Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Arkisto

Heinola hurahti tietaiteeseen

Peuraperhe on moottoritien taidetta Heinolan kirkonkylässä. Kuva: ESS

Heinola valjastaa moottoritien vahdiksi perusteellisen sarjan ympäristötaidetta. Viime syksynä Tähtiniemessä julkistettu näyttävä hirviperhe sai jatkoa kirkonkylän peuraperheestä. Luvassa on vielä lautta-aiheista riista-aitaa Vierumäen ja Lusin välille.

Tähtiniemen neljä hirveä tunnetaan Valliherra I:nä ja kirkonkylän kolme peuraa Valliherra II:na. Peurat "vihitään" ensi viikolla. Tietaide on punertavaksi maalattua kestopuuta. Korkein hirvi on kahdeksan metriä. Peuran pää ylettyy kuuteen metriin.

Heinolan tietaiteen tekijä on Taipaleen kylässä asuva kuvanveistäjä Panu Patomäki, joka voitti aikoinaan viiden taiteilijan kutsukilpailun. Kolmen kokonaisuuden kustannukset ovat 63 000 euron luokkaa.

Heinola-rahaston lisäksi töitä rahoittavat Päijät-Hämeen liitto, Niilo Helanderin säätiö, Eino Kollin säätiö ja Euroopan unioni.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi