Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Hyvä uutinen moottoriväelle

Pippon moottoriradan lopetusuhka on toistaiseksi väistynyt. Kuva: ESS Arkisto / Viena Kytöjoki

Lahden moottoriurheilun tulevaisuutta pitkään varjostaneet pilvet ovat väistymässä liki tuhatpäisen harrastajajoukon helpotukseksi. Puheenjohtaja Sirkku Hildén (sd.) vahvisti viime viikolla kaupunginhallituksen suhtautuvan lähtökohtaisesti myönteisesti – joskin tietyin edellytyksin – siihen, että Pippon moottoriradan toiminta voi jatkua senkin jälkeen, kun eteläinen kehätie valmistuu.

Pippon kohtalo on ollut jo vuosia vaakalaudalla juuri kehätien takia. Moottoriradan kohdalle tulee uusi Kujalan liittymä, joka yhdistää kehätien valtatie 4:ään. Lähelle on valmisteilla myös uusi yritysalue, jota aiemmin kaavailtiin moottoriradankin puolelle.

Suunnitelmien tarkennuttua on vahvistunut, että Pippoon jää sittenkin riittävästi tilaa alueen toimijoiden kuten Lahden FK-kerhon ja Salpausselän moottorikerhon tarpeisiin. Motocross­ratakin saa pysyä paikallaan. Se sijaitsee savimaalla, jolle rakentaminen tulisi kalliiksi.

Savimaalle raivattu motocrossrata on kotimainen harvinaisuus, mutta Euroopassa ne ovat yleisiä. Siksi Pippon radan säilyminen on hyvä uutinen suomalaisille ajajille, jotka tähtäävät kansainvälisiin kisoihin. Vastaavia harjoitteluoloja ei juuri muualta Suomesta löydy.

Pippon rata säilyy, mutta ei ehdoitta.

Mukavalta kaupunginhallituksen ­linjaus kuulostaa koko paikallisen moottori­urheiluväen korvissa. Jos motocrossin lisäksi myös kartingille tulisi Pippossa loppu, se voisi merkitä kyseisten lajien loppua koko Lahden seudulla. Korvaavaa rataa ei ole lähimailla, eikä sellaiselle olisi helppo osoittaa uutta paikkaa mistään.

Linjaus Pippon radan säilyttämiseksi on kaupungilta myönteinen vastaantulo mallikelpoista nuoriso- ja vapaaehtoistyötä harjoittaville seuroille sekä niiden runsaslukuisalle jäsenistölle. Joku voi tosin jäädä kysymään, kuinka linjakas teko se oli tulevalta Euroopan ympäristöpääkaupungilta.

Kenties ennakoivana vastauksena tähän kysymykseen kaupunginhallitus ei tehnyt lupaustaan ehdoitta. Seuroilta edellytetään, että ne sitoutuvat kehittämään Pippoa eritoten ympäristönäkökulmasta. Muuten alue uhataan varata elinkeinoelämälle.

Ehtojen asettaminen seuroille urheilupaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon liittyvissä kysymyksissä on kaupungilta uudenlaista politiikkaa, jota aiemmin on saanut maistaa myös Kisapuistoon jalkapallostadionia mielivä FC Lahti.

Pippossa Lahden FK-kerholla on onnekseen jokerikorttina radan kasvatti, formulakuljettaja Valtteri Bottas, joka on tiettävästi luvannut auttaa tuntuvasti tarvittavien investointien rahoittamista.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Pääkirjoitukset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi