Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Mukkulan liikuntahallin suunnitelma Lahdessa on mielenkiintoinen avaus

Päijät-Hämeen salibandyseura kaavailee yksityisellä rahalla liikuntahallia Mukkulan urheilualueelle. Kuva: Mirja Hussain

Lahdessa on tehty mielenkiintoinen avaus uuden liikuntahallin rakentamiseksi akuuttia salipulaa potevaan kaupunkiin. Asialla on Päijät-Hämeen Salibandyseura, tuttavallisemmin Pelicans SB. Se puuhaa Mukkulaan noin 6 500 neliön kokonaisuutta, johon mahtuisi kuusi erillistä liikuntatilaa. Ne valjastettaisiin palvelemaan muiden muassa palloilulajeja.

Hanketta varten laaditaan jo kaavamuutosta Mukkulan palloilualueelle, aivan koulun naapuriin. Paikka on tarkoitukseen osuva, sillä hallia olisi helppo käyttää myös koulun liikunta- ja juhlasalina. Lisää käyttäjäpotentiaalia löytyy läheiseltä Niemen korkeakoulukampukselta.

Kaupunkia hankkeen puuhamiehet aikovat vaivata muutenkin kuin kaavoituspyynnöllä. He kosiskelevat kaupunkia vuokralaiseksi vajaat 6 miljoonaa euroa maksavaan liikuntahalliin, joka on määrä rakentaa lähes täysin yksityisen rahoituksen turvin. Valtiovallalta on toki jo haettu avustusta 720 000 euroa.

Salibandyseura on perustanut hankettaan varten osakeyhtiön, jossa on mukana muitakin osakkaita. Pienosakkaiden nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta arvailla voi, että nekin löytynevät urheiluseurojen suunnalta. Yhtiötä kun ei toiminnanjohtaja Jari Koskisen mukaan ole perustettu sijoitusmielessä. Kaupunkia ei osakkaiden joukkoon aiota kysellä, mutta vuokralaisena se maksaisi osaltaan hallin ylläpidosta.

Lahdessa podetaan akuuttia salipulaa.

Lahden sivistys- ja liikuntatoimesta vastaavat virkamiehet ovat julkisuudessa suhtautuneet hallihankkeeseen alustavasti myönteisesti. He tunnustavat tarpeen saada kaupunkiin lisää sisäliikuntatiloja nyt, kun sisäilmaongelmaisten koulujen purkutalkoot ovat pyyhkäisseet mennessään useita liikuntahalleja. Mukkulastakin katosi iso sali pari vuotta sitten entisen alakoulun mukana.

Lisätilan tarvetta on korostanut sekin, että sisäliikuntatilaksi aikanaan saneerattu Suurhalli on usein harrastajilta suljettu erilaisten tapahtumiensa takia.

Kaupungin mahdollinen osallistuminen yksityiseen hallihankkeeseen ei ole tosin aivan yksinkertainen asia edes silloin, kun itse investointi olisi yksityinen. On otettava huomioon esimerkiksi hankintoja ja kilpailuttamista koskeva lainsäädäntö, mikä yksin voi tarkoittaa sitä, että puuhamiesten tavoite aloittaa hallin rakennustyöt jo ensi keväänä voi olla liian toiveikas.

Velkaiselle kaupungille sopinee hyvin, että uuden liikuntapaikan rakentaminen ei rasittaisi sen omaa tasetta. Veronmaksajat kaivannevat silti lisätietoa myös siitä, kuinka suuren osuuden hallin vuotuisista käyttökustannuksista kaupunki joutuisi vuokralaisena maksamaan.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Pääkirjoitukset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi