Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Näppikset

Lukijalta

Näppis: Kauhea itku 500 metrin pätkästä, kun tie numero 140 on kuin kynnöspelto Lahdesta Heinolaan

Kauhea itku 500 metrin pätkästä, kun tie numero 140 on kuin kynnöspelto Lahdesta Heinolaan. Tietä ei ole kunnolla edes yritetty paikata, reikiä on reijän vieressä, ettei tiedä, mistä pujottelisi. Kai se kuoritaan hiekalle ensi vuonna.

Toimialajohtajat syyllistävät nyt syöpää sairastavia ja myrkytystapausten hoitoon menneitä hoitokuluista. Ei tullut mieleen, mitä johtajien palkkakulut ovat, olisiko hallinnossa jotain säästötoimia mahdollista toteuttaa?

Lahden kaupunginsairaalassa on kaikki kerrokset ja huoneet täynnä työntekijöitä, jopa pulaa huoneista. Mihin ihmeeseen voi mahtua vielä kahden lähiklinikan henkilökunta työskentelemään?

Ihmettelen nykyaikaa, kun lapsille täytyy koulussa terveystiedon tunnilla kertoa sanoin ja näyttää kuvin, kuinka ihminen pannaan alulle. Miten voi olla mahdollista, että meitä eläkeläisiä on näin paljon, vaikkei kukaan kertonut meidän vanhemmille, miten se homma hoituu.

Green Cityn ym. turhien viranhaltijoiden suuriin palkkoihin tuhlataan rahaa Lahessa, mutta veronmaksajien terveyspalveluihin rahaa ei riitä. Entäs kun veronmaksajat vähenee?

Totta! Miksi tarvitaan konsultteja selvittämään työasioita? Pitäisihän ammattilaisten viranhaltijoiden osata! Vai eikö olekaan ammattilaisia kuin suorittajina?

Kuinka paljon kustannuksia on tullut kaupungille turhanpäiväisistä konsultoinneista?

Nyt olen vuoden lajitellut lähes kaiken jätteen ja vienyt omiin keräyspisteisiin. Kartonki, muovi, lasi, metalli, vaatteet ym. Varsinaista sekajätettä jää enää hyvin vähän. Kauppareissulla kuorma tyhjäksi ja luonto kiittää. Ja oma jätemaksukin pieneni.

Kunpa tietäisitte, miten "Päksissä" sairaanhoitajat puhuvat potilaista ruokatunnilla. Hävetkää!

Tervehdi vanhaa naapuriasi tällä viikolla!

Potilasturvallisuus vaarantuu aina, kun hoitajia on liian vähän ja tulee kiire ja stressi. Johtaja väittää muuta. Pitää veronmaksajia tyhminä. Nolaa itsensä vaan.

Minä olen vanhus. Kerrostaloni seinänaapuri ei ole sanonut minulle sanaakaan 5 vuoteen. Tunnen oloni ongelmajätteeksi.

Hyvä Tehy ja Super, kun pidätte puolenne.

Jos Lahti Energia myydään, ehdotan, että kaikki Lahti Energian sähkönkäyttäjät vaihtavat energiayhtiötä. Niin me ainakin teemme.

Älä käyttäydy niin kuin en asuisi kuuloetäisyydellä, toivoo vanhus.

Suomihan voisi EU-puheenjohtajamaana lanseerata suomalaisen auto- ja alkoholiveron koko EU:n alueelle. Rupeaisi rahat piisaamaan vaikka mihin.

Käy tällä viikolla kysymässä tarviiko naapurivanhus mitään apua.

Kiitos Tarja Koljonen hyvästä kirjoituksesta 5.10.

Hykyn tilanne on nyt paha. Nyt pitää kysyä neuvoa entiseltä puheenjohtajalta. Hänellä niitä täytyy olla, koska on päässyt korkeaan virkaan pääkaupunkiin. Tv epätoivoinen

Tällä viikolla älä minua komenna, äläkä tee kiusaa. Toivoo vanhus.

Kaupunginjohtaja esittelee budjettia kaikille lahtelaisille! Upeaa! Pidetään nyt miehestä kiinni kaksin käsin, vaikka tulee pormestarimalli.

Perjantaina yksi hienoimmista operetti- ja oopperakonserteista Sibeliustalolla eikä kukkia artisteille. Sibeliustalo haloo! O tempora, o mores!

Mielenkiintoista. Olen ajatellut, että olen turhan epäluuloinen, muka pimitetään tietoa ja laukaistaan kokouksissa ja yritetään osoittaa siten pudonneen.

Ja kummasti just tässä loppuvuodesta alkaa tulla näitä 'ilmiöitä', jotta ne ovat sitten sopivasti vuoden lopussa muistissa. Tosi tarkoitushakuista. Hyi.

Usein TV:n ohjelmiin halutaan myös poliitikkoja. Ne kaikki haluu näkyvyyttä. Kaikkoselle tuli tanssiohjelman myötä lisänimi Kanki. Odotan vaan, millä nimellä Kurvisen Anttia jatkossa kutsutaan. Kova hinku hänellä on julkimoksi.

Kuka päiväkodissa työskentelevä henkilö viitsii kertoo koko elämänstooriaan Facessa, joku järki käteen!

Liian monta isäntää samassa talossa.

Kouluttakaa nyt ihmeessä R-kioski Valon henkilökuntaa postin asioista enemmän, varsinkin postipakettien suhteen!

PHHYKYn talous kuntoon? Toimistojen tietokoneet louhimaan Bitcoinia työajan ulkopuolella!

Lahdessa väki vähenee, kadut kapenee ja tyhmyys tiivistyy.

Mikäli olisi valittu konsernipalveluun pätevämpää johtoa, ei tarvittais konsulttiyhtiö KPMG:tä. Ajatelkaa mikä säästö!

Ennustetaan ilmastomuutosta, niin on aina tehty. Sata vuotta sitten tutkijat myös ennustivat, että 2000-luvulla Helsinki hukkuu hevosenpaskaan.

Nyt helpotti. Sairaat eläkeläiset pyörällä 3–4 milj. euron pyörätietä Renkomäestä, Launeelta, Nikkilästä, Liipolasta, Vartiolaaksosta, Patomäestä jne. kaupunginsairaalaan lääkäriin.

Ei kannata haukkua koiran omistajaa, jos ei tiedä, mitä rapussa on tapahtunut. Koira ja omistaja suojelevat samalla muita, kun rappu herää. Tuo turvaa.

Kuuluuko oikeusvaltion periaatteeseen korruptoituneitten poliitikkojen ja heidän hännystelijöiden oikeus ryöstää yhteiskuntaa? Palkkiovirat ovat pahimmasta päästä!

Ei uskoisi ESS:n uutispäällikön otsikoivan tekstiään tuolla tavalla!

Ei tainnut kauppias tietää, mitä teki, kun otti maitojunalla takaisin tulleen. Onneksi meillä asiakkailla on jalat. Ei tarvitse katsoa/kuunnella kuinka tyttöjä nöyryytetään. Toivottavasti Kesko puuttuu asiaan.

Maratonjuoksu ei lausuta maratooni eikä makarooni. On sanottava maratonjuoksu. Olisipa selittävillä oltava edes välttävä äidinkielen käyttö. MaNo

Olisi kiva tietää, kuka tai minkälainen asukas suoraan sanottuna huudattaa rokkikoneita la ja su välisenä yönä Nastonharjulla? Meteli on jopa niin kovaa, että se kuuluu naapuritaloon. Asukas ei voi valita asukasta, mutta metelin voi lopettaa niin, että yöllä rokkikoneitaan huudattava asukas häädetään asunnosta.

Juo Olvia, säästä vesi kaloille.

Väestörakenteen muutos suurempi asia länsimaissa kuin ilmastonmuutos. Kiinaan kuuluu ilmastotalkoot. Tyhjennetään Kiinan orpokodit tänne, niin hoituu vauvatalkoot ja koulutus ilmastoaktivisteiksi. Osaavat sitten isoina tyttöinä vakoilla setämiesten puuhia.

Olisiko voitu tasapainottaa pahoinvointiyhtymän budjetin alijäämää laittamalla KymiRingin täysin ääliömäinen sijoitus 2 milj.euroa yhtymälle? Nyt potilasturvallisuus kärsii.

Sairaalanmäen pysäköintipaikkoja tärkeämpää on laittaa lääkäriaikojen varaustapahtuma ja potilasinformointi kuntoon. Palvelukonseptin täydellinen remontti on tarpeen.

PS nousi ykköspuolueeksi, kun myös kokoomus ja kepu vaihtoi kodin, uskonnon ja isänmaan maahanmuuttoon, monikulttuurisuuteen ja liittovaltioon ja vihervasemmisto keksi järjettömän tasa-arvon.

Hyvä Matti Eve 4.10. Terv. täti-ihminen

Onko hoitajamitoituksen tärkein tavoite kasvattaa parin ammattiliiton verovapaita tuloja?

Jokainen aamu toivon, että olet hengissä, jokainen päivä pelkään, kun puhelin soi, jokainen hetki toivon, että ottaisit apua vastaan. Haluamme sinut takaisin, joka olit ennen huumeita.

Kiitos Matti Evelle hyvästä kirjoituksesta 4.10. dieselinhajuiset setämiehet. Asia on juuri näin. Ilmastovouhojen aikaansaamaa, ei ole vaikutusta Suomen ilmastoon...

ESS 25.9. Lahden lähiklinikat aiotaan sulkea. Koskee n. 80 000 ihmistä. ESS 3.10. Timonen: "Lahden maineen parantaminen on laadun parantamista. Miten asukas kohdataan ja miten hän saa palveluita." Koomista.

Ei tänne Helsingistä ainakaan lapsiperheitä muuta, kun lähipäiväkodit ja -terveysasemat suljetaan. Voitte sanoa tulevaisuuden veronmaksajille heipat, koska Lahti ei ole houkutteleva heille.

Taas hyvä, Matti Eve. Just niin. Terveisin tätinainen.

Nyt herätys erityisesti uudehkojen Toyota-autojen kuskit. Teidän autojenne perät on näinä syksyisiä aamuna ja iltoina pimeänä. Kääntäkää valonupit sellaiseen asentoon, että teidät nähdään.

Lahti tekee rajua tappiota. Ihan sellaista, jonka me veronmaksajat maksamme ja kunnallisten palveluitten käyttäjät kokevat puutteellisina palveluina. Hämärä kymmenen miljoonan arvonalennus tulee tutkia ulkopuolisen tilintarkastusyhteisön avulla ja tarvittaessa poliisin talousrikosyksikön voimin.

Kiitos ihana hykyn EA-hoitaja, joka tyrehdytit verenvuodon peukalon haavasta ma-iltana. Nopeaa ja tehokasta toimintaa, kaikki hyvin nyt!

Nyt en ymmärrä, kun uutisissa sanotaan, että tarvitaan tuhansia uusia työntekijöitä vanhustenhoitoon? Kuitenkin hyvinvointiyhtymä irtisanoo 250 ja tuhansia lomautetaan. Onkohan hölmöläisten touhua?

Onko tarkoitus pelastua kaupungin tappion ja hämärän arvonalennuksen selvittelystä myymällä Lahti Energia. Taitaa olla aihetta viranomaisselvittelylle.

Kiittääkö hälytysajoneuvojenkuljettajat Mukkulankadun kavennusta? Kiire kohteeseen on kova, pillit soi, ja räikkä tööttää, mutta ohi ei pääse. Jonossa mennään kuin köyhän talon porsaat. Siinä menee kallisarvoista aikaa hukkaan; kohteessa pitäisi jo olla! Tätä on seurattu tähän päivään asti; huonolta näyttää. Turvallisuutta kadunylittäjille olisi tuonut yli-/alikulkusilta/-sillat. Varmaan halvempi ratkaisukin.

Kiitos Mari Aartolahti selvityksestäsi koskien hautaamista. Vielä kun joku kertoisi kyllin selkeästi hautausmaiden kulujen kattamisesta. Siis ei kateta kirkollisverolla! Jos hautausmaa olisi hyvä bisnes, kunnallisia ja yksityisiä hautausmaita olisi paljon. Nyt ei ollenkaan. Why?

Olisko johdannaissopimukset mystisiä kirjauksia, joita konsernipalvelujohtaja ja ex-kaupunginjohtaja olivat suhmuroimassa, ja eikö valtuusto hyväksynyt tämän vai menikö virkamiespäätöksellä?

Hykyssä kuvitellaan, että sairaat ja vanhukset vähenevät, kun säästetään ja supistetaan toimintoja. Totuus on päinvastoin tai voihan se olla niinkin, että ihmiset kuolevat ennen aikojaan ilman hoitoa.

Pitääkö Lahdessa kaikki kaupungin ratkaisut kysyä konsulteilta? Miksi virkamiehet ovat tehtäväänsä valittu? Eikö kompetenssi riitä? Vai mikä mättää? Kun ne konsultitkaan eivät ole ilmaisia. Ja kun sitä rahaa ei tiedon mukaan ole.

Meniköhän viranomaiset ja media taas hysterian puolelle surullisen Kuopion tapahtuman suruliputuksessa. Mahdetaanko Ukrainassa suruliputtaa vastaavassa tilanteessa?

Aivan oikein Jukka Suomaa, olet juuri asian ytimessä. Ei hyvinvointia ja jaettavaa synny työntekoa vähentämällä.

Kun LaBan valmentaja kävelee veltosti kentän laidalla, niin vois ottaa kädet pois taskuista, tulisi urheilullisempi vaikutelma. Pukeutuminen sarjatason mukaisesti. T. kausikortti

Ennen sai rattijuopumustuomion vain istumalla ratin takana auton käydessä.

Tehy, onko tuo ulosmarssi sitä vastuullisuutta, jota painotetaan puheissa. Eikö heitä tuona aikana tarvittu hoito- ja palvelutehtävissä?

Mm. Veskun ja Aleksin kulmassa tyhjien liiketilojen edessä notkuva nuorisoseura varmasti elävöittää keskustaa tavallaan. Lapsiperheitä ilmiö tuskin keskustaan houkuttelee.

Jospa PH-hyky osaisi kohdistaa erotettavat henkilöt pelkästään pomoportaaseen, niin silloin voisi neuvottelun tulosta sanoa onnistuneeksi. Muutoin tulos on sitä tavanomaista sontaa.

Seuraavassa eläkeuudistuksessa eläkkeen perustaksi tulee ottaa veronmaksajiksi kasvatettujen lukumäärä. Tahtomattaan lapsettomat armahdetaan.

Suomen julkinen sairaanhoito ja kustannusten kasvu on yksityisen terveysalan näpeissä. Puhuttiin lobbareista, nyt ne ovat päättävissä asemissa kunnissa ja THL:ssä.

Mielenkiintoinen tilanne. Presidentti, yksi heistä, joita Greta syyttää lapsuutensa varastamisesta, ja tähän pääministeri antaa täyden tukensa.

Toivottavasti myös hykyn toimitusjohtaja ja toimialajohtaja ja muut johtajat ovat myös lomautettuna pari kuukautta, että on tasapuolista.

Kiitos Matti Eve, Esalainen 4.10. kirjoituksestasi. Mukava huomata, että kaikilla ei ole jalat tukevasti irti maasta, kuten "laamapaidoilla". Suhteellisuudentaju kateissa osalta kansaa. T. Setämies

Lahden huono taloudenhoito ja sote-harhaisuus rakentamalla väkisin kaiken pelastava PH-hyky, saa pelkkää kärsimystä aikaan maakunnassa.

Sitten kun hoitajat eivät enää pese pyykkiä, lämmitä / tarjoile ruokaa, niin silloin on varmasti aikaa käydä vanhusten huoneissa palvelutaloissa!

No, nyt poliitikon puheet on täyttä potaskaa, maito pitäisi poistaa käytöstä! Oikein sanoo vihaavansa maitoa! Mutta se kivihiilikasa möllöttää edelleen Hgin rannalla!

Millä perusteilla hyväksytään täysin älytön lupa vankilaan päätyneille rikoksen tehneille mobiilipuhelimen käyttö, valvomatta? Onko perustuslaissa ja EU-direktiivikään tämä?

Kyllä Saarisen Jeppe ja Kousan Keke ovat jo sen verran laskevia tähtiä, että voisivat ryhtyä pitämään paitaa housun päällä. Juhis voi vielä tunkea paidan housuun.

Iäkkäät vammaiset on itsepalv. lounasravintoloiden suurin käyttäjäryhmä. Nyt tarjottimet ja samalla vanhat poistetaan niistä "ekologiasyistä". Julmaa.

Niin totta, että kiusaaminen on p:stä. Hyi!

Mä en ymmärrä rahan syytämisen perimmäistä tarkoitusta urheiluun: valmennukseen, leiritykseen, fysiikan viilaamiseen. Miten maailma hyötyy!

Kyllä oli Hollolan kunnalta ääliömäinen virhe liittyä P-H-hyvinvointiyhtymään (lue pahoinvointiyhtymään).

Kaikki ampumiset yms. terroriteot roska sosiaalisen median syytä! Poliitikot sössöttää norsunluutorneistaan pelkkää pas...kaa ! Hallituksessa ihan pehmeää porukkaa!

Miettikää nyt, kaupunginsairaalan vieressä on Siltapuiston pysäköinti ja siitä ei todellakaan ole pitkä matka kaupungin sairaalaan ja jos on todella kipeä, sitä tuskin tulee itse lähdettyä autolla.

Uunotettiin sitä Mukkulan kaupunginosan väkeäkin, jouduttiin käymään Ahtialan terveysasemalla.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näppikset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi