Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Timosella lupaava alku

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen ei saanut välitodistuksensa keskiarvoksi täyttä kymppiä mutta hyvän 8+ kuitenkin. Kuva: Mirja Hussain

Runsaan vuoden Lahden kaupunginjohtajana työskennellyt Pekka Timonen näyttää edelleen nauttivan laajaa arvostusta hänet tehtäväänsä valinneiden kaupunginvaltuutettujen keskuudessa. ESS:n pyydettyä valtuutettuja antamaan kouluarvosanan Timosen tähänastisista tekemisistä vastausten keskiarvoksi tuli 8+. Numero kestää mainiosti vertailun Timosen edeltäjien Tarmo Pipatin ja Jyrki Myllyvirran vastaavissa kyselyissä keräämien arvosanojen kanssa.

Kelvollista keskiarvoa selittää, että Timonen pääsi Lahden ensimmäisenä sitoutumattomana kaupunginjohtajana aloittamaan työnsä paljon ristiriidattomammassa tilanteessa kuin poliittisesti sitoutuneet edeltäjänsä. Jäsenkirjaton Timonen sai heti kättelyssä taakseen valtuuston suuren enemmistön, joka tuntuu yhä seisovan valintansa takana yli puoluerajojen. Hyviä arvosanoja tuli molemmilta laidoilta kuten myös keskeltä. Huonot numerot jäivät harvoiksi poikkeuksiksi.

Sitoutumattomuus takasi Timoselle turvallisen alun, mutta kannuksensa hän on kyselyn perusteella ansainnut täysin omilla aikaansaannoksillaan ja myös henkilökohtaisilla ominaisuuksillaan. Hyvin verkottunut Timonen on tuonut johtamiseen uutta energiaa tavalla, joka näkyy ja kuuluu myös Lahden ulkopuolelle. Puhelahjojaan Timonen on hyödyntänyt lobbaamalla Lahtea ulkomaita myöten. Aktiivisuus on tuonut kiitettävää tulosta olkoonkin, että olisi väärin laskea saavutukset vain yhden ihmisen ansioksi.

Sattumaa tuskin on sekään, että Taide- ja muotoilukeskus LADin ja Ranta-Kartanon kylpylähotellin kaltaiset ikuisuusprojektit ottivat ratkaisevat askelensa eteenpäin vasta Timosen otettua ohjat kaupungintalolla. Moni olisi toivonut, että samoin olisi käynyt myös Kisapuiston stadionille, mutta sen kohdalla Timonen ei ole syystä tai toisesta päässyt yhteiselle aaltopituudelle täkäläisten jalkapallotoimijoiden kanssa.

Aktiivisuus on tuonut tulosta.

Kiusallisin tahra Timosen todistuksessa on ympäristöpääkaupungin johtajavalinta, johon hän ehkä kokemattomuuttaan syöksyi käsiksi varmistamatta riittävästi poliittista selustaansa. Nöyrä korjausliike tuli onneksi nopeasti.

Nopean oppimiskykynsä Timonen osoitti myös kuuntelemalla poliitikkoja herkällä korvalla ensi vuoden budjettiesitystä valmistellessaan. Taito on tarpeen Timosen kohdatessa seuraavaksi suurimman haasteensa, jonka hän sai edeltäjiltään perinnökseen: kaupungin alijäämäisen talouden terveyttämisen kestävämmälle pohjalle. Tälle urakalleen Timonen on jo valanut perustaa tiivistämällä kaupungin ja sen suurimman rahareiän hyvinvointiyhtymän keskinäisiä suhteita. Toki välien paranemiseen on yhtymän uudella johdollakin ollut vahva osuutensa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Pääkirjoitukset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi