Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Näppikset

Lukijalta

Näppis: Onko joiltain koiranomistajilta kaikki perusasiatkin hukassa?

Koiraa ei ole pakko uittaa helteelläkään. Meidän koirat ei edes mene veteen. Turkki ei polta ihoa, paksun turkin ilmakerros jopa eristää liialta lämmöltä. Eikä asfaltille ole pakko mennä. Pitemmät ulkolenkit iltaan ja aamuun, kuumimpaan aikaan käydään vain lyhyt pissakierros. Onko joiltain koiranomistajilta kaikki perusasiatkin hukassa?

Sijoitusasunnot omistustaloissa alkaa olla riesa talon osakkailla. Pitäisi sijoittajien antaa järjestyssäännöt vuokralaisilleen ja heidän niitä myös noudattaa. Asukkaat vaihtuu jatkuvasti eivätkä noudata talon järjestyssääntöjä. Kertoo myös paljon asunnon vuokraajasta.

Kuulkaapa nyt kaikki koiraverovouhottajat. Systeemin uudelleen perustaminen atk-ohjelmineen, rekisterinperustamisineen, henkilökunnan palkkoineen jne. maksaisi niin paljon, että siitä ei ikinä saisi tuottavaa eikä kaikkien koirien tietoja sinne. Siksihän se lopetettiin, kun se maksoi enemmän kuin tuotti.

Ruotsissa koirat viedään kaupungeissa päivähoitoon niitä varten oleviin kenneleihin. Ei niitä yleensä monikaan yksin jätä kotiin työssäoloaikana. Kohta sama täällä, onneksi.

Perussuomalaiset, alkaa hyvät ihmiset puhuko Timo Soinista pahaa. Hän veti puoluetta 20 vuotta. Lähti nollilta, on suurin puolue kunnia Timolle. Jussi on nyt puheenjohtaja. Hyvin menee, voimia hänelle. Olen itsekin ollut ps. alusta alkaen. Ei tarvitse uumoilla puolueen vaihtoa. Kaikki hyvin ja lisää on tulossa jäseniä? t. H.V. Lahti

Jokaisesta terveestä vauvasta nähdään paljaalla silmällä, onko se geneettisesti poika vai tyttö. Hiilamon argumentti ei ole tieteellinen vain pseudotieteellinen (ESS 5.7).

Pitääkö olla huolissaan, kun pitserian roskiksesta löytyi iso kasa kaulapantoja?

Moottorirata on aika hyvä, kun se lisää hiilidioksidin määrää ainakin siinä lähiympäristössä. Kasvit tarvitsevat sitä kasvaakseen ja tuottavat kasvaessaan samalla happea meille ihmisille ja muille eläimille. Aika hyvä juttu ja saattaapi tulla rahaa lahtelaisillekin.

Kyllä naiset nykypäivänä tietävät, mikä on Isis-terroristijärjestö, kun ovat lähteneet mukaan siihen touhuun. Nyt kun on löysät housussa ja hätä kädessä, ollaan niin surkeana. Isis on terroristinen järjestö, eikä tunne sääliä toimissaan viattomia kohtaan.

Alkukesästä Destia leikkaa kotimaiset kesäkukat pientareilta parhaaseen kukinta-aikaan tehden näin oikein tilaa parjatuille (joskin kauniille) vieraslajeille. Pihallani joku leikkaa parhaillaan ruohoa kaatosateessa aiheuttaen ainoastaan äänisaastetta. Missä järki?

Kun kristitty perustelee homokielteisyyttä tai muuta asiaa Vanhan Testamentin opein, se herättää joka kerta ihmettelyä. Juutalaisten tuhansien vuosien takaiset tarinat eivät kuulu nykypäivään.

Etlarit kahviloissa on tarkoitettu selattavaksi, eikä niin että luetaan puoli tuntia. Muitakin ihmisiä on!

Ns. vieraslajit saa minun puolestani olla. Ei kai kellään ole lupa mennä kasveja maasta kiskomaan noin vain toisten mailta? Luonto hoitakoon.

Lähtisin lupiineja niittämään mielelläni. Joku hommaa kuljetukset, vakuutukset, välineet, sosiaalitilat ja ruokailut. Ei onnistunut porvareiltakaan.

Hienoa Sami Korkiakoski, Mielipide 4.7. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille!

Ei mikään fobia, vaan kohtuus kaikessa, luonnonsuojelussakin. Kun joku kasvi- tai eläinlaji lisääntyy holtittomasti, niin se tuhoaa muita lajeja luonnosta. Eivät enää "sovi tähän maailmaan".

1.tai 2.7. päivällä tuli televisiossa alueuutisten uusintalähetyksessä hyvä selvitys lupiinien haittavaikutuksista ja perustelut hävittämiselle. Ehkä ohjelma on vielä katsottavissa Yle ykkösen verkossa.

Pakko livistää aamulla, jos herään meikittömän muijan vierestä.

Seitsemän koiraa asunnossa, hm, mutta kun pariskunta taluttelee noin kymmentä koiraa. Liikkuva kennel valtaa jalkakäytävät. Kyllä se koiravero estäisi pahimpia ylilyöntejä.

Jo riittää homo- ja lesbohypetys (mediassakin), pientä rajaa.

Ilmastoasiassa hallituksella on veronkiilto silmissä. Kannattaisi ottaa mallia Etelä-Koreasta, jossa ilmastoteoista palkitaan rahanarvoisilla pisteillä.

Linja-auto kuljetukset Nastolassa muuttui. Surullista, koska autoissa ilmoitetaan vain Matkakeskus–Nastola. Ennen oli selvästi Uusikylä–Harjuviidantie riippuen siitä, minkä kautta auto kulkee. Tiilikangas puuttuu myös. Ennen oli tosi selvästi kaikki merkinnät ja helppo mennä oikeaan autoon!

7 hurttaa ja 3 kersaa. Siinä yh:n täys potti. Ei kiitos.

Älä vedä tupakkaa parvekkeella, savu tulee alaspäin talon rakenteita pitkin. Taloyhtiö kieltää. Ei ole sulta ensimmäinen kerta.

Jos kaivat korvaa, silmää tai nenää, ethän tutki jätöksiä muiden nähden, se on yököttävää!

Kesä ja paras herkku mansikka. Törky hintoja joillakin viljelijöillä. Suoraan tilalta ilman välikäsiä 5 kg 50 euroa. Saa jäädä maahan. Joku tolkku ahneellaki pitäis olla.

Tutkin oman Lahti Energian siirtolaskun kesäkuulta. Selvisi että perusmaksu on 12, tehomaksu 7 (määräytyy helmikuulta), verot 7 ja varsinainen sähkönsiirto 7 euroa. Eli varsinaisen energian kulutuksen osuus laskusta on n. 25 %. Asun Lahden kaupungissa omakotitalossa. Vaikka olen leikannut kulutusta aurinkoenergialla ja lämpöpumpulla, niin muut laskutuslisät taitavat viedä säästöt.

Otan tässä Lahden Sinistä ja muistelen Velho Voutilaista. Mikään ei ole kuin ennen. Tarvis tehdä jotain.

Kunnat vaativat HYKYltä mahdottomia. Hollolankin hoitoa pilataan koko ajan lisää. Ennen HYKYä hyvä. Yksityinen "halpa" pilaamassa touhun koko HYKYssä. Pitää jäädä yksit. omistajille osinkoa ym. Ja yksityistä vaan lisää. On se halpaa. Uutta hoitajamitoitusta odotellessa= velvotteet ykkönen.

Miksi ongelmien takia uskoon tulleet ovat niitä uskonnon suhteen ahdasmielisempiä. Sama pätee heidän poliittisissa lausunnoissaan. Tulee mieleen parikin poliitikkoa.

Kaupunki rahoittaa taas LE:n siirtomaksukorotuksilla toimintaansa. Pikavippimaksajia olemme me kaikki. Älytöntä toimintaa.

Etlarin verkkolehden Näppiksessä oli about yhtä paljon Prideä puoltavia kuin vastustavia mielipiteitä. Paperilehteen laitettiin vain vastustavia.

Raimo Rönkkö, puolueiden kannatus mitataan eduskuntavaaleissa, ei gallupeissa, joissa jonkun sadan ihmisen otanta, ja joita on helppo manipuloida.

Hollolan kuntakeskus on kuin sippipuisto konsanaan, vapaat penkit kansoitettu. Eikö heille mitään paikkaa löydy, missä voisivat piilossa örveltää?

Heikkokuntoiset vanhukset huumataan lääkkeillä. Lääkkeiden sivuvaikutuksia harhoineen hoidetaan lääkitsemällä levoton vanhus uneen. Saattohoito voi alkaa.

Kysyn, ovatko kaupunginvaltuutetut edunsaajia Lahti Energian tuloksen teosta, kun eivät yhtiötä omistavien kaupungin asukkaitten edun ajajina lopeta ryöstöhinnoittelua ja johdon sekoilua?

Tonttilassa vallattu Ala-Tonttilan kadun pysäkki. Katoksessa ne kuseksii, yrjöilee ja öykkäröi. Kuvottavan näköistä touhua. Eivät olisi siinä, jos minä odottelisin linja-autoa.

Politiikka on arvoituksellinen piirileikki. Mika Karin hehkutus aktiivimallin purkamisesta ja hoitajamitoituksen voimaan saattamisesta vie demarit kepun tielle pieneksi marginaalipuolueeksi.

Arvoisat Lahden seurakuntayhtymän päättäjät harkitkaa tarkkaan kiinteistöjen vähennystä. Luomaniemi olisi ehdottomasti säilytettävä!

Niin, huoltoyhtiöt vois peitellä nurmikot. No ei aurinko polttaisi. On nää asukkaat ihan pim....

Kiitos. Milja Kungas! Oli viehkoa lukea Eino Leinon kuulumiset! Vielä sykkii sydämensä suvelle ja ihmiselle.

Lastentarhanopettajien palkkojen noususta puhutaan kokoajan. Entäs lastenhoitajien palkat? Aika usein vastaa ryhmästä yksin, kun opet suunnittelee tai pitää palaveria. Viikossa melkein yksi päivä menee kaiken maailman suunnitteluihin, palsuihin. Plus ves- vapaat ja koulutukset. Hoitaja hoitaa, suunnittelee ilman suunnitteluaikoja, mutta palkankorotuksesta ei puhuta sanaakaan. Ei ihme, että hoitajat väsyy ja vaihtaa alaa. Kunnia ja palkankorotus kuuluu lastenhoitajille myös.

Ettekö te työttömien mollaajat tajua, että esim. teollisten työpaikkojen määrä on murto-osa entisestä. Automaatio ja teollisuusrobotit on ne työt vienyt, eikä kaikki voi olla lähihoitajia tai myyjiä, esimerkiksi.

Eikö kukaan voi mitään noille räkyttäville kerrostalonaapureille!

Hyvä rinnastus PM:n ja UM:n mielenilmausten kaksoisstandardista. Samaa Ylellä. Tiedotti "merkittävä uutinen" -viestillään homomarssin alkamisesta, mutta ei maininnut saman kokoisesta Suviseuroista. Ite en kaipaa tietoa kummastakaan, mutta tasapuolisuutta edellytän. Lähti Ylen appi "kiertoon".

Hollolalaiselle(?): Missä oikein lukee, että kunnanjohtajan velvollisuuksiin kuuluu järjestää jokaiselle kuntalaiselle istumapaikka torille? Ei löytynyt kuntalaista eikä ko. virkaehtosopimuksesta ainakaan ensilukemalla? Toivottavasti et käy äänestämässä kovin ahkerasti.

Mitä niitä liipolaisia turhaa auttaa, kun onhan niillä kotivakuutukset, mistä saavat korvaukset.

Kenen idea Nastolan Ylätien pilaaminen ja millä rahalla? Tulkaapa päättäjät katsomaan!

Siitä muovien pesusta. Eiköhän jokainen tiskaa, siinä viimeiseksi voi huuhtoa ne muovit.

Olen asunut Helsingissä, Hämeenlinnassa, Mikkelissä ja täällä Lahdessa viimeisimmät 50 vuotta. Viihdyn erinomaisesti enkä halua muualle kuin ehkä piipahtamaan. Monet kiitokset päättäjille, yrityksille, toimijoille ym. sekä kanssa asujilleni! RL

Eduskunta kumosi 15.5.2018 koiraverosta annetun lain.

Te jatkuvat koiravero takas -kirjoittajat! Silloin kun koiraveroa oli, oliko silloin asiat hyvin? Pienet ympyrät ja murheet jollain. Jos alkaisitte tosi ongelmista kirjoittelee ja hankkisitte vaikka Ø=Ü

Kun pääministeri kulki Pride-kulkueessa, niin kyllä hän on yhtä lailla vapaa-ajallakin pääministeri niin kuin Soinistakin sanottiin, että on ulkoministeri vapaa-ajallakin, kun osallistui kantaaottavaan rukoushetkeen. Kyllä Rinteen teko on ihan yhtä moitittava kuin silloisen Soininkin median moittima teko. Mutta tässä kohdin ei tasa-arvo pelaakaan näköjään.

Milloin pääministeri A. Rinne ja kirkonedustaja Irja Askola marssii kulkueen edessä nokan näyttäjänä ahkerien ja itsestään vastuunkantajien puolesta? Mikä on Rinteen ja Askolan elämänohje homoille ja lesboille? Vai onko kaikki pelkkää tyhjyyttä täys. Säälin teitä.

Ruusulta kiitos kaikille ihanille hoitajille Akuutti 24 kenttäyksikössä/kotisairaalassa. Uskomattoman hienosta palvelusta saamme nauttia täällä Lahdessa. Vaikka phhykyä paljon kritisoidaan, niin on kyllä paljon hienoa toimintaa.

Ostan usein aletuotteita S-ketjun ilta-alesta, Tokmannin myymälöistä jne. Miksi kassa ei huomaa punaista alehintaa, jos minäkin sen näin? T. 80 eläkeläinen -3

Naapurin koira on laihtunut , ei saa tarpeeksi ruokaa. Aivan liian laiha.

Kulttuuriteko julkaista suomalaista (valokuva-!!)taidetta ESS:n kansilehdellä! Koskettaa ja yllättää joka kerta! :-)

Isis-naiset ovat vapaaehtoisesti sinne menneet. Miltä heidät pitäisi pelastaa? Eikös he menneet sinne onnen ja miehen perässä? Sitä saa, mitä tilaa.

Nautin hyvät kahvit marjapiirakan kanssa markkinapäivänä kotona omin ajatuksin, enkä markkinamelussa. Kaikki eivät pidä tungoksesta.

Mistä tietää, että pojan mopo on viritetty. No siitä, että ajetaan kävelyteitä kovalla vauhdilla ja äänellä, myös öisin.

Voisko Sokos järjestää markkinapullakahvit 17. saakka? Työssäkäyvät ehtii kaffelle. Justjoo! Mitä vielä sais olla?

Ilmoittaudu ilmaislehtien jakajaksi, niin tiedät syyn, miksi niitä ei jaeta kaikkialle.

Eduskunnasta pudonneilta kansanedust. poistettiin supereläkkeet. Tuli kaksi kertaa parempipalkk. valtiosiht. virat. Kansaa viilattiin linssiin taas.

Jos välttämättä haluaa viisastella Rinteen osallistumisesta. Olisit kuunnellut Rinteen haastattelun, tasa-arvo, ihmisarvo jne. T. Ei punavihreä

Usko suomalaiseen terveydenhoitoon on mennyttä kalua. Omalääkärikin ulkolainen. En usko, että tulen ymmärretyksi tai että minä ymmärrän hänen puhettaan. Enkä usko, että 70-vuotiasta enää hoidetaan niin kuin työtätekevää.

Niin, koska puretaan Vesijärvenkatu 16 ja 18, ulkokuoret jo siinä kunnossa?

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näppikset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi