Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus

Harkimo ja 47 tavallista ehdokasta

Kansanedustaja, liikemies ja tv-julkkis Harry ”Hjallis” Harkimo erosi viime keväänä kokoomuksesta ja perusti SDP:n ex-puoluesihteeri Mikael Jungnerin kanssa uuden kansanliikkeen, nimeltään Liike Nyt. Vetoaan kaksikko perusteli tarpeella ravistella nykyistä poliittista kulttuuriamme ja uudistaa puolueiden perinteisiä toimintatapoja.

Enemmän kuin poliitikkoina Harkimo ja Jungner ovat niittäneet mainetta taitavina viestintäosaajina. Tämä näkyy Liike Nytin omaksumassa tavassa markkinoida itseään.

Perustamisestaan lähtien Liike Nyt on kertonut asioistaan hyvin säännöstellysti. Yhtä tiedotustilaisuutta kohti on yleensä ollut tarjolla korkeintaan yksi uutinen, vaikka useam­piinkin olisi ollut aineksia. Harkimo ja Jungner tietävät, että tämä on hyvä konsti kiinnostuksen jatkuvaksi ylläpitämiseksi ja julkisuuden maksimoimiseksi.

Julkisuus onkin kohonnut Liike Nytin yhteiskunnalliseen painoarvoon nähden jo niin ylenpalttiseksi, että jopa lajin taiturina pidetty Paavo Väyrynen on tunnustanut olevansa siitä Harkimolle kateellinen.

Päijät-Hämeestä Harkimon haaviin on uiskennellut pari paikallista tuttua.

Eduskunnan Pikkuparlamentti oli tulvillaan toimittajia ja kuvaajia myös maanantaina, kun Liike Nyt esitteli ensimmäiset 48 kansanedustajaehdokastaan.

Saman määrän nimiä Harkimo tosin ehti kertoa saaneensa kokoon jo runsas kuukausi sitten, kun hän oli ikään kuin suurena uutisena vahvistanut Liike Nytin osallistuvan kevään vaaleihin. Silloin oli vielä epäiltävissä, ettei Harkimo pyrkinyt pitkittämään listansa julkistamista vain jännityksen kasvattamiseksi vaan antaakseen joillekin kiikarissaan oleville koville ehdokasnimille vielä aavistuksen lisää harkinta-aikaa.

Tämä epäily osoittautui nyt katteettomaksi, sillä valtakunnallisesti tunnetut nimet loistivat maanantain tilaisuudessa poissaolollaan. Joukossa ei huhuista huolimatta näkynyt esimerkiksi räppäri Cheekiä eikä muitakaan julkkiksia lukuun ottamatta tietenkin Harkimoa ja Jungneria, joka tosin on kieltänyt asettuvansa ehdokkaaksi.

Julkkiksia ei nähdä lopullisellakaan ehdokaslistalla, jos Harkimoon on luottaminen. Kyse on tietoisesta ratkaisusta, koska Harkimo sanoo tutkineensa, että ihmiset haluavat ehdokkaiksi toisia tavallisia ihmisiä. Yleisesti on tosin tiedossa sekin, että ihmiset äänestävät vaaleissa hanakasti tunnettuja ehdokkaita, joten voi olla, että Liike Nyt vielä katuu rohkeaa linjaratkaisuaan.

Päijät-Hämeestä Harkimon haaviin on uiskennellut pari paikallista tuttua. Heinolassa Liike Nytillä on yksi sen harvoista valtuustoryhmistä, jonka puheenjohtaja Ville-Matti Kuusela yrittää odotetusti eduskuntaan.

Kesäisellä kosioretkellään Harkimo taivutteli myös Asikkalan Kotikunta-valtuustoryhmää. Ryhmä antoi rukkaset, mutta sen vahva mies Juri Nieminen lähtee nyt omasta aloitteestaan ehdolle Liike Nytin väreissä.

Nieminen on Asikkalan ex-kunnanjohtaja ja nykyinen kunnanhallituksen puheenjohtaja. Kuntavaaleissa hän oli paikallinen äänikuningas runsaalla 400 äänellään. Se on Asikkalassa paljon, mutta ei eduskuntavaaleissa riitä vielä mihinkään. Lisää pitäisi saada kosolti myös naapurikunnista, joihin Niemisellä ei tosin virkamiehenä ja poliitikkona ole ollut järin lämpimät suhteet.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Pääkirjoitukset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi