Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Näppikset

Lukijalta

Näppis: Jatkuva valitus auraajista, he yötä myöten tekevät parhaansa

Jatkuva valitus auraajista, he yötä myöten tekevät parhaansa, että sinä pääset kulkemaan. Entä jos eivät auraisi ollenkaan ja lunta tulisi metritolkulla? Pientä kunnioitusta, tärkeää työtä tekeville.

On surkeeta Viipurintien auraus. Pitäisi saada ammattimiehet asialle.

Orimattilassa päättäjät muutamia lukuun ottamatta, olivat valmiita myymään uudehkon Artjärven palvelutalon Esperi Carelle. Rahan kiilto silmissä.

Ph-soten ajanvaraus on täysin p:stä. Ei kukaan ole takaisin soittanut.

Yksityistetäänkö lisää vanhushuoltoa, sillä tienaa rikkaat lisää ja hoito ihan retuperällä. Kokoomus ajaa juuri tätä asiaa!

Vaatimus kirkkoon kuulumattomien työvelvoitteesta riittämätön! Arkipyhät pois. Ken haluaa uskontonsa takia pitää arkipyhärokulia, palkasta pois!

Miksi kuntoutussairaalassa ei kuntouteta? Kotiin vaan oman onnensa nojaan. Tai pahimmassa tapauksessa toisen muistisairaan hoiviin. Eihän liki 90 v. voi ottaa vastuuta kuin nippa nappa itsestään.

Suvivirsi lauletaan kerran vuodessa kestää n. 4 min? Uskonnollisuus poistuu, kun laulun nimi muutetaan: Suvilaulu.

Jos kännykän käyttö autoa ajaessa on kielletty, kuka sitä valvoo? Pakettiautojen kuljettajat kaupungissa hyvin usein luuri korvalla.

Näin tv:ssä Esperin hoivakodissa vanhuksen syövän muovisilla ruokailuvälineillä. Järkyttävää! Eihän niillä pysty kukaan kunnolla syömään.

Voisiko saada asiallisen selvityksen, miksi Etlarissa on joskus niitit ja joskus ei ole. Kiitos. [Toimittaja vastaa: Se riippuu lehden rakenteesta. Tietyillä sivumäärillä ei lehteä painoteknisistä syistä pystytä nitomaan.]

Mannerheiminkatua Uudenmaankatua kehitetään, ts. katua kavennetaan, tehdään turhat keskikorokkeet, korotetut suojakäytävät ja näkyvyyttä rajoittava istutukset eli estetään sujuva liikenne kaikin tavoin.

Lappuliisoilla virkavirhe, jos ei puutu, mutta poliisi voi ajella vailla kiirettä puuttumatta useasti samojen virheparkkien ohi. Välinpitämättömyyttä.

Ai ettäkö toimeentulotukea saa näppiskirjoittelijan mukaan tosta vaan, sen kun hakee. Just joo, ei ole ihan sen kun tosta vaan hakee. Et taida paljon tietää näistä ympyröistä. Terveisin palvelutalossa asuvan vanhuksen omainen.

Vanhuksia kutsutaan tasemummoksi ja -vaariksi. Vaivaistalon hoito on ollut inhimillisempää kuin muhkeita voittoa tavoittelevien yritysten, joiden tavoite hoitamisessa on ollut edistää passiivista eutanasiaa.

Eikö halvin ja helpoin apu näiden kotihoitajien autojen pysäköintiin olisi samanlainen kortti auton ikkunaan kuin on invalideilla?

Jalmarissa saattohoito-osastolle inhimillisyyttä.

Tampereella katetaan koko rautatieasema. Lahdessa matkakeskus on pelkkä pysäkki tuulessa ja tuiskussa.

Miksi Virossa on todella halpaa hammaslääkäri. Menkää sinne säästätte hyvät ihmiset. Hyvä hoito ja halpa.

Nielaise vaan kaikki ylimääräinen myrkky ja räkä, joka jää, kun hampaita paikataan. Miksi näin!?

Kun teollisuudessa sattuu kuolemaan johtava työtapaturma, asia ja vastuukysymys tutkitaan perusteellisesti uhrin lähimmästä esimiehestä ylimpään johtoon saakka. Esperin tj:tä ei saada edes haastatteluun.

Kuka johtaa Asikkalan Raikkaan hiihtojaostoa? Ei ainuttakaan sarjakilp. hiihossa hyvästä lumitil. huolimatta. Pakkanenkin suot. rajoissa jouluk. lopulla ja tammik. alussa.

Kyseiset tahot Hollolasta ruokkivat ja ylläpitävät, Lahden ja Nastolan eripuraa kuntaliitoksesta. Pitäkää näppinne erossa Lahden asioista. Muistakaa itse Hämeenkosken velvoitteet.

Olen samaa mieltä, jos suvivirsi ja uskonto kielletään kouluista, niin palkalliset arkipyhät myös poistetaan.

Peruskoulun todistus minulla, mutta sen jälkeen itseopiskeltuna tietoa löytyy vaikka kuinka monelta alalta, sekä kielitaitoa. Ei pitäisi leimata ihmisiä, joilla ei ole hyväksyttyä koulupohjaa, se ei ole ainoa tie yleissivistyksen hallintaan.

Opetushallituksen arkkitehdin mukaan tulevaisuuden koulut ovat kustannustehokkaita muunneltavia monitoimitiloja. Niissä olisi mm lasiset seinät (turvallisuusriski) ja (allergikkojen oireita lisäävät) kokolattiamatot, joilla loikoillen voi seurata opetusta (ergonomiaongelma). Todellinen kustannustehokas koulu lienee kuitenkin sellainen, jossa ei ole ollenkaan oppilaita.

Taidat olla melkoinen tientukko, jos mopo autot ajaa sun ohi.

ASMR-laukaisijoiden väitetään laukaisevan "tinglejä" eli rentouttavan. Laukaisijoita sanotaan olevan mm kuiskaus ja hiusten harjaamisen ääni. Kukahan ensimmäisenä keksii tahkota rahaa pieruääniä tubettamalla?

Olen kiitollinen, että hyviä vanhusten hoitopaikkojakin löytyy. Tärkeää muistaa myös niitä. Lahden kaupungin ylläpitämä Lehtiojan palvelukeskus ansaitsee lämpimän kiitoksen. Siellä on hyvä hoito ja paljon virikkeitä asukkaille. Kiitos erityisesti kolmannen kerroksen väki.

Keinottelu vanhusten tilanteella alkaa vihdoin paljastua kaikessa röyhkeydessään. Olisikohan ministeriä kantamaan tästä vastuunsa?

Eikös Skinnari muista kuinka demarihallitus passitti eläkeläiset leipäjonoon 90-luvulta lähtien puolittamalla eläk. indeksikorotuksen ja nyt vaatii ostamaan sähköautoja. Hyvähän se on isolla palkalla ja eduilla kyykyttää pieneläkeläisiä.

Onko minut laitettu boikottiin, kun aikoihin ei ole julkaistu ainoatakaan kannanottoa ajankohtaisiin asioihin? Usein julkaistaan ihan tyhjänpäiväisiä sanontoja. Onko se tarkoitus tällä palstalla?

Nyt sataa ääniä demareille ja perussuomalaisille. Kokoomus ja kepu ajavat vanhukset kaatopaikalle ja soinilaiset myötäilee.

Minäkin toivoisin Jalmarin saattohoito-osaston potilaille lämminhenkisempää kohtelua, vaikka työ onkin raskasta. t. Puolison saattohoitoa seurannut

Ainaista narinaa kouluruokailusta. Oppilaat olisivat viikon nälässä, eivätköhän söisi vaikka kuivaa leivän kannikkaa. On lapsia joille se on ainoa lämmin ruoka päivässä.

Lämpimät kädet. Ensin nahkahanska, sen päälle lapanen. Toimii.

Lahtelaisessa hoivakodissa hoitajia liian vähän. Viikonloput pahimpia. Usein virheitä lääkkeissä ja hoidossa. Ei huomata tai välitetä, jos vanhus sairas. Jotkut hoitajat tylyttävät ja syyllistävät monisairaita vanhuksia. Jos valitat, joudut "listalle" ja ajojahdin kohteeksi.

Eläkeläiset huom! Osallistukaa kansalaisaloitteeseen, eläkeläisten lakisääteisen köyhtymiskierteen katkaiseminen 22.4.2019 mennessä 50 000 nimeä.

Nuorten MM-kisojen mainostus ei toiminut. Missään ei ollut luettavissa ko. päivän ohjelmaa ja kuka suomalainen hiihtää. Aino-Kaisa oli loistava urheilija. Hän ei jostain syystä halunnut edustaa Hollolan tai Lahden hiihtoseuroja, vaikka nauttikin alueen liikunta- ja sote-palveluista. Toivottavasti pitää jatkossa paremmin Lahden puolta.

Kuinka uskonnoton voi mennä pyhäpäivinä töihin, kun työpaikka on niinä päivinä suljettu? Pitääkö ottaa lopputili?

Mieluummin alkava keuhkoahtaumatauti kuin parantumaton seinähulluus. On vähemmän harmia toisille.

Laatta lentää, sano raksamies baari-illan jälkeen.

Ehkä kivikasa kaupungin laidalla olisi tarpeeksi taiteellinen. Se kuvaisi evakkojen usein kivikkoista tietä ja syrjäyttämistä.

Vanhusten hoidosta on saatu nyt suuri vaalinumero. Ihan oikein, että puututaan lopultakin hoitohenkilökunnan määrään, mutta uskallan sanoa, että ehkä suurempi ongelma on kuitenkin henkilökunnan laatu. Ilman karsintaa on kuka tahansa päässyt alalle, ja tämän päivän lähihoitajat ovat ihan eri maailmasta motivaationsa ja vastuuntuntonsa kanssa kuin entisen ajan apuhoitaja. Hoitakaa tämä asia myös kuntoon.

Esperi caren puutteet arkipäivää Suomen hoitolaitoksissa ja sairaaloissa. Riittämätön henkilökunta jokapäiväistä (suurin ongelma, jonka korjaamisella muut ongelmat pienenee), kerran viikossa suihkutus normaalia (missä suihkutetaan useammin?), lääkehoidossa virheitä (onneksi teknologian kehitys hoitoalalla pian ratkaisee ongelman), hygieniahaalarin käyttöä ihan maalaisjärjellä (luojalle kiitos), ei kenenkään etu, että asukas/asiakas/potilas kaivelee ulostetta esim. päiväsalissa ruokaillessaan.

Hoidettavia kuolee, myös kaatumisen jälkiseurauksena (mistä löytyisi se lääke/lääkäri tai "mestarihoitaja", joka takaa ikuisen elämän).

Hohhoijaa, ei mitään uutta Esperin tapauksessa. Oikeesti-oikeesti: Äkkiä lisää henkilökuntaa, niin lääkevirheiden mahdollisuus vähenee ja potilaiden heikon kunnon havaitseminen nopeammin tehostuu. Hoitajille paremmat työajat, olot – ja palkkaus, jotta jaksavat tehdä henkisesti ja fyysisesti vaativaa työtä. Kiva mennä hoitajana kaikkensa antaneena töistä kotia ja miettiä mistä saisi rahaa ruokaan. Onneksi yksityisillä hoitoalan yrityksillä menee hyvin, peukutan. Ps. Viimeinen lause on vitsi.

Levon muistolehto, mihin tuhkat talvella ripotellaan? Lumen päälle? Tuskin...vai ripotellaanko minnekään?

Kokoomus on Lahdessa hävinnyt nyt kahdet vaalit ja politiikka on huonoa. Mitä tekee Rostedt? Jatkaa yhä patsastelua vaikka vaihto olis tarpeen

Vaunujen kanssa linjurissa kulkevat! Voisivat huomioida muut matkustajat jos eivät opi, niin maksu vois auttaa?

Voisivatko mamujen kanssa työskentelevät heille neuvoa Pysäköinti kielletty/Pelastustie-merkin tarkoituksen. Tapana ajaa oven eteen.

Antti Salokannel on aivan oikeassa kirjoittaessaan Evakkopatsas-hankkeesta. Nykyinen hahmotelma on omituinen eikä kerro evakkoudesta mitään. Vaihtakaa kuvanveistäjä.

Jättäkää pilkkijät vaan kaloja jäälle villien eläinten ruuaksi. Ei niissä mitään lapamatoja ole. Koiranomistajilla luulisi olevan niin paljon varallisuutta, että pystyy ruokkimaan lemmikkinsä. Koira kannattaa muuten pitää niin omistajansa hallinnassa, ettei se syö ympäristöstä jätöksiä. Voi vaikka sairastua johonkin tautiin!

Lahti tarvitsee oman Sipilän. Lahden nykyisistä 2 valtapuolueesta ei ole mihinkään. Työttömyydessä, sosiaaliongelmissa ym. aina kaupunkien jumbosijoilla.

Renkomäestä kaupunkiin päin uudella tiellä jatkuvaa ylinopeutta. Tiellä on 40 tai 50 rajoitus. Ajetaan jopa 70–80. Tutkan paikka.

Varokaa jalankulkijat autoja! Meinasin jäädä jälleen kerran suojatiellä auton alle. Toinen auto pysähtyi mutta toinen ei. Hoh hoijakkaa!

Liian vähän henkilökuntaa myös kotihoitoa tuottavissa palveluyrityksissä. Vanhukset vaivoinensa joutuvat odottamaan ja kärsimään.

Ennustan: Lama tulee, työttömyys ja lomautukset lisääntyvät. Pörssit romahtavat ja korot nousevat. Hallitus vaihtuu, mutta mikään ei muutu. Eu ja euro tulevat tulevaisuudessa hajoamaan.

Suomen hallitus, hävetkää, nämä vanhukset nosti sodanjälkeen Suomen. Kunnioittakaa heidän elämäänsä, eivät ole mitään jätettä.

Nyt vaalien alla poliittisesti valitut virkamiehet liputtivat kokoomusta. Samat valmistelleet koulutus-, tienpito- ja indeksileikkaukset. Kaikki nämä kostautuu pitkällä juoksulla.

Hei nastarengasautoilijoiden neuvoja. Oli niin hyvä idea, että menisit itse ajamaan ees taas ja väistelemään liikenteenjakajia.

No eihän se ole sinun ongelmasi, jos joku katsoo puhelinta ylittäessään tietä.

Voi kun taloyhtiöt ja niiden asukkaat ymmärtäisi huoltoyhtiön työntekijöitä, kyllä ne lumet aurataan kun sitä tulee, joka paikkaan ei voi yhtä aikaa keretä, meilläkin on vapaat viikonloput niin kuin muillakin, ja ylityöpakko ei ole, aina vain naristaan ja haukutaan selän takana.

On ollut aika, ettei kirkko uskonut maapallon pyöreyteen tai että maa kiertää aurinkoa. Kaikki tieto on kehitetty kirkoista, uskonnoista huolimatta.

Vanhustenhoito rempallaan. Vaalit lähellä. Päättäjät kyselevät silmät pyöreinä; voiko Suomessa olla näin? Eiköhän tilanne jatku vaalien jälkeen kuten tähänkin asti: Kehitellään haamuratkaisuja, kun ei haluta laittaa yhtä miljardia likoon.

Myöhäisherännäisyyttä tehdä nyt välikysymys vanhuspalveluista. Varmasti on jotain tietoa ollut, mutta eipä ole nostettu esille oppositiossa.

Monet opettajat työskentelevät jaksamisen äärirajoilla! Vaaditaan uutta osaamista ja hyvää monipuolista opetusta, muuta suunnitteluun ei anneta aikaa.

Kuinka kauan opettajat vielä jaksavat huonon johdon alaisina?

Kukaan ei kuuntele opettajien mielipiteitä tästä koulumaailman absurdista tilanteesta.

Nyt esimiehet syyttävät opettajia huonosta palautteesta. Itse eivät ymmärrä yhtään siitä, mitä opettaminen, ohjaus ja byrokratia opettajilta vaatii!

Te jotka vedätte röökiä autossa, pitäkää ikkunat kiinni ja tumpatkaa se vaikka taustapeilissä roikkuvaan tuhkikseen. Ulos tumppi ei tarvitse ikkunasta heittää. Saatte täyden satsin sitä tervaa, kun kylvette savussa siinä autossa.

Esperi Care, Attendo, Mehiläinen: Rikkaille porvareille iski paniikki, kun itseänsä köyhempiä pitäisi oikeasti edes yrittää hoitaa, vaikka rahaakin siitä saa ja miljoonia. Mutta kun mikään ei riitä...

Niin vanhukset maksaneet veroja ikänsä. Nyt joutuneet hoitokotiin. Missä hoito ja palvelut. Työssäkäyvät ryhmässä 1. koska, heistä yhteyskunnalle hyötyä. Hävettää olla suomalainen, kyllä vanhukset pitää hoitaa. Nehän on meidän äitiä ja isiä, jotka meitä on hoitanut! T. Ilpo

Kyllä tuo vanhustenhoito on ollut retuperällä jo kauan aikaa. Itse en enää lähde vanhustenhoitoon, kun siellä lähes joka yksikössä niin huono työilmapiiri. Uusi työntekijä saa huonon perehdytyksen ja tietoja pantataan. Vanhusten perushoitoa suoritetaan välillä niin ala-arvoisesti ja puhutaan vanhuksen ohi kahden autettavissa hoitotilanteissa. Kummastuttaa myös nuo rutiini-saunatukset, kun aikaa ei tunnu kuitenkaan olevan, vanhus stressaantunut vaan siinä käsittelyssä. Puistattaa ihan tuo sekoilu!

Ei ole sinulta pois, jos kävelen punasia päin, joten pidä suusi kiinni!

Eero Heinäluoma puhuu järkeviä: vuosia kestäneen kotouttamiskoulutuksen jälkeen ei pitäisi olla oikeutettu suomalaisten kustantamiin tulkkipalveluihin.

Esperi tapaus oli hallituksen syytä ja varsinkin kokoomuksen!

Esim. Aasiassa koetaan häpeälliseksi, jos vanhukset joudutaan lähettämään vanhainkotiin. Minun – ja monen muunkin – pitäisi hävetä, että itsekkäistä syistä kieltäydyimme omaishoidosta ja vieritimme vastuun hoitolaitoksille, joita nyt arvostellaan.

Ei marttoihin liitytä vanhana vaan nuorena, ja jonain päivänä huomaat, että olet ryhmän vanhin.

Petrooli on erinomainen sytyke, ainakin haju leviää joka päivä, kun 'pannun' alle puut sytytetään.

Hykyn mukaan kaikki on hyvin palvelutaloissa, koska valituksia on tullut vähän. Omaiset eivät uskalla valittaa, koska se kostetaan vanhukselle.

Ristinkirkko muka liian valoisa, kanttorit keikkuvat liikaa urkupenkillä, lestadiolaisiin kuuluvat ev. lut. kirkon jäsenet eivät saisi olla seurakuntansa vaaleissa ehdokkaina. Mitä seuraavaksi saamme trollaustehtaasta?

Autot Jykän monttuun, trioon, siltapuistoon, sykkeeseen. Lumet parkkiruutuihin, ei suurta muutosta nykyhetkeen!

Vanhusten- ja kiinteistöhuoltojen agenda on täysin sama. Kuka halvimmalla jättää vanhukset/kiinteistöt hoitamatta saa urakat.

Suomen perustuslaissa vaaditaan kaikille ihmisryhmille tasapuolinen kohtelu. Miksi eläkeläisten verotus, indeksi on erilainen kuin työtätekevillä. Tämä on jo EU-oikeudessa tarkistettava tilanne, jos suomessa poliitikot voivat mielivaltaisesti kohdella eläkeläisiään. Vaaleissa nähdään.

Onko tämä sitä ympäristöystävällisyyttä Pelsulta, kun viedään koko pelitapahtuma Tallinnaan ravintolatoimineen kaikkineen? Kauhea hiilijalanjälki verrattuna, jos pelattaisiin Lahdessa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näppikset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi