Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Tuomas
Haakana
tuomas.haakana@ess.fi

Esalainen

Pannaan viisikymppiset äijät vihdoin kuriin

Vitun kakarat, turpa kiinni, saatana, kuuluu ylhäältä. Paidaton viisikymppinen mies astuu ylväänä asuntonsa lasitetulle parvekkeelle, täyttää ilmatilan raivolla ja palaa sisälle ryypiskelemään.

Seuraamme muutaman sekunnin kestäviä tapahtumia isäni kanssa mykistyneinä. Tekisi mieli tehdä jotain, mutta kukaan paikalla olevista ei sellaiseen pysty – ja paidaton mies tietää sen.

Siispä elämä kuolee kerrostalon pihassa ja leikkijät hakeutuvat sisälle. Mies on rakentanut puoliksi valoisasta ja puoliksi pimeästä maapallosta taas hitusen ikävämmän paikan elää ja olla.

Kun minä olin lapsi 1990-luvulla, viisikymppiset äijät järjestivät keskenään kosteita talkoita, hakkasivat puolisoitaan ja tukistivat lapsia.Silloinkin he läksyttivät naapurin penikoita, jopa retuuttivat näitä.

Muistan esimerkiksi, kuinka heittelimme mudassa pyöriteltyjä isoja kiviä naapurin sedän seinään juuri ennen mökille lähtöä. Kiusaamamme mies jahtasi minua ja veljeäni, kiskoi meidät hiekoituslaatikon suojista ulos ja riuhtoi raivopäissään vanhempien luokse. Ja se oli silloin ihan ok.

Mutta että ”vitun kakarat” ja ”turpa kiinni” ja ”saatana”, pienille lapsille. Olisiko sellaista silloin hyväksytty?

Ysärillä äijät olivat voimissaan, toisin kuin nyt. Nyt täällä elää heikohkoa väkeä.

Juuri kukaan ei halua olla tekemisissä naapurinsa kanssa. Hyvin harva haluaa tehdä yhtään mitään kenenkään kanssa tai vastustaa mitään tai ketään yhdessä tai erikseen. Se on heikkoa, jos jokin.

Tällainen Suomi on entistä otollisempaa maaperää paidattomille, mistään välittämättömille, mistään vastuuta ottamattomille, mistään iloa saamattomille viisikymppisille miehille.

Siksi he raivoavat netissä, parvekkeella ja puhelimessa, kun ei seurauksiakaan koidu.

Näen yhteiskunnassa vain yhden ongelmaporukan, ja tälle väelle on tarjolla yhä vähemmän pidikkeitä.

Esimerkiksi vaalikoneissa mitattiin taas keväällä, haluavatko suomalaiset kouluihin lisää kuria. Oltiin metsässä.

Nähdäkseni lisää kuria kaipaavat ainoastaan viisikymppiset äijät, joiden raivoisaan joukkoon minä ja muut viime vuosituhannen pojat saamme pian liittyä.

Onko tarjolla ratkaisuja?

Ehkä voisimme oppia toimimaan yhdessä äijien älyttömyyksiä vastaan. Ehkä pojat pitäisi saada pysymään entistä pidempään koulussa, jotta heillä olisi mahdollisuus käyttäytyä setämiehinäkin.

Yksi ratkaisu olisi hankkia karttakepillä varustettu kotiopettajatar jokaisen viisikymppisen miehen kotiin. Vai pitäisikö riehuvat äijät vetää korvasta äitiensä luo?

En tiedä, mutta toivottavasti minusta ei tule parvekkeen miestä.

Tuomas Haakana
tuomas.haakana@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi