Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Arkisto

Yrittäjä kokemuksistaan: Lyömällä menestyy

Risto Svärd perusti Lahden kamppailulajikeskuksen kahden liikekumppaninsa kanssa noin yhdeksän vuotta sitten. Pankki auttoi hankkeessa, mutta Finnvera ei.

Risto Svärd perusti Lahden kamppailulajikeskuksen kahden liikekumppaninsa kanssa noin yhdeksän vuotta sitten. Pankki auttoi hankkeessa, mutta Finnvera ei.

- Finnvera ei uskonut, että kukaan voi menestyä "lyömällä ja potkimalla". Onneksi pankki uskoi, Svärd kiittelee.

Svärdiä motivoi vahva usko toimivaan ideaan. Kamppailulajihenkiset lahtelaiset ovatkin täyttäneet "kamppiksen", ja Svärd on saanut naputtaa uusia vaatekoukkuja ainakin naisten pukuhuoneeseen.

Eräs Svärdin menestyksen salaisuus on erikoisten sattumusten, vitsien ja huvittavien tarinoiden kertominen harjoitusten aluksi. Svärd ei häpeä edes omien virheidensä kertomista ja pitää omille kommelluksilleen nauramista terveellisenä.

- Vuonna 1979 matkustin kahdessa viikossa junalla Siperian halki Tokioon. Moskovalaisessa ravintolassa en ymmärtänyt venäjän- ja ranskankielistä ruokalistaa. Osoittelin ruokia ja sain lopulta pihvin ja kaksi keittoa. Vieressäolijat kauhistelivat, miten pieni äijä voi syödä noin paljon. Ruoan jälkeen makasinkin pitkään liikkumatta hotellihuoneessa, Svärd naureskelee esimerkkitarinan kertoessaan.

Tarinat rentouttavat tunnelman ja tuovat porukkaan fiilistä. Harjoituksissa pitää olla rentoa, mutta naurutreeneiksi ne eivät Svärdin mukaan saa yltyä.

Lue lisää Risto Svärdin elämästä kamppailulajiyrittäjänä lauantain lehdestä.

Janina Jokimies
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi