Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Arkisto

Puolustusvoimille uutta pioneerikalustoa

Raivauspanssarivaunu ajaa siltapanssarivaunun rakentaman sillan yli.

Puolustusvoimat esitteli tänään räjähteitä ja savua säästämättä monisatapäiselle kansainväliselle joukolle kolme uutta erikoisajoneuvoaan.

Eversti Jukka Sonnisen mukaan ensi kertaa yleisön nähtävinä olleet Leopard 2:n alustalle rakennetut raivauspanssarivaunu, siltapanssarivaunu ja Sisu maastokuorma-autosta muunnettu silta-ajoneuvo tarjoavat uuden tason muutama vuosi sitten hankitun Leopard 2 -panssarivaunujen liikkuvuudelle.

Uuden kaluston hankinta tähtää nimenomaan liikkuvuuden lisäämiseen. Näytteille tuodut ajoneuvot ovat toistaiseksi ainoat kappaleet, mutta kaikkia kolmea typpiä on tarkoitus hankkia kymmenkunta kappaletta. Uuden kaluston hinnaksi tulee noin 70 miljoonaa euroa.

Silta-autot sijoitetaan kaikkiin kolmeen valmiusprikaatiin eli Karjalan Prikaatiin Vekaranjärvelle, Porin Prikaatiin Säkylään ja Kainuun Prikaatiin Kajaaniin. Silta- ja raivauspanssarit sijoitetaan Karjalan Prikaatiin ja Panssariprikaatiin Parolaan. Varusmiesten käyttöön uusi kalusto tulee kesällä 2008.

Silta-ajoneuvojen suunnittelussa suomalainen Patria Weapon System Oy on tehnyt yhteistyötä sveitsiläisen RUAG-yhtiön ja saksalaisen KMW:n kanssa. Siltakonstruktio on saksalainen, mutta se on nyt ensi kerran sovitettu Leopard 2 -vaunun alustalle.

-Uskomme, että tämä herättää vientikysyntää kumppanuuksien kautta. Yksin emme vientiin kykene, sanoo Patrian liiketoimintajohtaja Jarmo Puputti.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Arkisto

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen