Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Näppikset

Lukijalta

Näppis: Palvelujen etäisyyksillä ei ilmeisesti ole mitään merkitystä?

Miten tasa-arvoinen valinnanvapaus toimii kunnassa, jossa vain terveyskeskus ja yksityiset palvelut lähes 70 km päässä verrattuna kaupunkilaisiin? Palvelujen etäisyyksillä ei ilmeisesti ole mitään merkitystä?

Jos kaikki ne varat, jotka on sijoitettu ja tullaan sijoittamaan soten valmisteluun, olisi kohdennettu julkiseen terv. hoitoon, koko sotea ei tarvittaisi.

Talokyttääjästä valittaja. Ei tarvii edes kytätä, kyllä se meteli kuuluu kyttäämättä eikä auta asiallinen neuvottelu ongelmasta. Kukahan se sairas on?

Miten ns. allergiset/astmaatikot voivat kuitenkin köhimättä vetää röökiä. En todellakaan ymmärrä.

Kun seuraa näppistä, kitistään ja naristaan. Ku oven saranta. Kevät tulee, ottakaa positiivinen asenne vaihteeksi....

Hollolassa paistaa aina aurinko. Jippii!

Voiko mies katsoa naista esim. kauppajonossa edes salaa "sillä silmällä", ettei joudu miituu uhriksi... T: Vilkkusilmä

Panssariesteet ja juoksuhaudat Lahti-Hollola rajalle! Vihapuheet alkaa olla jo sitä luokkaa. Vähäjärkisten kädenvääntöä?

Lahden päättäjät perkele! Turhaan elvistelette hyvällä vuosituloksella, kun sairaalle lapselleni apua soittaessani jonossa edelläni on 68 sairasta soittajaa!

Lahtelaiset äänestämään, tarvitaanko pormestaria? Mielestäni ei. Tuo suuret lisäkustannukset ja kunnallisverot ym. nousee. Yksi johtaja riittää runsaine palkkoineen. Ottakaa kantaa.

Jälleen kerran ihmettelin, mistä Lahden radion toimittajat löytävät aamuradioon niin huonoa musiikkia, että se täytyy välillä sulkea!

Iso kiitos PHKS kesle, os. 42 ja labra. Nyt minua jo hymyilyttää, kun kivut loittonee. T. Piia 'd

Hykystä ei alun alkaenkaan ole uutisoitu kuin negatiivista, ja sama jatkuu.

Kaikki asiantuntijat yksimielisiä sotesta miljardien lisäkulut ja palvelut ei parane. Kansasta 80% sotea vastustaa. Hallitus ajaa vain omia ja rikkaiden sijoittajien etua. Yleislakko olisi tarpeen!

Sinä ystäväll. nuori nainen Renkomäen ABC:n lähellä, joka autoit iäkästä huonovoint. isääni, tilasit taksin ja varmistit että hän sai t-kyydin. Lämmin ja sydämellinen kiitos Sinulle avustasi. Hyvää jatkoa elämääsi. t. Ikämies ja tytär

Sinä, joka väitit, että talouskeskuksen kotirauhan takaa piikkilanka, et ilmiselvästi ole ollut tekemisissä "mä vaan/mä luulin"-nykyjokamiesten kanssa.

Kohta se alkaa... Enää muutama viikko ja sitten alkaa valitus... Milloin noi hiekoitussorat kerätään.

Lenni-Kalle pitäköön takin päällä ja olla vähemmin näkyvillä. Napakympissä.

Suomella oli Euroopan tehokkain ja kannattavin terveyden hoito. Nyt tämä tuhotaan kepun ja kokoomuksen toimesta. Kun oma ahneus ohittaa koko Suomen kansan edun.

Ensin palkasta maksetaan verot, sitten säästetään vanhuuden varalle. Lopuksi hoivakoti hoitaa säästöissä olevat varat omiin hoitopalveluihinsa. Eli vielä kun pystyy ja kykenee, kannattaa nauttia elämästään!

Kaikki hyvät ulkoilupaikat täynnä koirien jätöksiä vieri vieressä. Koiravero takaisin.

Mistä on kaikki työpaikkakiusaajat tehty? Mahtaa olla mieli korkealla ja elämässä kaikki noin niinku parhain päin joka itsesi tunnistit!

Esimiestasolla valitettavan paljon työpaikkakiusaajia! Mitä kertoo työnjohtotaidoista ja itsetunnosta? Ei mahda mitään isot pomot, työterveyshuolto eikä työsuojelu! Pieni on heikoilla. Paha saakoon palkkansa!

Kyllä Kouvola on Lahtea parempi kaupunki, vaikka radiossa toisin väitettiin. Olen asunut kummassakin.

Kyselytunnilla Orpo ja Terho virnuilee ja Vehviläinen vastaa. Risikko sekunttikellon kanssa mittaa minuuttia vaikka oleellinen asia olisi kesken.

Ei ole työttömällä vara istuskella baarissa kaljalla. Tuontiolutta on ostettava tai haettava lasti porukalla silloin tällöin. Ja paljon muutakin tulee.

Onneksi Orpo kertoi eduskunnassa totuuden. Maakunnan määrärahaa ei voi ylittää. Tarkoittaa että kaikkia ei hoideta. Julmaa.

Koirien ulkoiluttajat Alasenjärven jäällä ja Kaustinniityn uimarannan alueella! Kerätkää pois ne koirienne kakkakasat ja menkää muualle ulkoiluttamaan hauvanne. Kesällä ihmisten pitäisi uida siinä järvessä!

Minunkin aikana koko opettajakunta rehtoria myöten lauloi koulun puolesta Minulle: Kaikki Joukolla jäätä särkemään! Pidin ja muistan sen edelleenkin lämpimästi. Kiitos Teille kaikille! Kolmas Jouko

Sokoksessa kauneuspäivät, mutta ei tee enää käsihoitoa, onkohan sukupuolisyrjintää.

Pääsiäiskuukausi: Finnmarilta löytyy kyllä keltaisia kynttilöitä. Olen itse nähnyt.

Mitä järkeä on viedä pyykit kerrostalon kuivaushuoneeseen, missä pölypunkit ja home muhivat? Oven takana on pyykinkuivausteline ulkona.

Jos sata koiraa päivästä toiseen paskoo samaa kulmakuntaa, voi kyllä arvata mikä määrä bakteereja kulkeutuu kotiin. Millon näitä koiramääriä ruvetaan rajoittamaan?

Kevät tulee ja taas koirista on iloa! Riemastuttavat meitä iloisella haukkumisellaan ja lannoittavat puutarhoja jätöksillään. Ei mene kevät piloille.

Hollolan Prisman parkkihallissa on silminnähtävä sisäilmaongelma. Pöly leijuu, peittää ja tunkeutuu kaikkialle.

Olikos pakko ottaa Napakymppiin pelkkiä "miehiä"? Ei ollut oikeen hyvä idea. Heitän nyt heinällä ohjelman suunnittelijaa. Ikävää.

Yksityinen hoitolaitos. Epäinhimillistä vanhusten kohtelua jo kahden, laitoksen oman työntekijän suusta tulleena. Hoitovirheitä, omaisten suoranaista pilkkaamista, liian vähän henkilökuntaa. Kenellä vastuu?

Trio kauppakeskus on nykyään Trio Huumekauppakeskus. Suosittelen olemaan hyvin huolestunut.

Lapsuuden kotini lähellä on sähköä tuottava tuulimyllypuisto, jossa 6 myllyä 6 km:n säteellä, näistä 4 kpl näkyy pihapiiriin. Tuulimyllyistä aiheudu häiriötä.

Lahden katujen kavennukset. Lisää tulossa. Vapaudenkatu kavennetaan. Se on kaavassa. Sen myllerrystä siirrettiin. Se piti olla nyt.

Useimmat hajuvesien käyttäjät ovat kiireisiä ihmisiä, eivätkä ehdi pesulla käydä. Siksi on hienhaju pakko peittää vahvemmalla tuoksulla!

Sotessa hoitoja priorisoidaan. Ei hoideta kaikkia. Vuoden määrärahaa ei lisätä eikä valtio maksa jälkilaskua niin kuin nyt. Niin Orpo sanoi.

Se sote. Orpo puhui eduskunnassa kustannusten karsimisesta. Säästetään lisää hoitajista. Potilaatko hoitaa toinen toisensa, vaipatkin?

Samaa mieltä homeröttelöistä Vääksyssä. Lapsemme joutuivat vaihtamaan koulumatkaansa juuri tämän voimakkaan homeongelmahajun johdosta. Ne niin rumatkin.

Kyllä kyllä ja kyllä. Keltaiset rötisköt myllyn alla haisevat hirveälle ja näky surkea. Kenelle kuuluu? Ympäristötarkastaja ole tarkkana.

Olen lähes koko ikäni (pian 72 v.) kulkenut vuoden ympäri ilman sukkia. Nilkkani ovat mitä parhaimmassa kunnossa. Eikä niissä koskaan ole ollut kipuja.

Ihan hoopoa vouhottaa tuontikoirien tuomista bakteereista, kun lähes jokainen Aasian matkaaja tuo samaisia bakteereja tullessaan. Ovat erittäin yleisiä, mistä tiedät, ettet ole itse kantaja?

Sinulle tanssipaikkoja kaipaava. Olisitte ostaneet muutakin kuin vettä. Ravintoloitsija olisi vielä pystyssä.

Pienillä tuloilla pienellä veroprosentilla ei yhteiseen kassaan paljon kerry, joten suuta pienemmälle te kaikkea haluavat.

Anttilanmäen raitit ja pihojen portinpielet täynnä koirien paskoja sekä postilaatikkojen vierustat keltaisina! Omistajat sanoivat, että heillä on oikeus ulkoiluttaa koiria, toki mutta heillä koiran omistajina velvollisuus kerätä paskat myös pois! Kaupungin on syytä puuttua tähän ongelmaan!

Yhdysvallat on velkaa Kiinalle yhteensä 11 000 miljardia dollaria. Jos Kiina sanoo nämä lainat irti, kauppasota loppuu siihen. Samoin loppuu maailman mahti!

"Voi hyvät hyssykät sentään". Lopettakaa jo se hajusteista ja koirankakoista meuhkaaminen!

Eiköhän se Sipilä ole kokoomuksen kelkassa?

Nopeusrajoituksia noudatettaisiin paremmin, jos edessä ei töttöilisi epävarma kuski. Ei sellaisen perässä ole turvallista ajaa. Poliisikin voisi jo alkaa tarkistaa alle sallitun ajonopeuden alittavien ajokunnon?

Pelicansin valmennus pani tuulemaan; Kangasniemi vilttiin ja tanssityttöjen määrä puolitettiin. Ja voitto tuli.

Suomessa on alhainen syntyvyys, kun yli puoli miljoonaa lasta abortoitu pois 45 vuoden aikana.

Eikö noita rekkoja saa kuriin millään. Joudutaan ajamaan työssä paljon yritetään ajaa rajoitusten mukaan ja iso rekka roikkuu takalasissa kiinni. Otanko sakot ja ajanko ylinopeutta, vai riskin, ettei rekka pysähdy ja...

Petra Piironen (ESS 9.3.) useat lääkärit käyttävät itse "uskomushoitoja", mutta eivät uskalla suositella potilailleen, kun ovat sidoksissa lääkefirmoihin. Keski-Euroopassa hoidot kulkevat luonnostaan rintarinnan!

Orpon mukaan sote-menot kaksinkertaistuneet 2000-luvulla. Paljonko on mamujen osuus tästä. Poliitikot puhuu asiasta syyttävään sävyyn omia sairaita, ja muutoin huonossa asemassa olevia kohtaan.

Somessa tyhmyys tiivistyy.

Kuulehan sinä turvavälikirjoittelija. Kun rekka tiellä ja jos ei sitä kerran uskalla ohittaa niin jää siihen rekan taakse ja jätä 50 m väliä pääsee paremmat kuskit teitä ohi.

Jos ei hajuvesiä joku harva siedä, on vika hänessä. Ihanaa kun käytävällä purjehtii nainen vastaan, nuuh.. se ihana parfyymin tuoksu, pääsisipä syliin.

Mäkihyppy ja ylämäen laskuasento. Nuorena kun itse lajia harrastin, puhuttiin vauhtimäestä, hyppyristä, alustasta ja vastamäestä.

Parfyymit pois, ajetaan rekan perässä 2 m päässä, koirat verolle, ulosteet pussiin, puretaan hyppyrimäet, ei saa puristella eikä edes katsella rintoja, kitkat kaikille, ei sumuvaloja, ei kantakävelyä kerrostalossa, lääkkeet maksutta, mitähän vielä..

Lahti on jo oikein eurooppalainen. Muutama häiskä ostaa taloja ja tiloja laidasta laitaan. Rempataan niin pitkään, kun ostopiikki on auki. Konsultit Viron-maalta viisautta jakaa.

Nyt kun sote-lait vastaavat perustuslakivaliokunnan viime vuoden näkemystä, on kiinnostavaa nähdä, millaisia "asiantuntijoita" nyt marssitetaan esiin – samoihin ei voi enää vedota.

Mitä Antsa nyt vaatii? Sote-valinnanvapaus oli ok viime vuonna, vain pakkoyhtiöittäminen hiersi. Enää ei ole sitä ongelmaa, joten please, SDP, lopettakaa vouhkaaminen ja äänestäkää meille kunnon palvelut!

Hyvät toimittajat, tehkää meille lukijoille yksinkertainen info siitä, mitä maakunnan luottamushenkilöt tulevat päättämään ja millaista asiantuntemusta siellä sitten tarvitaan – muuten ollaan populistipoliitikkojen armoilla.

Ylen toimittajat paralympialaisissa Kristiina, Riikka ja Maija. Aivan mahtavia nuoria naisia, ei mitään itseänsä täynnä olevia tärkeilijöitä.

Ennen nyrkki pystyssä ja suu mytyssä himojamme vastaan sotaa käytiin, ja rautaa kasvoi miehen mieleen, mutta tällä suvulla ei ole tahdon voimaa, vaan tanssii se halujensa pillin mukaan. A.K.

Hanki sinä itsekäs valittaja se oma elämä ja ymmärrä, että kaikki eivät voi olla terveyssyistä "haisevien" lähistöllä. Onko niin vaikea asia ymmärtää?

Valinnan vapaus = pakotus. Akuutissa lääkärit eivät kuuntele potilaan omaa tietoa hänen vakavasta, harvinaisesta sairaudestaan. On mentävä yksityiselle.

Akuutin lääkärit kuunnelkaa oikeasti potilasta, älkääkä lähettäkö häntä kotiin, kun ette ymmärrä sairaudesta, ettekä suostu kuuntelemaan asiakastanne!

Akuutissa lääkäriltä sai alentuvaa käytöstä 40 e:lla! Lisäksi ambulanssi ja taksimaksu + maksetut verot. Potilaalla vakava, harvinainen sairaus!

Lahden Taloilla onnistuneita asukasvalintoja yksi häirikkö vaihtui kahteen. Turvallista asumista?

Viranomaiset! Pankaa syyniin ammattimaiset netti- ja kipparikauppiaat, säilyisi ne pikkukaupat ja isommatkin, jotka vielä maksavat veroa ja työllistävät kansaa, kirjanpitäjiä yms...

Norjalaisten ravintolisien nauttijat: Norja on hakenut lisäkiintiöitä valaanpyyntiin. Meriensuojelua?

Junarata Jäämerelle on ympäristökatastrofi. Ja Kittilän kunta kannattaa.

A-studiossa eilen ministeri Vehviläinen vakuutteli moneen kertaan, että maakuntien muutosjohtajat ovat hänelle sanoneet, että laittakaa lait äkkiä voimaan, me kyllä hoidamme loput. Sillee ne keskustassa ovat sopineet maakuntauudistuksesta ja siinä tulee sitten sote samassa.

Yksityinen puoli: rahat pois vanhuksilta mahdollisimman pitkään. Julkinen puoli: henki pois heti. Yhteiskunta säästää. Omaishoitaja.

Kielitoimiston suositus "vuorellisen" käyttämisestä myös vaatteista puhuttaessa on melko uutta. Ei se myöskään tarkoita iät ajat käytetyn "vuorillisen" olevan väärin. Kieli elää ja muuttuu. Eri murteissa sama sana voi tarkoittaa eri asiaa. Vrt. klassiset kehdata-, itikka- ym. hauskoja väärinkäsityksiä aiheuttavat sanat.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näppikset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi