Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Arkisto

Ratia-näytelmä: Myö lopetettaa kopiointi

Lahtelaissyntyisen näyttelijän Riitta Havukaisen talvi ja kevät kuluivat Armi-näytelmässä Armi Ratian nahoissa.Ratian rooli on selvästi Havukaiselle mieleinen. Hän on sukeltanut syvälle Ratian sielunmaisemaan.

Lahtelaissyntyisen näyttelijän Riitta Havukaisen talvi ja kevät kuluivat Armi-näytelmässä Armi Ratian nahoissa.Ratian rooli on selvästi Havukaiselle mieleinen. Hän on sukeltanut syvälle Ratian sielunmaisemaan.

- Meillehän on yhteistä se, että olemme karjalaisen kauppiasperheen jälkeläisiä, konkurssitaustoineen kaikkineen. Erona on ainakin se, että siinä, missä itse olen hyvin perhekeskeinen, oli perhe-arki Armille varsin vaikeaa.

Armi Ratialla on näytelmässä repliikki, joka nousee plagiointifiaskon myötä mielenkiintoiseksi. Onneksi kevätkausi oli jo ohi ennen Marimekon Metsänväki -kankaan kopioinnista syntynyttä kohua.

- Sanon Armina tiukasti, että "Myö lopetettaa kopiointi, se ei johda mihinkää". Katsomossa se herättäisi nyt luultavasti hilpeyttä.

Marimekon luoja Armi Ratia oli värikäs persoona. Toisinaan hän oli arvaamaton despootti, ja toisinaan mitä rakastettavin ja anteliain persoona, joka lumosi kaikki.

- Roolihenkilöiden piirteet, ikävätkin, kaivetaan omasta itsestä. En koskaan ajattele meneväni toisen nahkoihin, vaan päinvastoin, joku ikään kuin ujuttautuu minun ihoni alle.

Tyystin erilaisia piirteitä itsestään Havukainen kaivelee tekofiksuun Hansuun. Suomalaisten suosikkinaiset, Pirre ja Hansu, voivat edelleen hyvin. Hahmot syntyivät opiskeluaikoina Teatterikorkeassa.

Pirre ja Hansu ovat kestäneet aikaa. Samoin karmaiseva sininen toppahaalari, joka edelleen Hansun ykkösvaate.

- Vaihdoimme huviksemme päällämme olleita vaatteita Eija Vilppaan kanssa. Hänen toppahaalarinsa jäi minulle, tuulipukuni hänelle. Hahmoja lähdettiin kehittelemään. Hyvin on haalari kestänyt, vankkaa lahtelaista Luhta-tuotantoa, naureskelee Havukainen.

Lisää Havukaisen kuulumisia lauantain Tuokio-sivuilla.

Tiina Larjo
tiina.larjo@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi