Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Näppikset

Lukijalta

Näppis: Siinä mitkään kuraattorit auta, jos kodeista lähetetään täysin kasvattamattomia kakaroita koulutielle

Älkää kaatako kiusaamista ja muuta häiriköintiä koulun niskaan. Siinä mitkään kuraattorit auta, jos kodeista lähetetään täysin kasvattamattomia kakaroita koulutielle. Opettajien tehtävä on opettaa ja kodin osaksi lankeaa kunnollisten ihmisalkujen tuottaminen.

Kyllä minä ihmettelen teinien huonoa käyttäytymistä julkisilla paikoilla erityisesti Orimattilassa. Hankkikaa apua, jos elämäntilanne on huono. Kyllä kiusaaminen pitää saada kuriin, oli se sitten hiljaista tai näkyvää.

Iitissä röntgenhoitaja voisi tehdä lisäksi muutakin terveyskeskustyötä, jos kuvattavia vähän. Moniosaaminen kunniaan niin, ettei liittojen ahtaat rajat saa estää muiden töiden teettämistä. Siinä sote-lääke!

Tämän hallituksen ministerit ja heidän kalliit avustajansa elävät todellisuuden ulkopuolella. Samanaikaisesti kansalaisten todellisuus muuttuu yhä ankarammaksi. Kunnat irtisanovat hoitohenkilökuntaa ja samalla ministerit puhuvat 4 400 hoitajan lisäämisestä. Kuka voisi tarjota järkeä ministereille.

Toivottavasti lomautukset hyvinvointiyhtymässä kohdistuvat niihin, keillä on varaa olla palkattomalla eikä pienipalkkaisiin, ketkä jo nyt rämpivät toimeentulon rajamailla.

Turkki vie Eurooppaa, USA:ta ja monia muita maita kuin pässiä narussa juonikkaalla kiristyspolitiikallaan. Miten käy kurdien?

Teet töitä 110 lasissa, annat panoksesi yhteisiin talkoisiin. Palkkioksi lomautus, kun käytävillä kävelee kansiot kainalossa tyyppejä miettien minne menisi seuraavan tauon ja kahvihetken viettämään. Huoli, että johtajat joutuvat koville. Eivät joudu, jos on tehtäviensä tasalla. Johtajat saavat myös johtajien palkan ja silloin myös otetaan vastuu, kuuluu työn kuvaan. Jostain syystä siellä hyvä veli -kabineteissa asiat hoidetaan niin, että se pienipalkkaisin joutuu koko homman maksumieheksi.

Mikä etu oikeus Helsingissä asuvilla on ilmaisiin terveyskeskusmaksuihin. Ihan hullua Veroja maksetaan maaseudullakin. Ei ole tasapuolista!

EU on vienyt myös roiskeläpät ja niitä ei saa nupista kääntämällä päälle. Oma syy, mitäs läksit.

Toyotassani on EU:n hyväksymät valot ja katsastettu. Pysy kotona, jos olet sokea.

Ymmärtämättömälle tiedoksi, vanhat työsuhteet sanotaan irti, sitten otetaan halpatyövoimaa maahanmuuttajista. Näin jää johtokunnille ja johtajille enemmän rahaa ja muita etuja jaettavaksi. Ei siinä sen kummempaa politiikkaa ole.

Teimme mökille kalliin jätevesiremontin uuden lain mukaisesti, mutta missä on valvonta? Kukaan muu naapureista ei ole tehnyt mitään vielä? Hölmöläisten touhuja taisi olla.

Eipä ole näkynyt ESS:ssa sanaakaan IS:n jo kolmena päivänä uutisoimasta kotimaisen karjatalouden ympäristökuormituksesta, joka on ihan muuta kuin mitä virallisena totuutena on valtamedioissa ilmastofanaatikkojen ideologian mukaisesti vuodesta toiseen julistettu.

RKP ja keskusta estivät rikkaiden veroetuun puuttumisen. Siis ainakin kolme puoluetta ajaa heidän etuja!

Soitti poika, teki gallup-tyyppistä kyselyä hiustenhoitotuotteista ym. Uteli siinä syntymävuodenkin. Perään totesi: "Saankin sitten lähettää kiitokseksi ravintolisän. "Stoppia", sanoin. "Onko tämä oikea lahja vai markkinointia". Vastauksen perusteella kielsin lähettämästä yhtään mitään. Siis jälleen uusin markkinointikieltoni. Varokaa näitä.

Siedettävä alijäämä kelpaisi, Mäkinen ja Timonen pitävät mahdollisena, Lahti saattaa olla voittajien leirissä, ympäristötekniikan harjoittelupaikkojen luomiseen on mahdollisuuksia jne. Melkoisen ehdollista ja tyhjää sisältöä.

Se olisi ympäristöteko, jos Telia luovuttaisi Saksasta ostamansa käyttämättömän ilman ympäristöaktivisteille.

Nyt ei mennä sienimehtään tai puurreta tappiin asti, nyt ollaan luvalla eli lomalla vain pötköllään, hoidetaan kytevä flunssa. Pumppu ei enää oireile.

Järvelän-Mäntsäläntien radan alikulku; käykää nyt joku lakaisemassa monen vuoden purut ym. tahmat pois. Siivotonta!

Päijänteen taimenkannasta ollaan syystä huolissaan. Tainionvirran Virtalan pienvoimalapato pitää purkaa heti!

Miksi Lahdessa ja muuallakin Suomessa sallitaan mustakaapuisten henkilöiden naamioituminen, tuskin silmiä näkyy? Pitäisikö olla maassa maan tavalla?

Kenen älypään idea on toi Päijänteenkadun tapahtuma-aukio. Montako tapahtumaa siinä on ollut?

Mahdottomaksi on mennyt päiväkotienkin holhoaminen! Syy päiväkodin sulkemiseen: lapselta on otettu puhelin pois! Henkilöresurssit vajaat ja järjestystä on jotenkin voitava pitää yllä! Puhelimen käyttö yksityisasioissa työajallakaan ei voi olla oikein? On karannut hallinnasta!

Lahdessa ja hykyssä mennään sitten siihen, miten kokoomus olisi halunnut sotessa. Vanhusten hoitomitoitukset alle minimin. Kunnat turvautuvat yksityisiin. Demarit söivät kaikki vaalilupaukset!

Kuinkas moni tämän päivän autoilijoista on unohtanut, että taajamamerkki on samalla nopeusrajoitus 50 km/h, ellei sen jälkeen ole muuta nopeusrajoitusmerkkiä? Vauhti ei ainakaan hiljene yhtään.

Oikeasti Lahti on vajaan kymmenen vuoden aikana korjannut, tehnyt uutta, maksanut vuokrafirmalle väistötiloista. Eli kouluihin puoli miljardia. Kuvitelkaa! Joka kymmenes on keskimäärin allerginen. Jatkossakin. Kotona ja koulussa.

Kaupunginjohtaja sanoi, että vaikka vanhukset lisääntyvät, niin sote-rahaa ei ole. Me vanhukset saamme odottaa, että huonompaa hoitoa on tulossa.

Lahden talous on ensi vuonna tasapainossa, kun verottajan rästit on maksettu ja konsernipalvelujohtaja maksaa aikaisemmatkin johdannaistappiot nyt omasta pussistaan.

Tiistaina Lintilä sanoi, että maahanmuuton kustannukset 2020 noin 480 milj. Kuitenkin Kelan mukaan pelkästään asumis-, toimeentulo- ja työmarkkinatuet ulkomaalaistaustaisille vuonna 2018 noin 690 milj. Mikä mahtaa muuttua kahdessa vuodessa?

Nyt kaikki kettu- ja ilmastotytöt koululakkoon, kun Turkki hyökkää. Muotivaatteet ja kännykkä mukaan, niin maailma ja ilmasto pelastuu!

Lastenkodeissa tulijat on riisuttu, hoitajat tietävät, puukkoja, piikkejä ym. Sitten hiljaisuus ruokaillessa. Jokainen kokenut tietää, että lapset kokeilevat rajojaan, etenkin syrjäytyneet. Kaipaavat rajoja ja vastuuta.

Pitäkää ne koiranne kiinni, ettei ne pure jalankulkijoiden muovipusseja.

Alan uskoa, että Donald Trump ja Boris Johnson ovat harvoja rehellisiä politiikkoja. He näyttävät avoimesti poliitikon itsekkyyden, korruptoituneisuuden ja röyhkeyden, joka tavalliselle kansalaiselle paljastuu vasta monien hämäysten jälkeen.

Hoitajatko ovat Päksin rahavaikeudet tehneet? Eiköhän se koko johtoporras joutaisi pitkälle lomautukselle miettimään tyhmästi ja itsekeskeisesti tekemiään päätöksiä. Oma etu, vieras kukkaro ja hyvä veli -järjestelmä se kukkii julkisissa laitoksissa. Kalliita herroi ja narrei pilvin pimein ja konsultit sun muut lisäks. Älkää rankaisko syyttömiä pienpalkkasii, jotka jo venyneet mahdottomuuksiin!

Kuinka moni muu kaupunkilainen on budjetin suhteen yhtä luottavainen kuin kaupunginjohtajamme? Asuuko hän ylipäätään Lahdessa ja maksaako veronsa Lahteen?

Toivottavasti poliitikot viimein ymmärtävät miten epäluotettava kumppani USA nykyään on.

Käsi pystyyn kunnallisveron korotuksen puolesta. Sillä me saadaan muun muassa Lahden osuus hyvinvointiyhtymän budjetista katettua, eihän se ole kuin noin 400 milj. euroa. Vaikka kuinka halutaan savustaa työssä käyvät ja veroa maksavat Lahdesta pois, niin ei tuo budjetti tuosta ainakaan pienene.

Välihuuto kokoomus. Missä hyvä käytös eduskunnassa?

Just oli juttu Etlarissa, EU:n ulkopuolelta tulevat opiskelijat maksavat lukukausi maksua 5 400 euroa. Opinnot kestävät yleensä muutaman vuoden. Laske siitä, mitä maksaa. Suomalaiset opiskelevat ilmaiseksi, jos sattuu huvittamaan.

Mukkulankadun ilme varmaan paranee kuristamalla kaistat kapeiksi korkeiden reunakivien väliin, mutta jos joku auto sammuu kaistalle, siitä ei pääse kukaan ohi, ei edes hälytysajoneuvo, ja koko katu on tukossa. Pientä riskikartoitusta toivoisi!

2015 turvapaikanhakijoiden käsittelyyn 3 milliä! On tosi kummallista touhuu ja hidasta. Ja lisää halutaan. Eihän hallituksella ole väliä, kun hyvä palkka ja voi tarpeen tullen sitä korottaa. Suomessakin voi sanoa, että on köyhä, mitä ei uskois hyvinvointivaltiossa.

Sähköinen tietojärjestelmä on hoitajan työväline ja hoitotyön dokumentointipaikka. "Mitä ei ole kirjattu, sitä ei ole tehty". Kaikki potilasta koskeva tieto on käsitellään tietokoneella. Lääkärin kiertomääräys tulee käsittelyyn sähköisesti. Verikokeet, kuvantamiset, kotiutusasiat yms. Papereita ei ole. Kaikki kirjaus on sähköistä.

Voi, voi vanhukset. Oletteko miettineet miksi lapset ja lapsenlapset eivät pidä yhteyttä.

10.10 Näppis; olisikohan sairaalavierailija käynnillään nähnyt hoitajan/ hoitajat tauolla? Kun sairaanhoitajatkaan eivät ole koneita, vaan syötäväkin on välillä. Huone, jossa istuvat, saattaa olla taukohuone. On se sitten kumma tuo asenne! Itse työelämässä ollessasi teitkö tauotta koko työpäivän?

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näppikset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi