Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Näppikset

Lukijalta

Näppis: Lahti ei kaadu soteen, vaan koulujen saneeraukseen, purkuun, uuden rakentamiseen, väistötiloihin

Voi tätä tyhmyyttä. Lahti ei kaadu soteen, vaan koulujen saneeraukseen, purkuun, uuden rakentamiseen, väistötiloihin. Kustannukset viimeisen ja seuraavan kymmenen vuoden aikana kohta puoli miljoonaa.

Hienoa, että edes yksi kaupunginvaltuutettu yrittää nostaa esille Lahden kaupungin huumeongelman. Asiaan olisi pitänyt puuttua jo vuosia sitten, mutta Lahdelle tyypillisesti ei asiaa myönnetä? Jestas mitä touhua!

Päiväkoti oli vuokralla kiinteistössä, jonka lasten ulkoilupihan laidalla oli kaunis marja-aronia-aita. Henkilökunta vaati joidenkin lasten vanhempien painostuksesta sen poistamaan, etteivät lapset saa myrkytystä, jos syövät pensaan marjoja ! Ei auttanut, vaikka selvitimme, että marjat ovat syötäviä, nyt kutsutaan supermarjoiksi!

Järjellä, suorituskyvyllä ja yritystoiminnasta saadulla kokemuksella ei ole sijaa, kun Lahden kaupungin konserniyhtiöitten hallituksia muodostetaan. Idealistit ja oman puolueen edun ajajat ovat saaneet etuoikeutetun aseman. Ja pieleen menee.

Nyt hölmölän kaupunki innolla perustelee energiayhtiön myymistä. Lyhyesti sanottuna, yhtiö ei ole myyntikunnossa. Se on hölmöilty niin velkaiseksi, että kukaan ei maksa siitä sen tulevaisuusarvon mukaista hintaa. Tulevaisuusarvon kasvattajaksi tarvitaan hyvää hallitusta ja toimitusjohtajaa. Ei myyntiä.

Tuomitsen koulukiusaamisen, mutta en hyväksy, että murhaajan syyllisyys siirretään muille henkilöille. Jokainen vastaa omista teoistaan.

Hennalan aluetta ei saa pilata! Jättäkää tilaa – museo, Apulandia ja viheralueet. Huom! Kerrostaloilla ei täytetä!

Lahden sivistystoimessa ainakin 6 eri tason päällikköä esikuntineen tekee saman työn kuin koulutoimen johtaja Juhani Tommola yksin. Sivistyslautakunta toimii joko tyhmästi tai nössösti.

Ostaessani vuonna 2014 uuden auton, en yksinkertaisesti tiennyt, että takavalot eivät olleet päällä. Anteeksi. Ajelin pitkään kesällä niin, kunnes tarvitsin varsinaisia ajovaloja. Entisissä autoissani näin ei käynyt.

Kiitos Terttu Pihlavalle kirjoituksesta. Asia juuri näin.

Kuulkaas nuoret diginatiivit, jos ette käy äänestämässä vaaleissa, on aivan sama, mitä netissä kirjoittelette, koska vaaleissa valitaan ne henkilöt, jotka valitettavasti päättävät kunnan ja valtakunnan asioista.

Postin Malinen erosi. Hallitushan se Maliselle palkkaa myönsi! Ei ole tyhmä, joka pyytää, vaan se joka antaa. Eli hallitus pitäisi hajottaa. Kuinka paljon he Postilta rahaa kuppaavatkaan?

Mikä koulutus tv:n äänisuunnittelijoilla? Ulinaa, naksutusta, suhinaa ym. puhe/luonto-ohj. myöten. Yle-uutiset vinkuu korviin alussa ja lopussa.

Toinen näkökulma Grönlantiin. Jos jäätiköt sulavat, miksi toisen maailmansodan aikana Grönlantiin pudonneet hävittäjät ovat lähes sadan metrin jää-lumikerroksen alla? Tämä kerrottiin ESS 14.1.2007.

Nuoriso lakkoilee koulusta viikolla. Viikonlopulla rallataan ja saastutetaan kylällä ajoneuvoilla. Myös kouluun pitää päästä omalla tai vanhemmat vie.

Kuinka kauan Vääksyn Venetiellä rojottaa leikattu pusikko? Eikö olisi aika korjata jätteet ja puidenkaadot törkeän näköistä.

Onko taattu, että kuivien kesien alentamat pohjavesivarannot kestävät veden myynnin Kiinaan? Uudet ennusteet esiin ennen pumppausta!

Jos Lahti Energia myydään, ehdotan, että myytte sen hyvämaineiselle Carunalle.

Jos vaihdat Lahti Energian myymisen takia sähköyhtiötä, niin joudut myös muuttamaan muualle. Siirtoyhtiötä et voi valita.

Vesteråsissa on kuunneltava lähes jatkuvaa naapureiden pihalta kuuluvaa koirien räksytystä. Eikö koirien omistajia itseä häiritse räksytys?

Tuli todistettua: hälyt päällä, postia tuli, vaikka kuinka ja häly ei reagoinut. Eli joku onneton sorkki pari yötä sitten postiluukusta ja ujellus alkoi.

Jari Laine, käypä sitten katsomassa, kun koulu valmistuu, kulkeeko Lahdenkatua vai Mukkulankatua enemmän koululaisia. Mukkulankadulla saavat hyppiä kivikasojen ylitse!

Lahden suppea päättäjäjoukko on parin toimittajan kanssa valinnut saman strategian kuin muutkin ankeuttajat. Manataan lamaa. Optimismi onkin myrkkyä?

Ois iha kiva saada Ruuhijärvelle lasten leikkipuisto, olis varmaa enemmän käyttöä kun nykyisellä aikuisten venyttelykentällä. Toivoopi: mummeli

Nyt lähden etelänmaille nauttimaan herkullisesta lampaasta, maittavasta possusta, täydellistä naudanpihvistä, kauden vihanneksista ja raikkaista hedelmistä, juustoja ja viinejä unohtamatta. Ennen kaikkea hyvästä seurasta joka nauttii elämästä.

Voi hyvä Sylvi mitä puppua KPMG-konsulttien teksti Lahti Energiasta: "Riskit, joita kuntaomistajalle koituu massiivisen omaisuuserän hallinnasta kovassa kilpailuympäristössä". Mitä lie moinen lause maksanut? Neuvoa pitää kysyä viisaammilta eikä ahneimmilta, jos itse ei osaa. Jos ei osaa, pitää vaihtaa alaa. Nyt päättäjät järkeä kehiin. Löytyykö?

Muistan, että ulkopuolisen asiantuntijan (Osmo Soininvaara) mielestä PHHYKY oli syntyessään hallinnoltaan turhan raskas, mutta suosituksia ei kuultu.

Väitätkö, että kaikkien vanhusten yksinäisyys johtuu lapsettomuudesta? Miksi sitten on paljon vanhuksia, joista kukaan ei välitä, vaikka lapsia onkin?

Vääksyn ja Kuhmoisten S-Marketin kassat, iloisia ja palvelualttiita. Välimaasto parantamisen varaa.

Kiitos, Päijät-Hämeen keskussairaalan radiologian osaston asiantuntevalle ja ystävällisellä työntekijälle.

Sähköautojen ilmainen latauspiste? Normaali autolla ajavana asiakkaana haluan 5 litraa ilmaista polttoainetta, kun käyn ostoksilla.

Tehdään Lahdesta Suomen lapsiystävällisin lapsipääkaupunki, eikä väestökadosta olisi tietoakaan.

Singaporelaiset pesee kasinorahansa Lahden vedellä! FN

Hennalan varuskunta-alue kauneinta Lahtea, olisi upea matkailukohde markkinoitavaksi, ei pilata sitä uudisrakentamisella, pls!

Huom! Kotitalousroskat on raaka-ainetta ja arvokastakin. Ei niitä kannattaa antaa ilmaiseksi. Kiertotaloudessa PHJ noutaa ne omalla kustannuksellaan ja luovuttajalle korvauksen.

Mitä enemmän Salpausselän hajuja hävitetään ja hehtaarihallia tehdään, sitä vähemmän vettä imeytyy maaperään.

Nyt on paras aika nauttia syksyisistä hetkistä luonnossa, eikä vaan kierrellä kauppoja ja tonkia tarjouskoreja, joista ei mieli piristy, mutta luonnosta varmasti saa piristystä syksyyn, eikä maksa juuri mitään.

Erinomainen totuudenmukainen kirjoitus Erno Laisi! Pullakahvirahat säästämällä saisivat monet hiljaisuutta kaipaavat koululaiset kuulosuojaimia lisää opetustunneille, nyt niitä on aivan liian vähän meluisimmissa luokissa.

Te vanhemmat, jotka ummistatte silmänne lapsenne toilailuista, herätkää ja lopettakaa suojelu ja höösääminen ajoissa. Joskus kullannuppu vaan on se mätä omena. T: Yli 30 vuotta läheltä seurannut "mädän" sisar.

Te, jotka olette murheissanne lapsettomuudesta, älkää olko. Itselläni on 3 lasta eikä se todellakaan ole mitään juhlaa. Aina huoli jostakin, jatkuvasti hankittava jotakin, koko elämä pyörii lasten ympärillä. Ystävät menee ja reissaa, nauttii elämästä. Ja sinulle, joka oli huolissaan, ettei vanhana kukaan käy katsomassa ilman lapsia, ei se ole mitenkään taattua, vaikka lapsia olisikin. Kadehdin lapsettomia, yksi olisi kyllä riittänyt.

Ihana kesä takana. Ihana syksy. Syyshommat tehty ilman keinussa istuvia kaljaa kittaavia, haravaa nojaavia, tupakkaa imeviä talkooporukoita. Tervetuloa talvi.

Kilponen ja Granqvist kouluihin kenttätyöhön.

Erno Laisi paljasti osuvasti kouluhallinnon himmelin. Kun sosiaali- ja terveydenhoito siirtyi pois kaupungilta, niin näitä himmeleitä on hallinto täynnä. Toivon, että lehti jatkaa samalla linjalla ja paljastaa, minne lukijoiden verorahat haudataan!

Jos Donald olisi joskus hiljaa, hän saattaisi hiljaista, viisasta muistuttaa. Esalainen 6.10. Silence is golden.

Uskomatonta, miten Lahdella on varaa kasvattaa sivistyksen hallintohimmeliä. Samaa ollut hykyssä. Johtajat vaihtoon, jos eivät ilman kalliita juoksupoikia selviä.

Nuoret parit eivät tee lapsia. Otetaan mieluummin koira. Sen voi jättää yksinkin kotiin niin pääsee bilettämään! Ovat niin itsekkäitä! Kuka lie kasvattanut?

Autossa on valokatkaisija. Kun laitat valot päälle, niin takavalotkin palaa.

Jätevesilaki ja aika jäteveden kallis suodatuskaivo joka mökkiin päättyy. Eihän kai rankaista mökkiläisiä, koska sallitaanhan maassa tuhatmäärin tulokkaitakin ilman maassaololupaa!

Voisko Hämeen poliisi tulla valvomaan aamuliikenteeseen kevyttä liikennettä. Risteyksissä liikutaan valottomilla pyörillä mustissa vaatteissa. Aiheuttavat vaaraan autoille ja muille tiellä liikkujille. Ja sakot, jos ei näkyvyys ole kunnossa!

Koskahan lohikeisari avaa taas kalakaupan? Vai onko lähtenyt muihin hommiin?

Kyllä autoissa on takavalot. Ei EU ole niitä vienyt. Vika on ohjauspyörän ja selkänojan välissä, jos ei osata valokatkaisijaa käyttää.

Pekka Pasanen, kanssasi täsmälleen samaa mieltä!

PHP-osakkeita omistavalle eläkeläisille tulee lisää eläkettä! Tämä voi tulla yllätyksenä, koska osa osingosta katsotaan palkkatuloksi ts. eläkkeeksi.

Tee ilmastoteko, elä käytä wc-paperia. T: Kojootti

Heinola ja Sysmä pysyivät perusterveydenhuollon osalta fiksusti erossa hykystä ja meillä palvelut pelaa edelleen. Tällaista maakuntasotea ei kukaan täysijärkinen halua. Harmittaa myös yhtymässä työskentelevien puolesta, sillä moni alkaa olla kovin väsynyt tuohon menoon. Koko hyky on ollut suuri ja kallis virhe.

Näillä kokemuksilla, kahden lapsen ja kolmen lapsenlapsen isovanhempana, en hankkisi lapsia. Ei välitä kukaan, eikä käy katsomassa. Onneksi on koira.

Älkää vanhukset unta nähkö, että lapsilla on aikaa meille. Heillä on niin kiire, että olemme enempi ongelmia, kun mitään muuta.

Flunssa on kurjaa: luulet, että on ok ja heti varpaita kutittaa, jalkapohjat kylmenevät äkkiä, karseat aivastukset, nenä täynnä räkää, pumppu oireilee.

Lukekaa hyvät ihmiset pe 4.10 s. B10 Päivän valinta: korutonta kertomaa Lahden kouluoloista erityislapsen äidiltä. Su Etlarissa s. A8 tulikin asioihin välittömästi lisävalkaisua: on palkattu aluepäälliköitä lisää, kun rahat ja apu tarvittaisiin kipeästi lasten arkeen!

Lähetin Smartpostilla paketin ohjeiden mukaan. Kun sitä ei kuulunut perille, katsoin seurantatietoja, ja siellä oli maininta, ettei vastaanottajan puhelimeen ollut saatu yhteyttä. Lähetystunnuksen avulla veljeni sai kuitenkin paketin noudettua. Puhelinnumerokin oli aivan oikein, mutta käsittelijä oli johonkin väliin lisännyt ylimääräisen kolmosen, ei siis "saanut yhteyttä" ja jätti asian sikseen. Eli ellen olisi alkanut jäljittää pakettia, ylihuomenna se olisi palautettu minun kustannuksellani. Voisiko Posti kouluttaa ja kannustaa postin käsittelijöitä vastuuntuntoisempaan työskentelyyn, eli tässä tapauksessa lukemaan vastaanottajan puhelinnumeron uudestaan ja korjaamaan tekemänsä virheen!

Kiitos 6.10. artikkeli lehdessä "Tehdään Lahdesta parempi paikka". Ainainen negatiivisuus alkaa kyllästyttämään.

Ahtialassa näyttää olevan niin, että kaikki on sallittua, mutta vain oikeanlaisille perheille. Tärkeintä on, että oma piha säilyy täydellisenä.

Hölmöläisten hommaa! Uudenmaankatu on kuukaudesta toiseen samassa kunnossa. Työt seisoo, katuja revitty auki ja suljettu. Työmiehiä ei näy missään. Ukkoja töihin, niin kadut ja tiet saataisiin kuntoon kuukaudessa.

Su-iltana matkakeskuksella järkyttävä ruuhka. Tässä, jos missä, olisi kannattanut jotain konsulttia käyttää, kun liikennejärj. suunniteltiin. Tai ehkä juuri käytettiinkin?

Tanssii tähtien kanssa ei ole tanssiohjelma. Akrobaattiohjelma. Tanssit ovat kaukana ohjelmasta.

Hykyn toimitusjohtajan juuret on vahvasti Lahden kokkareissa. Nyt kokoomuspäättäjät hyppivät riemusta, kun voivat hänen johdolla jättää sairaat ja vanhukset huonolle hoidolle!

Eikö kuntien pitäisi vähentää uusien asuntojen rakennuslupien myöntämistä, kun vanhoja asuntoja on myynnissä vaikka kuinka paljon? Eikö olisi ekologisempaa korjata niitä ja kaikkia ei varmaan edes paljon tarvitsisi korjata.

Tämä hallitus toteaa, mitä edellinen hallitus teki tai jätti tekemättä, ei ruikuta, edellisen hallituksen tyypit on niitä ruikuttajia.

Orimattilan kolmiloikkaajaneito on saanut kiitettävästi mediajulkisuutta. Vähitellen odottaisin myös menestystä suurkisoissa!

Olen viime aikoina käynyt useasti sairaalassa tervehtimässä omaistani. Osaston käytävän varrella on huone, jossa istuskelee joka käynnin aikana muutama sairaanhoitaja kaikessa rauhassa ilman kiireen häivää. Olen ruvennut tuumimaan, että se hoitajien hoppu taitaa olla aika paljolti keksitty juttu.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näppikset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi