Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Arkisto

Kolmen peen ohjelma ysiysille

Matti Eve palaa juurilleen. Kuva Rytmiradion viimeisestä lähetyksestä vuonna 1999, vieraana Antero Mertaranta. Kuva: ESS

Lahtelaisille radioaalloille palannut televisiotuottaja Matti Eve lyö pöytään kolmen peen ohjelman Radio 99:lle: persoonallisuus, paikallisuus, pop.

Ysiysin toimitusjohtajana ja päätoimittajana aloittanut Eve lupaa panna myös itsensä peliin eetterissä. -Koko perseeni panen hellalle. Porukalla teemme töitä, mutta minä otan täyden vastuun. En aio jäädä jakelemaan vain ohjeita, vaan otan merkittävän osan päivittäisestä lapioinnista. Monimediamaailmassa pelkkä ohjeiden antaminen on historiaa, vakuuttaa Eve.

Päätös paluusta omiensa pariin oli helppo, mutta vaikea. Suuri yleisö oppi tuntemaan Even Nelosen urheiluohjelmista, viimeksi televisiotuottajana.

Uudistunut Nelonen tarjosi miehelle urheilu-uutisten pääankkurin paikkaa.

- Olen ollut onnekas, kun olen saanut tehdä unelmatyötä. Nelonen oli kohtalaisen kova korkeakoulu aitiopaikalla. Mutta perheessä on menty minun ehdoillani kaksikymmentä vuotta, nyt on minun vuoroni joustaa.

Eve oli kymmenen vuotta toimittajana Rytmiradiossa 1990-luvulla. Hänestä radio on kestänyt hyvin kaiken mediatulvan. Mobiilipalvelut lisääntyvät. Radio on ihmisten taskussa.

- Jakeluteitä on tullut valtavasti lisää. Nopeus on radion valtti, mutta miten tässä leikissä pärjätään, kyselee Eve.

Moni on ihmetellyt, miksi mies palaa televisiosta radioaalloille. Useasti ravintoketju etenee toisin päin. Perhe ja kotikaupunki. On muitakin syitä. Radiokaan ei ole enää entisensä monimediamaailmassa. Haastetta. Eikä mies kokenut itseään televisiotähtenä.

- Jos joku luulee, että televisiossa on glamouria, erehtyy. Mitä se oikein on, en tiedä. Televisio on raadollinen maailma. Ei siellä kukaan ole miljonääri ja ajele avoautolla.

Radio on välineenä vähän kuin kirja, intiimi. Se ei ole valmiiksi pureskeltu. Kuulijalle jää mahdollisuus.

- Esa-konsernin juuret ovat kainaloita myöten päijäthämäläisessä ja itähämäläisessä maaperässä. Jos konserni olisi ollut Rytmiradion takana yli kymmenen vuotta sitten, en olisi lähtenyt Lahdesta mihinkään. Tässä konsernissa on valtava voimavara. Oma mustasukkaisuus on unohdettava. Pitää oikeasti ajatella lopullista kuluttajaa, joka saa kaiken mahdollisen tästä koneistosta.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi