Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Markus
Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi

Esalainen

Sadat lukijapalautteet tiivistyivät kolmen kirjaimen uudistukseksi

Tammikuun alussa pyysin lukijoilta palautetta, ja on sitä tullutkin. Maakuntakierroksella tapasin silmästä silmään 200–300 ­ihmistä, ja Lahden toritapahtuma on vielä edessäpäin. Kirjeitä, kortteja, sähköposteja, tekstiviestejä ja puheluita on tullut kymmenittäin.

Suorien yhteydenottojen lisäksi käytettävissä oli tammi-helmikuussa toteutettu lukijatutkimus, johon vastasi lähes 2 000 henkeä. Saimme avoimia vastauksia 119 liuskan verran. Sanoisin, että meillä on varsin hyvä näkemys siitä, mitä lukijat meiltä toivovat.

Lahtelaisen Juhan lähettämä viesti kiteyttää oleellisen. Hän kirjoitti 18. tammikuuta lähettämässään sähköpostissa muun muassa näin:

”Omasta näkökulmastani paikallisten juoksevien asioiden kerronta ESS:ltä onnistuu hyvin, sen sijaan syvempää analyysiä vaativat jutut onnistuvat ESS:ltä vain harvoin... ...Paikallista – Lahden seutua koskevaa – syvempää perehtymistä vaativaa analyysiä ei tällä hetkellä tee yksikään media. Asiasisältö jää yleensä hyvin pintapuoliseksi.”

Luin viestin ensi kerran puhelimestani automatkan kahvitauolla, ja asia on pyörinyt mielessä siitä lähtien. Niin moni muukin lukija on toivonut, että voisimme kertoa asioista enemmän, syvemmin, monipuolisemmin ja useammasta näkökulmasta. Tästä jalostui ajatus, että miksemme antaisi asioille enemmän tilaa ja aikaa.

Huomenna maanantaina vastaamme huutoon. Aloitamme lehden omat uutisteemat, puheenaiheet, jotka jatkuvat useita päiviä. Lukijat pääsevät mukaan ideoimaan ja kommentoimaan aiheita. Haluamme antaa rakentavalle keskustelulle tilaa ja foorumin edistää täkäläisille tärkeitä asioita; sitäkin meiltä on toivottu paljon.

Sisältöuudistukselle annoimme nimen VIP-malli. V on visuaalisuutta, I ihmisiä ja P puheenaiheita. Siis VIP-sisältöä VIP-asiakkaillemme eli juuri sinulle.

Visuaalisuus näkyy heti lehden etusivulla, joka on jatkossa varattu pelkästään mainoksille, ammattikuvaajiemme valokuville ja Positiivareiden ajatuksille. Myönteiset mietelauseet ja iloiset kuvat antavat hyvän käynnistyksen päivään heti kannesta alkaen. Sitähän meiltä on toivottu: positiivisuutta.

Tavalliset elämäntarinat kiinnostavat lukijoitamme. Lupauksemme on, että syksystä alkaen lehdessä on entistä enemmän henkilöhaastatteluita päijäthämäläisistä persoonista. Näin tuomme ihmisten kautta maakuntaa tutuksi. Tätä toivetta esitettiin usein, kun kuntia kiertelin.

VIP-malli on tämän vuoden iso ponnistuksemme. Oli itsestään selvää, että suunnittelimme sen lukijoilta tulleen palautteen pohjalta. Vaikka lehteä tehdään toimituksessa, sitä kehitetään yhdessä lukijoiden kanssa, koska Etlari on meidän yhteinen lehti.

Markus Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi