Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Näppikset

Lukijalta

Näppis: Yli 70-vuotiaana kelpaa hyvin mm. presidentiksi

Yli 70-vuotiaana kelpaa hyvin mm. presidentiksi ja homma hoituu, mutta avoimilla markkinoilla yli 55-vuotiaana et kelpaa enää mihinkään. Hyvä Suomi.

Pelkästään vastaanottojärjestelmän kulut v. 2016 olivat 602 miljoonaa eu. Vanhustenhoidon korjaamiseen tuntuu olevan vaikea löytää 200 miljoonaa eu. Jotain rajaa.

Koiraveroa kaipaavalle tiedoksi. Eduskunta on lakkauttanut koiraveron. Veronkanto on ollut kunnan päätettävissä, ei ole ollut pakko periä, nyt tämäkin mahdollisuus on pois. Jos haluat koiraveron, vetoa kansanedustajiin.

MTV suuri vaalitentti meni pilalle yli innokkaan toimittajan vuoksi.

Kyllä täytyy ihmetellä teitä koiranpaskoista valittavia. Miten voitte käydä itse paskalla tai pestä lastemme takapuolia, jos se paska on niin vaarallista ja täynnä bakteereja?

En todellakaan äänestä lahtelaisia tai päijäthämäläisiä ehdokkaita vaaleissa, he hoitivat Launeen tielinjauksen "Green Cityyn" keskelle kaupunkirakennetta ja asutusta, 100 milj. e kalliimmalla kuin kaupungin ohittava vaihtoehto.

Onneksi tv-toimittajat eivät ole itse ehdolla. Kukaan ei äänestäisi noin ilkeästi toisia ihmisiä kohtelevia.

Hienoa Lahti Energia! Kivihiili historiaa. Toisin on vihreiden hallitsemassa Helsingissä, jossa kivihiilen osuus n. 60 % tuotetusta kaukolämmöstä.

Vierailija Oksaharju haluaisi myydä loputkin valtion kultamunia munivat laitokset? Kemira ja Fortumin verkot jo unohtuneet? Vai mahtaako osakestrategi ollakin suurpääoman asialla, eikä veronmaksajien?

Ei ihme, jos ei ihmiset äänestä. Ei toimittajat anna poliitikon puhua loppuun kantaansa. En jaksa katsoa, kun raivostun myötähäpeästä. Noinko saadaan oikea ehdokas selville, ihme sekoilua ja ehdokkaiden ärsyttämistä. Mutta kai se on niin, että politiikka on tänä päivänä pelkkää viihdettä.

Ilmaston lämpeneminen on toisteltu juttu. Entä muovihiukkaset, lääkejäämät, huumeet, hormoonit, raskasmetallit, väkilannoitteet vesissä? Kaikki ovat osoitus siitä, että maapallo alkaa olla tiensä päässä.

Miksi Nastolan S-marketista saa etsimällä etsiä vapaan kanan munia? Joka paikassa on tyrkyllä häkki-virikekananmunia perimmäisestä nurkasta löytyy pieni erä vapaan kanan munia.

Kimolankanava Kymiring Ilmasto Porvarihallitus?

Olen samaa mieltä, erittäin häiritsevää musiikin "tapaista" pimputusta puheen aikana television asia-ohjelmissa. Kysyn vaan tarkoitusta?

Jos jäisimme kesäaikaan, illat kesällä olisivat hieman valoisampia, mutta aamut talvella pitkään pimeitä. Normaaliaika tasaa valoisuudet aikavyöhykkeellämme eduksemme. Kesä Suomessahan on muutenkin valoisa ja Lapissa jopa yötön yö, joten kesäiltojen valom. lisäys jää olemattomaksi talven pimeisiin aamuihin verrattuna.

Olipa älytön, omahyväinen kirjoitus tuoksuttelijalta. Jos hän menisi konserttiin, kirkkoon, teatteriin, kauppaan tms, hajuinensa niin mielestään allergikoille pitäisi olla omat teatterit ym laitokset, jotta hän voisi valella dödöjään missä vain.

Loistava kirjoitus ja täyttä asiaa Heli Lehtilä. Ay-liikkeen jäsenmaksuilla ei ole oikeutusta verovapauteen. Onkohan edes perustuslain mukainen.

Saija Granlund, kyllä siellä oli perussuomalaisetkin hallituksessa hyväksymässä keliaakikkojen ruokavaliokorvauksen poiston.

Haluan jättää lapsenlapsille elinkelpoisen ilmaston ja suvaitsevaisen toista kunnioittavan elämänasenteen.

Verohallinnon kehittämä pääomatulo, metsän hehtaarimäärä kertaa metsän keskimääräinen vuotuinen tuotto hehtaarilta Lahdessa 155,68 e/ha, tulo 0 euroa, vero 0 euroa, mutta jos metsänomistaja on kotihoidon tai palvelutalon asiakas asiakasohjaus Siirin maksupäätöstiimi laskee keksityn pääomatulon ja hyvinvointikuntayhtymä kirjaa tulon asukkaalle ja näin saadaan hoitomaksu nousemaan, muilla on vain myyntivero, missä on tasa-arvo?

Mistä raha, jos pieniä eläkkeitä nostetaan 100 euroa, eräs kysyy. Raha menee kokonaan kulutukseen, jolloin se hyödyttää tuottajaa, kuljetusta ja kauppaa, jotka maksavat siitä veroa. Työpaikkoja tulee lisää, näin ollen takaisin tulee enemmän kuin sijoitus oli. Valtiontalous kun on monimutkaisempaa kuin pappamopon sytytysjärjestelmä.

Kyllä se pyyhekumi on siellä äänestyskopissa. Ei vaalivirkailijalla.

Phhykyn rahapulassa myymät PHP Holding osakkeet aiheuttivat yhdessä yössä laskennallisesti 1 milj euron tappion veronmaksajille. Kuka olikaan vastuussa myynnistä?

Viime jytkystä on 4 vuotta. Käteen jäävä eläkkeeni on vain pienentynyt 7 vuoden aikana eläkkeeni on noussut 40 e.

Tottahan toki Suomessa syntyy päästöjä runsaasti henkeä kohden, koska Suomi on harvaan asuttu, pitkät välimatkat ja yli puoli vuotta kestävä kylmäkausi. Joka tapauksessa meidän päästöt ovat ainoastaan alle promillen luokkaa globaalisti. Tehkäämme kehitystyötä niissä maissa ensin, joissa syntyy absoluuttisesti eniten päästöjä.

Vaaleissa puhutaan tuloverotuksesta. Hyvätuloiset harrastavat verosuunnittelua pääomaverokikkailulla. Pääomaverossa ei makseta kunnallisveroa?!

Nyt Lahdessa tehdään iso virhe. Yhteiskäyttöautoille annetaan ilmainen pysäköintitunnus keskustassa. Tämähän on syrjintää muita lahtelaisia veronmaksajia kohtaan.

Kalle Aaltonen sanonut jo kauan, että Lahdesta on kehittymässä Suomen huumepääkaupunki. Muut valtuustossa vähätelleet asiaa eivätkä ole "korvaansa lotkauttaneet". Nyt siitä saatiin taas kerran todiste.

Eikö Britannia voitaisi laittaa 12 kk jäähylle harjoittelemaan eroa?

Lahti pääsi viikossa 2 kertaa valtakunnan uutisiin: virtsalla ja huumeilla. Pitäiskö asioille tehdä jotain, ettei näin kävisi?

Suuri vaalikeskustelu 11.4. jälleen kerran huutamisen ja päällepuhumisen sekamelskaa. Eikä juontajatkaan saa puhtaita papereita. Toivottavasti kukaan näistä ei menesty vaaleissa.

Puoluejohtajien tentti ala-arvoista kilpaa huutamista, äänestänköhän ketään. Ei jatkoon!

Eduskuntavaalipaneeli 11.4. osoitti, että pääosa osallistujista oli häirikköjä, jotka estivät puheenvuoron saaneita vastaamasta esitettyyn kysymykseen. Edellyttäisin kohtuullista sivistystasoa, kykyä kuunnella, mitä toisetkin haluavat esille tuoda ja tulevissa tehtävissä yhteistyökykyä.

Hei ympäristöjohtaja! Yksityisautot ovat yhtä vähäpäästöisiä kuin yhteiskäyttöautotkin. Opiskelijat voivat kantaa ruokakassit busseissa kotiin. Me auton omistajat maksamme itse pysäköintimaksumme ilman kaupungin vihervasemmistolaista tukea ja ylläpidämme autokorjaamoja ja -huoltamoja ja niiden työpaikkoja.

Voiko elämä olla parempaa, kun saattaa toisen pois tuonne "rajan" taakse. 9 vuotta sairasta hoitanut. Hyvä kun pääsi lepoon. Minulla ikävä, mutta hänellä kivut pois. Näin se on. Pahalta tuntuu.

Onneks kohta loppuu nuo ehdokkaiden ilmaset vaalimainokset mielipidepalstalta. Täysin tyhjää sanahelinää!

Ei ole tupakointi pieni ongelma. Ajattelepa vain terveytesi ja muiden kannalta. Kallistakin, kansantaloudellisesti vie sairaalapaikkoja, ympäristöön heitetään tupakantumppeja, pahanhajuista koko myrkky, vie ennenaikaisesti hautaan, tukehdut omaan limaasi, surua omaisille. Siis ei mitään hyvää tupakoinnissa.

Kyllä Lahen keskustan katukuvaa pitäisi siistiä. Nämä huumemömmeissä ja viinan ympärillä kokoontuvat häiritsevät ihmisten asioimista kaupoissa, ei ole mukavaa lastenkaan katsoa sitä mölyä ja örventelyä mitä he pitävät.

Tiedotustilaisuudessa Lahden saattohoitotasosta kerrottiin kauniisti. Voi kunpa se käytännössäkin toteutuisi. Totuus on kuitenkin karu. Niillä, joilla saattohoito on epäonnistunut, eivät tule kertomaan ja omaisilla ei ole enää siinä vaiheessa voimavaroja.

En välttämättä ymmärrä eläkeläisten valitusta, sillä meikäläinen on sitä sukupolvea, jonka eläkeellejäämisikä nousee niin korkeaksi, että voi tepastella suoraan hautaan. Nauttikaa vapaudesta kun voitte.

Voisi olla taloyhtiöt; vanhuksille, lapsiperheille, tupakoiville, savuttomille, eläimille, juopoille, köyhille ja rikkaille niin osaisivat ottaa toisensa huomioon.

Eiköhän ilmastovaikutukset alkaisi näkyä suotuisina, kun viedään ehkäisyvälineitä ja valistusta Afrikkaan, Aasiaan ja Lähi-itään.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näppikset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi