (vihr.).

Keskustan kunnanvaltuutetuista ja varavaltuutetuista kaikki ovat jättäneet ilmoituksen vaalirahoituksestaan.

Vaali- ja puoluerahoitusvalvonnan verkkosivuilla julkaistujen vaalirahoitusilmoitusten mukaan Lahdessa eniten rahaa kamppanjointiin käytti SDP:n kunnanvaltuutettu Erkki Nieminen. Hänen vaalikampanjansa kulut olivat yhteensä 8 681,37 euroa. Toiseksi eniten rahaa kuntavaaleissa käytti kokoomuksen Juha Rostedt, yhteensä 7 349 euroa. Kokoomuksen Kristiina Joensuu oli listauksessa kolmas 6 963,02 euron vaalirahoituksellaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.