Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Näppikset

Lukijalta

Näppis: Ei sota yhtä hävittäjää kaipaa

Voisiko jättää yhden hävittäjän ostamatta? Hankintahinta ja käyttökulut 30 vuotta kattaisivat tuon vanhusten hoivavajeen. Ei sota yhtä hävittäjää kaipaa.

Yksityinen hoitolaitos on tehnyt rahaa vuosikymmenet hoitajien selkänahoista ja asiakkaiden kustannuksella, ei tässä sikamaisuudessa ole mitään uutta. Vaalien jälkeen sama meno jatkuu

Mihin ovat kadonneet hyvät laulajat aamuradiosta, siellä on vain surkeita rääkyjiä, jotka eivät osaa laulaa eikä heillä ole ääntäkään!

Yhteiskunta tosiaan on hylännyt pieni- ja keskituloiset. Hyvä kannanotto Aran Rossilahdelta Ess 30.1.

Hoitokoti Vilja Hollola. Ihana lämmin rauhallinen tunnelma. Kiitos kahvista ja toscakakku-palasta.

Kunnallisissakin hoivayksiköissä on samanlaisia ongelmia; hoitajia liian vähän, pesevät pyykkiä, siivoavat jne, mikä pois hoitotyöstä.

Tästä syystä mahdollista: lestadiolaiset ovat ev.lut-seurakunnan jäseniä, eivät oma kirkkokunta, kuten ortodoksit ja roomalaiskatoliset.

Joo, kiitos vaan, kyllä Fellmanninpuiston toljottelijapatsaissa on ihan kylliksi sitä lajia!

Hannu Rossilahti, olet niin oikeassa. Ilo lukea tervejärkisiä mielipiteitä.

Esperin toimitusjohtaja keräsi tietoisesti itselleen sievoisen omaisuuden, sitten irtisanoutui? Toivottavasti joutuu korvaamaan edes osan potista takaisin.

Eihän hoitajien vähyys silti edellytä hoitajia äyskimään ja kiukuttelemaan potilaille. Näin tapahtuu terveyskeskuksissa ja Akuutissa, ei tarvi olla vanhus. Alalle hakeutunut hoitajia, jotka eivät sinne kuulu!

Vanhusten palvelutalot nykyisin hyvä rahasampo! Vanhusten hoidosta välittämättä.

"Vanhat" Martat osaa kertoa ohjeita elämään nuorille! Menkää marttoihin mukaan, kyllä siellä väki nuorentuu väkisinkin koko ajan.

Miksi EU-tukia maksetaan hyvin tienaaville karjatiloille?

Miten hoidetaan PH hyvinvointiky:n taloutta, kun ei osata talon arvoa laskea?

Lahen tiehoidosta päättäjät, ajakaapa Niemenkadulta Saimaankadulle. Ei taida polkupyöränne ja hienot autonne sitä pompotusta kestää on niin mahdottomat polanteet Lahdenkadulla.

Totta Sinfonia Lahden lomat. Kuukausipalkka juoksee koko ajan ja keikkaa tehdään muualla. Minne menevät verorahamme? Enemmän konsertteja kiitos!

Päättäjät puhuu ilmaisesta terveydenhoidosta? Hallituksella ja muilla päättäjillä on ilmainen työterveyspalvelu, mutta eläkeläinen joutuu maksamaan kaikesta.

Annetaan lunta, nouto Uskilasta.

Kiitos Hannu Rossilahden (ARA) haastattelusta 30.1! Nykyhallitus toimii juuri päinvastoin kuin pitäisi asuntopolitiikassa(kin). Yhteiskunta on ihmisiä, ei firmojen välistävetoa varten.

Kun nämä kaikki nykyiset hoitajat eläkeikää lähellä olevat joutuvat hoidettavaksi, kuka hoitaa?

Raha ei haise, ja kasvoton pääoma viihtyy veroparatiiseissa. Tasevanhuksien ja tasepäiväkotitenavien selkänahoista, kasvottoman pääoman tuotot tahkoavat voittoja riistäjille.

Työntekijänä olen huomannut kuinka paljon on puutteita vanhustenhoivassa on. Välittömään hoitotyöhön liian vähän aikaa ja resursseja. Myös hoitajien asenteessa parantamisen varaa. Omaiset, vaatikaa että läheisenne saavat hyvää hoitoa. Pidän työstäni palvelutalossa, mutta riittämättömyyden tunne uuvuttaa. Halu olisi hoitaa niin kuin toivoisi itseään hoidettavana!

Ei pelkästään vanhustenhoidossa vaan myös lastenhoidossa hoitajiksi lasketaan laitoshuoltajat ja keittiöhenkilökunta. Vai mitä Mika H?

SDP/Maria Guzenina, Espoon valtuuston pj., Antti Lintdman Vantaan valtuuston pj. Miksi eivät ole itse valvoneet vanhusten hoivakotiasumista kaupungeissaan? Yksi Esperin h.kodeista Espoossa. Turha syyttää Sipilää ja hallitusta.

Kiitos Ruolan huoltomies Matti. Olet päivän piristys, aina ystävällinen ja aina pihat kunnossa.

Maanomistajille sanktioita, jos niitä puita ei katkota sähkölinjojen läheltä tarpeeksi leveälti. Heidän syytähän nuo sähkökatkot ovat.

Äänestin aina ennen hallituspuolueita, tutkitutin pääni, enpä äänestä enää niitä. Eläkeläinen!

Kyllä oli nappikirjoitus ke 30.1. Marko Ahoselta tv-ohjelmista.

Onko eSPeRiläiset ja muidenkin firmojen holding-yhtiöt perustettu vain veronkiertoa, yrityslainoja yms. eli osakkaiden voiton maksimointia varten?

Voi kauheaa punavihreät, mikä ilmaston muutos. Kunnon pakkaset ja reilusti lunta ihan niin kuin ennen vanhaan. Miksi ette kerro totuutta, sademetsät hakataan, jotka ovat maailman keuhkot vai ettekö ymmärrä punaisten lasien takaa.

Eila on oikeassa! Mietin mikä patsashahmotelmassa oli outoa. Äiti, tyttö ja poika eivät olleet lainkaan karjalaisen oloisia, ilmeiltään, asennoiltaan, asetelmaltaan. Ilo pintaan, vaikka syvän märkänis.

Tie 312 pyörätien hoito ihan onnetonta. Aurataan milloin sattuu, jos silloinkaan.

Toivottavasti hoitajat ja muutkin muistaa ensi vaaleissa, ketä ei kannata äänestää...

Hän joka oikeasti osaa ajaa autoa, ei tarvitse 4-vetoa, pärjää vaikka takavetosella, eikä mitään väliä onko nastat vai kitkat!

Kiitos Nastolan seurakunnan sympaattiselle kappalaiselle, Juhalle ja ihanasti laulavalle kanttorille, Leenalle. Empaattisuus on Teillä sisäsyntyistä. Hyvää jatkoa toivottavat kuulijat.

Mihin ei unohdus ole oikea tie?

On surkeeta Viipurintien auraus. Pitäisi saada ammattimiehet asialle.

Saitko kuitin? Huollatin perheeni polkupyöriä, pyöriin oli vaihdettu mm. ketjut, olivat vanhat siis jostain jääneet. Kuitti materiaalista ja työstä oli pahvinpalaan raapustettu huonolla käsialalla. Hinta oli pöyristyttävä. Mitähän verottaja sanoo kun liitän "kuitin" veroilmoitukseeni.

Hommatkaa oikeankokoista aurauskalustoa. Pikkutiet pitää aurata myös.

Tiedoksi vaan, ei Tapparankadulla ole kuin yksi kirkko. Se, mitä tarkoitat, on rukoushuone nimeltään. Totta kai voi äänestää, otapa asioista ensin selvää, ennen kuin kirjoittelet.

Nopeesti Lipponen vähenti eläkkeet, mutta eivät osaa purkaa sopimuksia nykyeduskunnan herrat.

Terv. toim. joht. sanoo kuten poliitikko: pyritään, aiotaan, on tarkoitus, katsotaan jne.

Muistoissa mulla myös ehkä sulla lie mustahäivä kaik unholaan. Loukkoon jo huolet pois varjopuolet. Nuoruus on ihmeistä suurin maan. Jatka sinä. Toivoo E 81 v.

Kaikkiin hoitolaitoksiin tarkastuskäynti ilman ennakkoilmoitusta! Silloin nähdään todellinen taso – ehkä.

Luulin olevani jokin kummajainen, kun tosi-tv-jutut eivät ole sytyttäneet. Marko Ahonen (Huuhaata 30.1.) on toinen samanniminen.

Tutustu ihmiseen ja asiaan, ennen kuin tuomitset ja tutki sekä tiedä, ennen kuin hutkit.

Totta, omahyväisyys ja "paremmat" niin tympäisee.

Vanhukset ja hoito. Tilanne on huono ja korjattava. Puolueilla irvokasta vaalipeliä, ei vaalien jälkeen muisteta vanhuksia ovat vain rasite. Totuus!

Miksi fysioterapeutti on mukana hoitajamitoituksessa, kun käy vaan silloin tällöin?

Palaako lämmitystolpan yhteissulake usein? 10A kestää 2300 W joka 1150 W/auto, lohkol. n. 550 W, joten sisäläm. 550W max! 1000 W sisäläm. Ja poks!

Työnantajan jatkuvat tiukennukset, omaisten moitteet ja syyllistäminen, huono omatunto, kun ei ehdi ja riitä, työtä juosten ja tauotta pienellä palkalla. Tähänkö kutsumus?

Yle TV1, hyvä ohjelma Hyvissä aikeissa. Sopisi käytäntö tähänkin päivää, sos-menot saataisiin alas. Martti Pihkala ajoi hyvää asiaa.

Brittien parlamentin istunto vaikuttaa tosi sekavalta. Kaikki huutaa samaan aikaan, välillä muutamat henkilöt nousee seisomaan, mikä lie senkin tarkoitus? On hyvä kun lähtevät EU:sta pois.

Onko tv:stä näyttelijät loppu? Joka ohjelmas ja paikas vappu p ,marja h, roope s.

Miten on mahdollista, että lätkäfanit voivat olla ehdokkaina ev.lut.-kirkon vaaleissa? Heillähän on oma kirkkonsa Isku Areena. Emme mekään kilpaile heidän kirkossaan.

Viimeinkin nämä asiat tulevat julki. Toivotaan, että saadaan parannusta, että hoitajat jaksavat vielä tehdä työtään.

Tosiasiassa Ruotsi oli 2. maailmansodan suurin voittaja, myi kuulalaakereita kaikille.

Pyydä lääkäriltä reseptiin merkintää "ei vaihtoa", niin ei tarvitse apteekissa vaihtaa toiseen ja saat korvauksen normaalisti.

Taavi Salmivaara. Lähdit pelistä pois kun tilanne oli 2–4. En voi ymmärtää. Kaks hienoa joukkuetta. Aamuradiokanava menee vaihtoon, anteeks Marjo. Terv. EtäKärppä Mikkelistä

Juurinen sanoo, ettei tiekarhulle kesätöitä. Mitkä lie lumiaurojen ja suolauskaluston "kesätyöt"?

Epäinhimillisyys vanhuksia kohtaan vain jatkuu. Kanervalan pieni palvelukeskus ajetaan alas. Kaikki vaan isompiin laitoksiin.

En ymmärrä sanontaa " lääkäri määrää".

Hoivakotien henkilöstön mitoituksen valvonta on helppoa. Elektroninen kulkukortti rekisteröi työntekijöiden määrän ja työajat. Kun tiedot tallentuvat, niitä on mahdollisuus valvoa etänä. Taitaa vain puuttua poliittista tahtoa?

Kiitokset Joel M. Vainoselle (ESS Lukijalta 31/1) muistutuksesta Ruotsin avusta talvisodassa. Meille suomettumisen ajan neukku-fennoille jälkeläisineen tuo Ruotsin vähättely (eli auttavan käden pureminen) vain on jo alaluokilla Pirkkalan monisteiden avulla aivopesty moraalikoodi.

Epäinhimillistä lopettaa Kanervalan palvelukeskus Heinolassa. Kodikkaasta on siirryttävä laitosmaiseen isoon yksikköön. Raha on kaikessa mittarina, ikävää.

Perussuomalaiset hyväksyivät hallitusohjelman. Vain yksi ainoa asia erottaa hallituspuolueista. Maahanmuutto ei sote.

Käyn harvoin Ristinkirkossa, mutta en mene kanttorin pepun takia. Miksi se nyt on alkanut haitata. Eikö niitä reppuja näe riittävästi muualla.

Vanhustenhoito on ollut huonoa jo ennen yksityistämistäkin. Samanlaista hoitoa kunnallisissakin laitoksissa. Siellä myös hoitajat pyykkää ja tekee avustavia töitä. Onko tämä pinnalle noussut keskustelu vain vaaliteema? Toivottavasti ei.

Alle kahden tonnin ei saa huomata hyvää, saati alle tonnin; ei edes kannustaa, jopa omiaan. Ettei jatkumot järkkyisi ja muutosta/kehitystä eloon kehkeytyisi. Siks mm. syntyvyys sakkaa...

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näppikset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi