Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Työt ja tekijät loittonevat

Yhä useampi avoin työpaikka on työnantajien mielestä vaikeasti täytettävä. Kuva: Janne Laakkonen

Yhä useampi avoinna oleva työpaikka luokitellaan vaikeasti täytettäväksi. Tilastokeskuksen tällä viikolla julkaiseman tiedon mukaan työnantajat luokittelevat jo 60 prosenttia avoimista työpaikoista vaikeasti täytettäviksi. Vuotta aiemmin vastaava luku oli 52 prosenttia.

Paljon vaikeasti täytettäviä työpaikkoja arvioidaan olevan muun muassa kaupan, teollisuuden sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialoilla. Tieto kohtaanto-ongelman pahenemisesta on huolestuttava paitsi yritysten itsensä myös koko kansantalouden kannalta. On syytä muistaa, että esimerkiksi pääministeri Antti Rinteen (sd.) johdolla koottu hallitusohjelma nojaa pitkälti juuri työllisyysasteen nousuun.

Kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan monipuolista työkalupakkia ja eri toimijoiden yhteistyötä. Jo edellinen hallitus tarttui toimeen esimerkiksi liikkuvuusavustuksen ja korotetun työasuntovähennyksen muodossa.

Vain harva suomalainen on halukas muuttamaan työn perässä.

Rinteen hallitus näyttäisi jatkavan toimenpiteitä. Valtiovarainministeriöstä juuri lausuntokierrokselle lähtenyt lakiesitys säätää toteutuessaan puolet työnantajan maksamista muuttokustannuksista verovapaaksi (HS 20.8.).

Vain harva suomalainen on halukas muuttamaan työn perässä. Pankkikonserni Nordean viime vuonna teettämän kyselyn mukaan vain alle kolmasosa työikäisistä suomalaisista olisi valmis muuttamaan työn perässä, mikäli he jäisivät työttömiksi.

Lisätoimet kohtaanto-ongelman selättämiseksi ovat siis tarpeen. Yksi työn vastaanottamista vieraalta paikkakunnalta helpottava toimenpide voisi olla laajentaa työasuntovähennys myös lapsettomien avoparien ulottuville. Asiasta on tällä viikolla tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen hollolalainen kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.).

Työvoimapula on tuttu ongelma myös Päijät-Hämeessä. Täällä oppilaitosten ja yritysten yhteistyötä on edelleen tiivistettävä ja opiskelijat on sitoutettava yrityksiin esimerkiksi projektien ja lopputöiden avulla, kuten Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen esitti Etelä-Suomen Sanomissa (11.8.).

Lahden väestönkasvu pohjautuu pitkälti maahanmuuttoon. Siksi on olennaisen tärkeää, että maahanmuuttajat saadaan mukaan työelämään nykyistä paremmin. Käynnistyvä Talent Hub -hanke (ESS 21.8.) toivottavasti auttaa tämän tavoitteen toteutumisessa. Myös kantaväestön muunto- ja uudelleenkoulutusta tulee edelleen lisätä. Työpaikan saaminen on vaikeaa, jos osaaminen ei vastaa työmarkkinoiden tarpeita.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Pääkirjoitukset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi