Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Arkisto

Uittomiehet huiskivat Vierumäellä

Heinolan tietaidesarjan viimeinen osa kuvaa tukinuittoa Vierumäellä. Kuva: ESS

Heinolan moottoritietaide alkaa olla paketissa. Valliherran kolmas osa kuvaa Heinolalle tuttua uittoperinnettä ja puunjalostusteollisuutta. Uittomiehet huiskivat lautallaan moottoritien Vierumäen liittymässä, missä työn valmistumista juhlitaan huomenna aamukymmeneltä.

Tietaiteen hirviperhe on pystytetty asuntomessualueen kohdalle ennen Tähtisiltaa ja peuraperhe kirkonkylän kohdalle. Työt on valaistu. Teokset on suunnitellut ja tehnyt heinolalainen taiteilija Panu Patomäki. Alustavissa suunnitelmissa on vielä puista riista-aitaa sinne tänne Lahden-Heinolan moottoritien varteen.

Tietaiteen kustannukset ovat reilun 60 000 euron luokkaa. Heinola-rahaston lisäksi töitä rahoittavat Päijät-Hämeen liitto, Niilo Helanderin säätiö, Eino Kollin säätiö ja Euroopan unioni. Materiaalin on lahjoittanut Versowood.

Patomäki sai Valliherra-sarjalle tiukat raamit tieviranomaisilta. Työt eivät saa olla liian päälle käyviä jo liikenneturvallisuuden takia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi