Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Näppikset

Lukijalta

Näppis: Palkatkaa talvikaudeksi 24/7 ajava latukonekuski

Lahden brändityöryhmälle: Palkatkaa talvikaudeksi 24/7 ajava latukonekuski. Hiihtokaupungin maine paranee, ei maksa maltaita kun suorituspaikat valmiina. Hiihtoturistit tuovat rahaa!

Mahtavaa vastuunkantoa eduskunnassa. Nostetaan kansalaisaloitteen rajaa, jotta ei olisi niin paljon hommia. Nämä hyypät vaihtoon ja äkkiä.

Jos olisin aikoinaan yo-kokeessa kirjoittanut vuorellisista vaatteista, reputtanut olisin!

Iiihanat Jarit Aula ja Niemelä aamuisin Radio 1:ssä ! Kiitos! Voimia!

Suomi on hyvää tarkoittavien hölmöjen temmellyskenttä muussakin kuin katukoirien kohdalla. Lisäksi meillä on edelleen voimassa ylimielinen illuusio vauraudestamme. Pidämme maatamme rikkaana, vaikka omat vähäosaiset jäävät vaille apua, ja silti valtio velkaantuu joka vuosi lisää, nousukaudellakin.

Yhteisten asioiden hoitoa, "politiikkaa" seuratessani tuli mieleen vanhan laulun sanat : nimet muuttuu vain ja niillä peitetään, ettei mikään muutu lain, ihminen säilyy entisellään.

Kiitos hyvästä ja osuvasta kirjoituksesta suvaitsevaisuudesta Roope Viljakainen! Toivottavasti edes joku havahtuu miettimään ajatusmaailmansa kokoa.

Milloin julkistetaan näyttävästi Lahden vesipullotehtaan uusi omistaja, Lahden pohjavesien uusi haltija monikansallinen yhtiö, Nestle tai Coca Cola?

Luin juuri, että bussissa stop-nappi sisältää saman basillimäärän kuin viidentoista miehen genitaalialue. What? En ole aikoihin bussilla kulkenut, mutta luulin että sitä nappia painetaan sormella?

Koiravero. 800 000 koiraa á 100 euroa tekee 80 milj. euroa. Hyvä raha vanhusten hoitoon.

Joka pv helpotet. epärehellisten elämää? Ei enää persoonall käsiala-signeerausta? Virall paper allekirj tekstaamalla tai tikkukirjaimilla!? Millä todistat, ettet ole esim itse allekirjoittanut omaisuutesi myymistä/luovuttamista kelle vain? Lusmuilla lienee kavereita myös "todistajiksi".

Montako mummoa oot nähny viilettämässä kesällä t-paidassa. Jos sua huvittaa, mua ei!

Autokoulu antaa perustan ajoneuvon käsittelyyn ja liikennesääntöihin, iso osa kuljettajista jää sille tasolle valitettavasti.

Pitäisikö nimike kansanedustaja muuttaa? Tuntuu että kansa ei saa tasapuolista kohtelua.

Neljät vaalit vuoden sisällä! Neljät? Huh hei! EU kuitenkin päättää Suomenkin asioista! Missä on enää järki?

Anun puhe Ykkösaamussa oli valaiseva: hynät loppuu maakunnista tiukkojen rajojen jälkeen, ikääntyneitten on realisoitava omaisuutensa. Terveyselämää!

Mitä hyötyä on kevyestä hoitoon pääsytakuusta, kun samalla pestään vastuu suurten ikääntyneitten joukkojen pitkän elämän kremppojen helpottamisesta?

On vaikea käsittää Turkin hyökkäystä Afrinin siviilejä vastaan. Liikaa uhreja ja vammautuneita. Ja YK on sokea kun Venäjä pommittaa kurdialueita. Rauhaa kiitos!

Jalankulkijat, pyöräilijät varokaa Kaarikatu 31 talon puolella liikkuessa autoja tulee, menee pihasta, parkkihallista. Pyöräilijä loukkaantui 9.3. Ei autollakaan ajaen mukavaa.

Yleensä Suomi on muuttunut ennakoiden väestön isoja muutoksia, väestön parhaaksi, mutta nyt yritetään vain taata Suomen talous, ei vanhenevien tarpeet.

Suomi on tavallaan pessyt kätensä jo eläköityneitten suurista joukoista ja kanta on, että vastuu elämän kulusta on itsellä, samoin sen rahoitus.

Ainakin mulle tulee mieleen, että kun suuret ikäluokat ja 1950-luvun häntäikäluokat saatiin pois vallan paikoilta, heidän elämäntapaa alettiin muuttaa.

Missä sitä puhdasta ruokaa on? Metsässä vielä ehkä? Kuka kertoisi? Pimennossa? Siks sairastetaan! Joku voittaa!

Eli onko syy soteen, että sodan jälkeen syntyneen vuosikymmenen on ajateltava itseään hyväosaisina ja solidaarisina käytettävä omaisuutta hoitoihin?

Voisitteko olla painelematta toisten summereita, jos ei ole asiaa. Tarkista oikea osoite seuraavan kerran, äläkä syyllistä suotta vikaihmisiä.

Ainakin musta tuntuu siltä, että sote on 1960-jälkeen syntyneitten nuorten ikäluokkien kannanotto "koko Suomen" hyväksi, jossa vanhemmat vastuutetaan.

Tavallaan kaikki tähtää siihen, että jos vanhenevalla kaupunkilaisella on asunto tai mökki, niin asu siellä sitten tai myy ja maksa hoitokotipaikkasi.

Mun mielestä soten pitäisi puhua suoraan koko vanhenevan väestön massasta ja verrata vastuuseen heidän hoidostaan, ei kevyttakuuseen hoitoon pääsystä.

Jos nyt ei puhuta vastuusta tästä todellisesta vanhojen joukosta, pistetään pää pensaaseen. Se vastuu päätösten vaikutuksista nähdään jo syntyvyydessä.

Jos ei arvioida vaikutuksia väestöryhmien kannalta, on kuin hölmöläisten peittoa vetäisi. Terveet nuoremmat saavat peittoa ja vanhemmat väliinputoajia.

Kävelisin mielelläni ihanilla metsäpoluilla, mutta ne ovat kesät talvet koirien jätöksiä täynnä. Huom. syy taluttajan, ei eläimen!

Demaripoliitikko lupasi 30 vuotta eläkkeet kuntoon. Jospa poikansa nyt sais lupauksen päätökseen.

Poliittinen muisti pätkii: sotea on yritetty pitkään, mutta niin kauan kuin ennen 1955 syntyneet jarruttivat, nuoremmat eivät saaneet muutosta aikaan.

Mikä on puoluejakauman sijaan ikäjakauma? Nyt vanhempi puolisko kansanedustajia maksattaa eläköityneillä kuluja, nuoremmat solidaarisempia vanhoille?

Ovatko vanhemmat kansanedustajat kyynisempiä Suomen ikääntyneitä kohtaan ja parantavat heitä nuorempien hoitoon pääsyä, suurempi painoarvo heihin.

Kannattaa muistaa, että asiat ovat aina siten kuin ne näkyvät ja siten kuin niistä valtapuheessa vaietaan, ei sitä mitä ääneen sanotaan.

Nyt sote- ja maakuntapuheesta puuttuu kokonaan vastuu yli 65-vuotiaista, heitä on jo yli viidesosa koko väestöstä.

Viitaten Kristiina Joensuun lukijalta kirjoitukseen. Hyvin sanottu, "totuuden jälkeinen aika". Se alkoi 2015 eduskuntavaalien jälkeen. Nyt alkavat paikallispoliitikot kähmiä entistä röyhkeämmin (esim. pormestarihommat), kun valtakunnan johdosta näytetään esimerkkiä.

Loimaan Prisman lottomyyjä tietää aivan varmaan, kuka osti porukkaloton kaikki kupongit tai kuka pelasi viiden porukan yksin. Eihän sitä saa paljastaa. Uskon että samaan perheeseen rahat meni.

Yhteys toimii kaupatta ja palvelee eteen tulevaa. Ei itseohjautuen.

LHS! Tuliko hyvät voitot Salppurin kisoista? Oliko VIP:ssä lämmintä? Vapaaehtoisia ette ainakaan osaa arvostaa yhtään. Nimim eka ja vika kerta.

Asuin nuoruuteni länsirannikolla ja muutin 1977 Lahteen niin ihmettelin, kun lehdessä luki että vuorellinen takki. Jos nimi on vuori se taipuu vuoren, samoin, jos maastossa on vuori se taipuu myös vuoren. Mikä sitten on äidinkielellisesti oikein.

Sinä mielipuoli joka kylvät Mukkulassa koirille tarkotettuja myrkytettyjä makupaloja, toivon että laitat vahingossa niitä omaan suuhus, että tiedät, mikä tuska niistä tulee viattomille eläinparoille ja lopulta kuolema.

Me too. Nyt henkilö joka haluaa seksiä joutuu pyytämään luvan kirjallisena. Tai voihan kännykässä olla sovellus, mihin ilmoitetaan halukkuus. Kyllä tehdään asioista monimutkaisia. Onneksi ei koske meikäläistä enää.

Uusi kauppa 100 m kotiovelta, mutta kaupunkikuvaa ei saa pilata pyörätuoli-, rollaattori- ja kyynärsauva-asiakkaiden liikkumista helpottavalla luiskalla. Edes kaidetta ei ole pääovelle. Takapihalla on luiska, jos selviää umpihangen läpi. Todistettavasti se ei onnistu. Lumikola voisi auttaa asiaa.

Iljettävää kannibalismia, miten puoli seiskassa Susanna ja Kati opastitte, miten äidin istukka ja napanuora valm. ruuaksi! Hyi!

Huom! Päivähoidon esimiehet! Hoituuko nykypäivän läsnäolo ja kasvatustyö tietokoneella päivähoidon hoitotyössä? Lastentarhanope istuu sisällä tietokoneen ääressä samanaikaisesti, kun lapset ovat ulkoleikeissä.

Vappu painaa päälle ja jotkut polttavat jouluvaloja vieläkin. Joulu loppuu loppiaiseen ja luulisi valojenkin sammuvan niihin aikoihin.

Ollaan huolissaan ihmisten hiilijalanjäljestä Lahdessa. Miksi vaietaan lemmikkien, mm. koirien kotital. isosta hiilijalanjäljestä? Valikoivaa?

Turun radikalisoineen muslimin manifestissa pohdittiin mm. vääräuskoisuutta. Kyllä, hänen ensimmäinen uhri oli nuori jehovantodistajien nainen ja melkein kaikki muut kristillisen kulttuurin edustavia naisia. Siis, tässä pitäisi puhua viharikoksista....

Miksi raiskausuutisissa kuvaillaan, miten teko on tapahtunut? Mautonta! Ehkä innostaa jotain matkimaankin! Toimittajille parempaa koulutusta.

Pormestarimallista: Lukekaa päättäjät julkisuuslain 5. luvun pykälät 19–20. Viranomaisilla on velvollisuus antaa tietoa julkisuuteen keskeneräisistä asioista!

Phks lätkäisi väkisin DNR-lätkän 91-vuotiaan sotaveteraaniäitini otsaan. Mikä on hyvinvointiyhtymän idea? Että olisi varaa paapoa partasuita?

Silmälasikauppa kuluttaja-asiamiehen seurantaan! Lasien oikeaa hintaa ei tiedä kukaan. Vertaaminen todella hankalaa, myydään vain alennuksia ja tuplalaseja.

Saisiko vaate- tai kirjakaupassa katsella rauhassa, ilman että välillä parikin eri myyjää roikkuu kannoilla kyselemässä voiko auttaa? Osaan kyllä kysyä apua, jos sitä tarvitsen, useimmiten haluaisin kuitenkin tutustua valikoimaan rauhassa.

Pohjois-Korean tilanne ei rauhoitu ennen kuin Venäjä, Kiina ja Puola lopettavat ohjusten osien viennin Pohjois-Koreaan. On vaikea uskoa, että EU on tietämätön, mitä Puolassa on tällä hetkellä menossa. Puolan pikku Putin (presidentti) nostelee salaa siipiään kohti menneitä aikoja.

Sisällissota vaiettu aihe siksi, ettei toistu, vaikka kahtiajako kasvaa kokoajan. Myös porvaristo ei halua tunnustaa, kuinka huono sivistystaso heilläkin murhatöineen oli.

Tyttäremme syntymänimi oli Emma, mutta huomattuaan syntyneensä väärään sukupuoleen hän halusi neutraalin nimen ja hänet pappi kastoi uudelleen nimellä Pyry.

Sunnuntaiaamu klo 6 ja Hakkapeliitankadulla lumenauraaja makuuhuoneen ikkunoiden alla!

Leivän päälle: lehtikaali vesikulhoon painon alle ja kun on paisunut, leikkaa pieniksi ja uuniin 200 ja kääntele 3 min välein kunnes kuivaa ja rapeaa.

Aiempina vuosina versotin auringonkukan siemeniä leivän päälle leikattavaksi ja se vaati jatkuvaa päivittäistä huoltoa, lehtikaali kuivana helpompaa.

Niksi on lehtikaalin pitkässä liottamisessa, jotta uuniin joutuessa on reunoja myöten rapsakka ja säilyttää värin. Nuutunut vain hiiltyy epätasaisesti.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näppikset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi