Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Chiméne
Bavard
chimene.bavard@ess.fi

Esalainen

Kotisohvilla päästiin seuraamaan lahtelaisten rakkaustarinoita tosi-tv:stä

Kolme rohkeaa miestä ja kolme yhtä rohkeaa naista tekivät sen taas syksyllä eli menivät naimisiin täysin tuntemattoman ihmisen kanssa tosi-tv-ohjelmassa Ensitreffit alttarilla. Liimauduin ruudun ääreen monien ystävieni tavoin, vaikka en osaa selittää syytä.

Kun asiantuntijat seuloivat hakijoiden joukosta testien ja haastattelujen perusteella toisilleen sopivat parit, huomasin pohtivani, millainen kumppani minulle olisi löytynyt ammattilaisten avulla. ­Pian unohdin mietiskelyni ja herkistyin kuuntelemaan, miten kovasti hakijat halusivat löytää sen oikean puolison. Kaikki ohjelmaan asti päässeet vaikuttivat ihanilta tyypeiltä, ja toivoin heille onnea ja rakkautta.

Ohjelman nimen mukaisesti kaikkein jännittävin hetki on kohtaaminen alttarilla. Naimisiin menevien jokainen ele ja ilme analysoidaan tarkkaan kotisohvilla. Ottaako pari toisiaan kädestä kiinni? Hymyileekö morsian aidosti silmillään? Näkyykö jommankumman katseessa häivähdys pelkoa tai pettymystä? Onko tämä rakkautta ensisilmäyksellä?

Hurjan hääpäivän jälkeen pariskunnat lähtivät häämatkalle, jossa tutustuminen aviopuolisoon alkoi kunnolla. Ilmassa oli kutkuttavaa kikatusta, mutta myös murjottamista ja ahdistusta. Ohjelman ympärille kyhätyissä WhatsApp-ryhmissä kuohuttiin heti. Miksi vaimo tiuskii eikä mies osaa puhua? Eihän tuosta voi tulla mitään, kun he eivät edes koske toisiinsa. Miksi tuo nainen lähti ohjelmaan mukaan, jos hän ei edes yhtään yritä?

Tuoreiden avioparien haparoivan tutustumisen lisäksi ohjelma vilisee parisuhdeterapeuttien vinkkejä, jotka osuvat ja uppoavat myös ruudun takana. Tärkeimpiä oppeja ovat tutut vuorovaikutus, puolison arvostaminen ja arvostavasti puhuminen. Hömppäohjelman katsomiseen mennyt aika ei olekaan täysin valunut hukkaan, jos sen ansiosta vähentää oman pahan olon purkamista toiseen. On ennemmin hiljaa kuin sanoo jotain ilkeää. Puolisoa voi kehuakin. Se tuntuu yllättävän hyvältä.

Jotkut pariskunnat kuulemma katsovat ohjelmaa vierekkäin. Mitään ei tarvitse sanoa ääneen, mutta kumpikin pistää asioita mieleensä.

Tänä vuonna ohjelman kolmesta parista onnellisen lopun sai vain yksi, mikä on ihan kelpo tulos. Työni ansiosta olen päässyt haastattelemaan Hartolasta kotoisin olevaa Anttia (elää lapsiperhearkea ohjelmasta löytyneen Sarin kanssa), Lahdessa asuvaa Rosaa (erosi ohjelmassa) ja tänä vuonna mukana olleita Katjaa ja Ollia, joista tuli hyviä ystäviä. Kukaan heistä ei katunut ohjelmaan lähtöä, vaikka se oli rankka kokemus.

Katjan ja Ollin tapaamisesta jäi mieleen heidän kuvailemansa paine rakastua, koska kaikki katsojat toivovat sitä. Kun niin ei tapahtunutkaan, pettymys oli aluksi valtava.

Nostan käteni pystyyn, koska olin yksi tarinaan pettyneistä. Pidin välillä syyllisinä asiantuntijoita ja välillä paria itseään. Naurattaa ajatella, että joku olisi ruotinut oman parisuhteeni alkua yhtä pikkutarkasti.

Ohjelma onneksi loppui, ja elämä jatkuu niin pariskunnilla kuin meillä ohjelman seuraajillakin. Vajaa vuosi on sopiva aika vetää henkeä ennen seuraavaa tunteiden vuoristorataa.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi